Хайде Юлче със шейната да превземем планината

• 37 655
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • в 1001-та нощ
ох, не знам какво да кажа, много трудно решение, може в последния момент емоциите да вземат връх и да преосмислите  Blush

във всички случаи - прегръдка  Hug

# 676
галя76,миличка!  Hug
не те разубеждавам,нямам право за това,но.....познатите ми с по 3 деца споделят,че не е чак толкова голямо натоварване да имаш 3  дечица....Родителите към този момент са в пъти по-подготвени от всякакви гледни точки.Самите деца се сплотяват още повече.....А и....Да знаете колко много известни личности са били 3-ти деца в семействата си,в това число и Гагарин (знаеш,кой е  Simple Smile )

Вие си знаете най-добре......Прегръщам те!  Hug

Диването,Майчето придобива все по-зрял и по-улегнал вид....
   Ето какво е да си кака!  Grinning

Данито,как сте?Замина ли си варицелата?

Всички болнички да оздравяват и да се радват с пълна сила на пролетта!  Hug Heart Eyes

# 677
галя76  Hug
Все си мисля, че човек вече като има едно дете второто се гледа по-леко финансово. Най-малкото имаш всичко от по-голямото (дрешки, колички, кошарки), но вие си знаете  Peace

Tyra Оправихте ли се? Звучи ужасно.

Аз пък заведох домочадието на пазар днес. Габи хич не издържа още, и двамата с тати окапаха след няколко магазина само  Mr. Green hahaha Joy
Откакто тръгнах на работа ми се струва, че нямам вече никакво време за готвене и домашна работа, все искам да съм с дребното  Crazy

# 678
  • в 1001-та нощ
много правилно усещане  bowuu у нас дори Калоян просто настоява да е център на вниманието ми, докато на заспи, после нищо не ми се пипва  Confused

а ние нещо се разболяваме, от вчера е с лека Т - 37,2- 37.3 - не е драма, но спи повече, по-малък апетит, леко секрети

не му давам нищо за Т, ще изчакам, ако се качи над 38 гр.

за сега давам чай от диви ягоди (листа и плод - брани в планината) и бъз (бял - цвят), не знам колко сваля Т, но поне не се обезводнява, добавих минимално мед и малко лимон, леко накиселява - той обича

и сироп от черен бъз и ехинацея .... дано блокираме по-сериозен проблем  Praynig

аз напоследък имам ужасно много работа и съм зверски изморена, като се прибера  #Crazy Влади вижда и не ме закача особено (не ме дразни с глупости), а малкият само ме чака да легна на дивана и да скочи върху мен да си играем

през целия си живот не съм си играла толкова с колички, колкото сега с него  Joy hahaha не съм вярвала, че ще му вкарам такъв филм

иска ми се да има и кукли и да се грижи за тях; малко странно ми е това разделяне мъже:жени => коли и пушки срещу кукли и готвене  Rolling Eyes

аз като дете имах 2 кукли и любимите ми играчки беше един танк с дистанционно управление и влакче с релси - които се сглобяват и т.н.  Rolling Eyes

# 679
Разделянето на играчките се прави от родителите, аз лично нямам нищо против малката да си играе с "мъжки" играчки и обратното, ако имах момче.

Като малка страшно много исках да имам количка с отварящи се врати, но така и не ми взеха, защото съм момиче  Crazy Сега малката също обожава количките, а любимата й играчка е един гараж за коли с автомивка и писта за вертолет Simple Smile С кукли все още не си играе, а ако говорят направо пищи ужасена.

С мами на момченца, с които съм си говорила са ми казвали, че момченцата около 2-3години много почвали да си падат по розовото, защото си нямат нищо в розово и им е интересно като цвят, а тогава точно почват да схващат концепцията за цвят и им е интересно. Има едно тука, което търчи с розова количка за кукли и някаква парцалена вътре за ужас на майка си  Mr. Green А на едни наши близки приятели момченцето им най много обичаше да си играе с една детска прахосмукачка с боклук и искаше постоянно да чисти  Laughing Mr. Green

# 680
Aleto ima bebeshka kolichka i dve bebeta,kuhnia sus sudove ( v ikea ima tochno kato istinski,no mini)- chinii,chashi tendjeri i tigani.ima sushto rozovi drehi,a sega e vurhut na durzostta mi,zashtoto mu kupih i rozovi obuvki, no mujki model razbira se,a ne s pandelki i peperudki.brat mi beshe s takiva geiski naklonnosti i daje si imashe niakolko Barbie,oblichashe sushto i jenskite ni drehi i se praveshe na jena,a sega jako go e udaril puberteta i nalita na momichetata.ot jenstvenostta mu niama i pomen.

# 681
И аз мисля,че до 3 год играят с всичко.Алекс храни кукли,сменя памперси,вози ги в количка.......Видяха се и нашите кукли нахранени и облечени,че каката много,много я няма в игрите,само в професорстването :crazy
С коли играе рядко,като изключим тази дето се бута с краката,повечко с кофички и лопатки,като и с "търкалото"-това дето е с бастунче и се бута и дрънчи Laughing
Последният му хит е да гони буболечките на вън Crazy

# 682
Ку-ку! Wink

Аз много навреме ще се включа с гледането от бабите: първо бях командировка 5 дни, за един ден се прибрах и после заминахме с таткото за още 5 дни на почивка...та...свекито е на 1 ет, така че нищо не се носи, през лятото оставяме баткото с тях на вилата за по 2-3 седмици. Сега за първи път оставихме дете и при нашите (т.е Филип с една раничка с дрехи и 10-тина памперса. Wink)

А защо ви притеснява толкова варицелата? newsm78

ГаляHug

Бързо оздравяване на болните! Hug

# 683
  • в 1001-та нощ
Доста неприятно минава, като че ли  Confused Rolling Eyes

# 684

А защо ви притеснява толкова варицелата? newsm78

И аз това се чудя.  newsm78
  Колкото неприятно и да минава,все пак си Минава.
  Докато една ваксина може да отключи куп други неминаващи неща.(Лично мнение,нали се сещате.  Wink Peace )

За играчките....Моите и двамата играят с каквото им дойде вдъхновение.За батко сме купували и кукли с бебешки колички,и кухня с пластелини....А Юлийка с удоволствие се забавлява с динозаврите,количките,Бен Тена (и какво ли още не) на бати.....

Последното сладко постижение на малката да ни благодари,когато й дадем нещо или й кажем На здраве,като кихне!  Grinning
   Вашите сладурковци докъде са с приказките? Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 мар 2012, 19:47 от Селма

# 685
Здравейте и от нас,
Борис доста започна да дърдори, казва думички и се опитва да реди и няколко една след друга от сорта на #Баба ау ау боп (хляб)# или Баба храни кучето с хляб, #Пумпа има# означава, че има ако в гърнето. Абе общо взето разбираме се вече доста добре какво иска и какво мисли човечето.
За играчките ние нямаме момичешки (все още), но и той не играе кой знае колко с играчки, намира си все разни неща като орехи, разнася едни плетени кошнички, обича много книжки и също татко му да рисува на килимчето с водата. А пък навън в градината, събира какво ли не, костилки от череши, орехи, цветя, камъчета и каквото види и му е много хубаво.

# 686
зддравейте! имам едно питане.кога е време да се смени столчето за кола? но ме интересува по-скоро спрямо кога не е вече безопасно за детето,отколкото до кога по правилник (против глоби) е разрешено.защото стана дума в чужбинската тема и една от майките твърди,че в европа имало ново нареждане-гледат се само килограмите без височината на детето,а друга от твърди,че когато на детето главата е 5 см под ръба на облегалката и по-малко не е вече безопасно и трябва да се сменява. някой има ли представа как е точно?

слме,Алето не е много добре с говоренето,но гледам започва да се поотпуска.казва @диня@ от вчера,а днес каза Дана (Ивана).май всеки ден вече по нещо ново ще казва,на което се надявам,че малко се притеснявам.

# 687
  • в 1001-та нощ
по-рано бях чела, че главата не трябва да излиза над облегалката  Peace като седне в него и си облегне главичката - да е на столчето, а не над него

иначе за килограмите и др. неща си знаеш  Blush

# 688
  • Тук и сега
Ние почетохме вчерашние празник с обички. Вчера цял ден като види някой наш познат и си дърпа косата зад ухото, хваща си обицата и вика "Ауууу".  

Дарата също говори много, но малко и се разбира. Аз също бях започнала малко да се притеснявам, защото освен тати, баба, мама и бау-бау нямаше нищо друго в речника и. Но от последния месец се поотпусна и се опитва все повече. Вика вече "тао-тао /чао-чао/, "мау на котките, "пишшшш" като и се пика, "Боби" на една позната детето, "кака", "Мими", това и е куклата, "дай", "гое", "долу","папу", като иска да яде, "да" на водата, "ок" на сока, ей такива ги говори. Но и тя се опитва с изреченията. Вчера например вика "Мамо, даи ок", което в превод трябва да е "Мамо и на Дари сок". Ние и викаме Дари, а тя Даи. И така.

За столчето - не знам, Маритке, но по мои разсъждения, част от главата на детето трябва да е в столчето и част отвън. Ако се покзава цялата глава или голяма част от вратлето, няма как да е безопасно. Макар че по-големите дечица, като нашата кака, например, която е на 6 и трябва да е със седалка, се пази само с коланите на колата. Ама това е друга тема, защото тя е по-стабилна и знае, че трябва да седи.

Пъпчиците по дупето наистина се оказаха алергична реакция. Още щом ги видя педи каза, че може би са от прах за пране или материя на дреха. Но аз открай време пера с Тео бебе и Сано омекотител и никога не е имало какъвто и да е признак на алергия, може ли отведнъж да стане така newsm78 И в интерес на истината именно затова и не ги сменям. Друго е, че този месец реших да сменя Ариела и си купих Первол за бели дрехи и освен той да е предизвикал някаква реакция. Засега изключих от последните пранета Первола и омекотителя и пъпчиците все още седят. Може и Теото да се окаже. Сега е негов ред да сменя. Иначе, всичките и гащи са памучени, и ходи предимно с дънки и клинове. Няма дреха, която да е нова.  Но докторката не каза да я мажа с Фенистил крем, например. Не знам дали от само себе си ще се скрият. Ако някой е имал подобен проблем, нека да сподели. Алена, ти нали спомена, че Калоян е имал нещо подобно. Ще се включиш ли?

# 689
Маритка, ето ти инфо за седалките:

http://www.britax-roemer.de/sicherheitscenter/sicherheitsexperte … igen-kindersitzes

скролни малко надолу дето има едни удивителни знаци там пише как да познаеш кога е време за ново столче.

ето още:

Ab wann sollte das Kind in einen Folgesitz wechseln?
Zu beachten sind vor allem die Gewichtsangaben für den entsprechenden Kindersitz. Ein zu früher Wechsel in einen Folgesitz ist im Interesse der Sicherheit des Kindes nicht zu empfehlen. In Babyschalen der Gruppe 0+ liegt die Grenze bei 13 kg oder sobald der Kopf des Babys über den oberen Schalenrand hinausragt. In Sitzen der Gruppe 1 kann das Kind so lange bleiben, bis es 18 kg wiegt oder der obere Schalenrand in etwa in Augenhöhe des Kindes liegt. Vor allem beim Wechsel in die Gruppe 2-3 ist das Gewicht entscheidend und ein zu früher Wechsel unbedingt zu vermeiden. Aus Sicherheitsgründen sollte hier auf keinen Fall vor 15 kg, möglichst sogar erst mit 18 kg gewechselt werden. Die Gründe: Gruppe 2-3 Sitze sind breit genug, um größeren Kindern Platz zu bieten. Ein kleines, schlafendes Kind kann leicht aus dem Gurt fallen. Die Schultern sind noch nicht geeignet und zu schmal, um den Fahrzeuggurt sicher zu führen.

мисля че има и на английски също.

Общи условия

Активация на акаунт