Хайде Юлче със шейната да превземем планината

• 37 668
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Скарли, нещо не ми се отвори  newsm78
Мерси на всички, които се включиха по мойто питане!
Данито, да ви минава бързо и леко!

# 646
  • София
Привет!
Не съм писала от сто години, но сега използвам че съм си вкъщи със счупен пръст на крака и да драсна някой друг ред, да не ме забравите съвсем.

Scarly, гледах клипчето с малката във Фейса и се впечатлих как яде сама! Браво! Колко добре се справя, а беше злояда, ако не ме лъже паметта.

За варицелата имало ваксина, незадължителна, ама ние още не сме сложили 4-тата Пентаксим (или както се казва заместителят й, не си спомням името), та не знам кога ще сколасаме. Иначе аз бих предпочела ваксина пред това да я изкара болестта.

Малкият е станал много сладък, вършее, бърбори много, но трудно му се разбира, завалията. Разбира кой ще излиза и му носи обувките, и който се прибира му подава пантофите. Разбира всичко, изразява емоции и е прекрасно, че вече го чувствам като съвсем човешко същество.

# 647
Привет и от нас! Ния от вчера е нетърпима - ядосва се на нещо си и започва един ревлив маратон - може да се дере с часове без видима причина  ooooh! Направо ще се побъркам  ooooh!
Алена, подскажи малко за тези начини за вдигане на точките. Ако не ти е удобно тук може и на ЛС. Ние имаме 8.1/8.0 точки за първото си желание и както и да размествам желанията дори в гранична група не влизаме  Crossing Arms
Скарли, много добре папате. И Ния се храни сама, но не иска да й слагам лигавник и ако не уцели устата прави мазало. Как й слагаш фибата? При нас фиби, опашки или каквото и да е от сорта изкарва 3-5 минути  Mr. Green Друго си е да си ходи рошава #Silly

# 648
  • Пловдив
Я да направя едно питане. Когато оставяте малките да ги гледат бабите за повечко време (примерно цял ден с преспиване през нощта), приготвяте ли им всичко - храната - за няколко яденета напред, памперси, чайчета и т.н или разчитате, че бабата ще сготви, направи чайче, ше купи памперси ...?

# 649
  • в 1001-та нощ
при свеки и при майка ми е супер различно

при свеки финансово осигуряване всичко - даваме пари за топло, храна (тя готви), носим памперси ....

при майка - тя всичко си купува, готви, пари не даваме и като си тръгваме дава 100-150 лв да му купим нещо по наше осмотрение - дрехи, обувки, играчки ... от каквото има нужда  Blush

# 650
Я да направя едно питане. Когато оставяте малките да ги гледат бабите за повечко време (примерно цял ден с преспиване през нощта), приготвяте ли им всичко - храната - за няколко яденета напред, памперси, чайчета и т.н или разчитате, че бабата ще сготви, направи чайче, ше купи памперси ...?

Памперси нося, обикновено винаги държим един голям пакет памперси при свеки. Храна - нося кухнята или тя ѝ готви. Мая чай не пие, но или аз нося компоти, или ѝ купуват сокчета.

На Мая ѝ никнат освен 4 кучешки едновременно, така и 4 кътника. На всичко отгоре настина миналата седмица и едни сополи влачи, мамата си трака... Днес пратих Борис да я заведе при педиатъра пак за всеки случай и както бях сигурна, че кашля от стичащите се назад сополи и ѝ няма нищо, така се прибраха с една торба лекарства и Мая е с бронхит.  Sad Та почнах антибиотиците. Гадно ми е, сърцето ми се къса, като я слушам как буха. До сега не се е разболявала.  Confused

# 651
  • в 1001-та нощ
Ще й мине леко и бързо  Blush нека гради имунитет  Blush

Какво Ви изписаха?  Rolling Eyes

При свеки ли ще е докато боледува  Rolling Eyes

# 652
scarly, браво на Габи  smile3501

noriscat, зависи при коя баба го оставям. Ако е при майка ми, нищо не нося. Ако е при свекито съм като дядо Мраз с 5 торби такъми. Даже ако може и разходен да го заведа  Mr. Green Ей така и аз искам да гледам деца  Laughing

diman, привет! Много неприятно с пръста. Дано мине бързо  Peace Да ти кажа и аз се замислям за ваксината срещу варицелата. Ще обсъдим с мъжа ми и с педиатърката въпроса.

Диване, бързо оздравяване на Мая. В това хубаво време е много гадно да си седи у дома Sad

# 653
  • Тук и сега
Привет и от нас! Аз не съм писала не от сто, а от хиляда години. Божидарка я бяха приели в една ясла, но аз не бях разбрала, че трябва да тръгне от март и не я записах. Сега сме подали наново заявление, пък ще видим ще имаме ли и този път късмет. Събрали сме 8.1т. за първо желание.

Диване, доколкото знам от педи, в момента има вирусен бронхит, който и ние миналата седмица изкарахме. От едни сополи за една нощ зверска кашлица и ренген. Изписаха и веднага Цефзил, който не ме питай как съм и давала. Башка бяха още 4 сиропа.

Иначе, от две-три седмици сме без памперс и тя много се кефи. Изхвърля си сама гърнето, бърше се, изобщо голяма работа. Кухнята си я хапва с голям кеф и нощно време изпива все още по едно шише мляко. С приказването сме малко скарани. Говори правилно доста малко работи. За разлика от нея, кака и по това време правеше цели разбираеми изречения.

Искам да ви питам кой лекар взима посявка от пъпка. Преди 3 седмици на Дари и излезнаха едни пъпки около бубата. Нямаха връх, ами сякаш бяха като спукани мехурчета. Едновременно с това има и две пъпки на едната буза. Док изписа Пиоктанин и един крем. Пъпките на дупето минаха, но тези на бузата станаха на рани от чоплене и не могат да зарастнат. Не знам дали ги чопли на инат или защото я сърбят и ми се иска да я изследват.

# 654
  • в 1001-та нощ
оооо, аз не смея да оставя на Калоян гърнето в ръчичките, защото първата му работа е да се опита да изпие съдържанието  Sick и после да си го сложи на главата  Sick

тези пъпки, за които питаш  Rolling Eyes ми приличат точно на гъбичките, които Каолоян веднъж имаше от кофти памперс  Rolling Eyes

Бъги  bowuu виждам, че и при вас положението с бабите е като при нас  Confused

А тази ваксина за варицелата не е задължителна? Не съм се интересувала  Rolling Eyes

# 655
  • Пловдив
От към "баби" сме супер - всяка петъчна вечер свекърите взимат Габи и стои в тях до събота вечер, тогава я взимаме и я караме при майка, а от там си я взимаме в неделя вечер. Горе-долу това ни е графика всяка седмица. Като младоженци сме  Crazy Heart Eyes
В чантата слагам дрехи, някой памперс /те бабите си имат, ама резервни/ и ако от кухнята е останала манджа. Иначе те й готвят, купуват й солетки,мляко,плодове...........страшно добре се грижат за нея, не се притеснявам въобще.
Тъй като повече стои в свекърите /майка пътува по-често до село/, там хората й купиха столче за хранене,количка, столче за кола, играчки...........искат да ни улеснят,да не влачим цялата къща  hahaha

# 656
diman До 10 месеца не искаше изобщо да хапне пюренце, чак около годинка почна да яде повече, а откак проходи не мога да я изхраня  Crazy

За оставянето при бабите - свекитата никога не са я вземали, оставяли сме я да я гледат в нас за по два часа докато пазаруваме, а майка ми я гледа в нас (тя живее в Русе, а до там не сме ходили, че има нужда от спешен ремонт), освен това й превеждам по някакви пари към пенсията да може да оправи апартамента там. Изобщо май на никой не сме били в тежест  Mr. Green

За готвенето - всички около мен(включително баща й) абсолютно отказват да научат какво може и какво не може да яде - имала алергии, аз си знам какво да й давам, не им се занимавало Crazy Една събота следобед вкъщи майка ми, свекитата и моя ме будят за да ме питат какво да й дадат да яде, че изглеждала гладна  ooooh!
Понякога ми иде просто да изчезна за няколко дни, но само мисълта за това какво ще я сваря да яде като се върна ме спира (ако зависи от баща й да й е бутнал досега парче наденица с руска салата  hahaha Joy)

# 657
Нямаме баби наблизо, така че не мога да се включа. Никога на никого не сме го оставяли с нощувка.

Хора, к'ви са тез' бронхити вирусни - звучи ужасно!
Диването, бързо оздравяване на Мая!

Ние не можем да се отървем от тази варицела.
От петък поддържа температура. Направо натрових детето с този Панадол.
Стоим си само в къщи-няма как да излезем. Тотално е обезобразен. Пъпките вече стават на рани - няма мехури.
Сърби го ужасно. Не спи по цяла нощ. От вчера започнах да го мажа с фенистил гел и поне снощи спа спокойно  Blush

Вчера изби нов предкътник, а днес видях кучешки горе. Направо му се срина имунитета на това дете  ooooh!

Знаете ли на кой ден мога вече да го къпя. Педиатърката каза никакво къпане, ама докога  Thinking
Днес ни е 6-ти ден.

# 658

Дани, къса ми се сърцето като чета за състоянието на Вики  Sad Аз нямам опит с варицелата за сега, но знам, че има едно кремче което доста облекчава сърбежа :ВИРАСУТ. Можеш да редуваш Панадола с Нурофен, има и едни хомеопатични свещички за смъкване на температура : ВИБУРКОЛ Зная, че варицелата срива имунитета на детето и може би е хубаво да му даваш някакви добавки за подсилване на имунитета, витамини и най-вече пресни плодове и сокове, ако обича. Стискам палци бързо да се възстановите  Praynig

Честита първа пролет!

# 659
Danito,на Запад лекарите препоръчват по-често къпане при варицела....Знам,че в БГ това се оспорва.  Peace
Аз си къпах децата ,както обикновено.Само в началото избягвах сапун.
6-ти ден сте...би трябвало нещата да утихват вече...

* Krisisi *,и на нас много ми помогна Вирасут.  Peace

При варицела давах на децата и хомеопатични гранулки,но бяха изписани от хомеопат и потвърдени от педиатър.

Общи условия

Активация на акаунт