Хайде Юлче със шейната да превземем планината

• 37 665
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря, момичета. Ще се оправи тя. АБ-то започна да действа. Та това поне са добри новини. Иначе ми е много трудно да я овардя да не ходи при Яна. Много ѝ е мъчно. Не съм очаквала така да се привърже към нея, очаквах ревност, номера да ми прави. В момента в който Яна гъкне, Мая отива на вратата на спалнята и почва да чука по нея и вика "Нянии, Нянии".  Laughing Ама ще потърпим още 3-4 дена.

Изписаха ни Тобрин капки за нос, Ксимебак антибиотик и някакъв сироп за кашлицата, не му помня името. Отделно от това ѝ давам Саностал витамини и Нурофен, когато почне много да я боли ченето, а гелът не помага. Двата долни кучешки се показаха. Мъжа ми вика "Супер, ще я боли по-малко". И му се смея "Да, ще я мъчат само 6, не 8."  Joy Днес мисля да я изведа пред блока, ще издебна кога няма други деца, че в това време е грехота вкъщи да стоим затворени.

Ох, Дани и при вас е секси положението... Дано и вие бързо се оправите и да това да са болестите за тая година.

# 661

Сега прочетох, че при варицела НЕ СЕ ДАВА Нурофен. Извинявай, ако съм те подвела  Embarassed

Има хубава тема, но е доста дълга: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=535916.1185

http://www.biberonbg.com/info/varicela.htm

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 11:48 от * Krisisi *

# 662
Мерси за съветите на всички  Hug

Изобщо не бях подготвена с информация за тази варицела и наистина не знаех какво да правя/не правя.
Понеже педиатърката нищо не спомена и аз въобще не приех на сериозно нещата. Тя каза само ако вдигне Т да давам температуропонижаващи средства и дотам.

От опит разбрах, че Нурофена не бива да се дава, защото точно след нурофена той повърна зверски.

А когото и да питам всеки казва - нищо не се прави - просто се изчаква. Добре че вече започна да се храни и да спи.

Сега ще видя какво пише в тази тема за варицелата
Благодаря ви!

# 663
Диване,какво и беше на Мая,та излезе Бронхит?
Питам,защото и Ал подкашля влажно от 2 дни,а вече ми се струва,че взе да послиза на долу и да става къртещо.Иначе не кашля постоянно-2-3 пъти за деня,нощем не кашля,няма сополи.....Ивон и тя изкара мин. седмица някакво такова нещо ама както дойде,така и си замина кашлицата,дори и на лекар не сме ходили Thinking
Ще взема да го водя и аз утре на лекар,че това с бронхита не ми изглежда розово ooooh!

Бабите ги гледат моите хуни при все,че са две CrazyПри майка ми става със специални уговорки и после ми излиза малко през носа,но при свеки няма ядове.За цяла нощ  Ал още не е оставал,но пък Ивон е седяла и цял месец,малко преди да родя.Малко ми развалят дисциплината от към ред и ядене,ама то пък сега не може всичко да както искам Mr. Green

# 664
Диване,какво и беше на Мая,та излезе Бронхит?
Питам,защото и Ал подкашля влажно от 2 дни,а вече ми се струва,че взе да послиза на долу и да става къртещо.Иначе не кашля постоянно-2-3 пъти за деня,нощем не кашля,няма сополи.....Ивон и тя изкара мин. седмица някакво такова нещо ама както дойде,така и си замина кашлицата,дори и на лекар не сме ходили Thinking
Ще взема да го водя и аз утре на лекар,че това с бронхита не ми изглежда розово ooooh!

Ми... де да знам и аз... От яслата се оплакаха, че има бая сополи. Те си бяха от зъбите, щото 1 ден сополива, 2 дни чиста, после пак сополива за ден. Но си я прибрах. След два дена обаче позеленяха, педиатъра каза физ. р-р и некво детско като Олинт. Та се гледахме вкъщи - сополи, кашля... Бях сигурна, че кашля от сополите, които се стичат назад, но за всеки случай казах на Борис да я заведе при педиатъра, щото предния ден и температура беше вдигнала. Той антибиотици залудо не изписва, досега винаги ни е лекувал с физиологичен разтвор и в най-лошия случай Проспан. Хрипове имало. Предполагам, че от зъбите ѝ е спаднал имунитета, лепнала е некоя настинка и за 2 дни се е влошило. Не кашля често, няколко пъти на ден, но като се закашля и е като магаре. Температура също няма, от неделя.

Пък щом казват, че е плъзнал вирус... Днес където видим майка с количка по градинката, отиваме в другия край. Некои жени доста странно ме изгледаха, че не съм по обясненията. Mr. Green Сигурно са ме помислили за надута пуйка, която не дава на детето си да играе с другите.  Mr. Green

# 665
При нас положението с бабите е следното - майка ми не гледа децата дори и за минута, освен ако не съм толкова болна, че да не мога да стана от леглото. Тогава се включва с огромно видимо неудоволствие. Иначе все им купува(дрехи, играчки) и явно с това се изчерпва ангажимента.
Свеки пък ги гледа и двамата с огромно удоволствие. Голямата е седяла при нея по две седмици. Даваме й пари, купуваме каквото е необходимо. Малкият не е нощувал при нея, но го гледа по цял ден. Тогава нося памперси, храна от кухнята, всичко което е нужно. Златна е, що се отнася до децата.

Болничките бързо да се оправят, че да се радват на хубавото време.

Данито, когато племенникът ми беше с варицела, сестра ми го къпеше често само с вода и много го облекчаваше. Маслото от лавандула също действа за сърбежа.

# 666
Момичета, стискайте ни палци - от понеделник сме с гледачка. Дано всичко мине безпроблемно  Praynig Praynig и всичко да е наред.
Аз първата седмица, т.е. от понеделник нататък ще бъда заедно с гледачката за да може детето да свикне с нея

# 667
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England

И сега след този ретро поздрав за малки и големи в темичката, бих желала да призова майките, находящи се по нашето красиво южно черноморие да се присъединят към предстоящата разходка в морската градина на Бургас.

Моля, давайте предложения за дати на лични  Hug

И да кажа за преспиването - носим само себе си  Mr. Green  Бабите са оборудвани с памперси, шишета, мляко, дрехи и кошари с играчки.
Заявяваме присъствие ден предварително, за да си осигурим топла супа и домашен десерт  Laughing 
Бабите винаги приготвят нещо специааално за Борката  Peace

Аз малко се убих от работа тези дни, защото замествах 2 колежки и моята работа трябваше да си свърша, та в контекста на горния поздрав още ми мирише на керосин, но пък днес съм си в вкъщи с Борко, преди обед бяхме в парка, играхме си с дечицата и си прекарахме страаахотно! После му сготвих, приспах го и вече нямам търпение да се събуди  Heart Eyes

# 668
  • в Кошера
Май ни застигна някакъв вирус, няма такова повръщане - фонтан! Ужас направо, педи предписа по телефона свещички Вомитусхил, които засега УЖ подействаха  Praynig Никакви други болежки няма...
Мрън, оплаках се  Crossing Arms

# 669
 Тайра, оправяйте се бързо  spoko

Диди, стискам палци за бавачката  Peace

Дунайка мерси  Peace вече страшното мина  Mr. Green

# 670
  • в Кошера
Тайра, оправяйте се бързо  spoko

Мерси  Hug
Как сте вие? Дано не се мъчи много астралното близначе  Praynig

# 671
Дани, Тайра, Див да се оправят бързо дечицата  Praynig

# 672
Мая не кашля вече, според мен се оправи. Само сополки влачи още, но са бистри. Продължаваме с АБ-то и утре и ще видим педиатъра какво ще рече. Simple Smile

Мая by @Диването, on Flickr

# 673
  • Пловдив
Диването прекрасна снимка, декора е много свежарски.........................и модела също.

# 674
Диването ,чудесна снимка както винаги.
Бърз отчет и от нас .Марти е 80 см и 8.900кг.С голям зор напредваме с мерките.
Хапва си всичко,не ми дава да го храня, иска сам.
От 2 дена отново махнахме памперса,не че ми казва ,гледам да го каня по-често.
При баби Марти много не е седял,за разлика от батко си.И при двете баби ядене не съм носила, само памперси.
Другото ново при нас е че си имаме EFP,което си беше изненада.Макар че се майтапихме, че ще си правим трето ,и ще е момиче.Сега когато третото е факт ,и аз се  се зарадвах много.След няколко серьозни разговора и размисли с милото ,се оказа че не можем да се справим финансово.За моя голяма мъка се разбрахме с гинеколожката ми ,че във вторник ще се раздела с поредната си мечта Cry.Много ми е гадно...но предвид обстоятелствата се налага.И така оплаках ви се.
На болните дечица, бързо оздравяване.

Общи условия

Активация на акаунт