Хайде Юлче със шейната да превземем планината

• 37 641
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Mersi pumbi! Tova go razbiram che ne e preporuchitelno dori da se smeni po- rano ot neobhodimoto,a pri nashia sluchai kogato nivoto na ochite na deteto se izravni s kraia na oblegalkata na stolcheto nali? Nie ame 9-18 kg stolche.ako e naistina taka to znachi imame mnogo vreme oshte.

# 691
Да така е. И нашето е същата група, по принцип го дават до около 4 години, така че би трябвало наистина да има доста време още за смяната му. Но това са си законите и тези ECE норми не важат само за германия, а за ЕС.

# 692
  • При моите мъже...
Ние взехме кукла на малкия, депо плаче, вика "мама" и т.н., уж да свиква че ще има бебе;) Изненадващо много му хареса - храни го, приспива го, гушка го, целува го, пее му песнички Heart Eyes Едва ли ще прави така и на бебето, ама не пречи да се надявам;)

pumbi, гледам ти лентичката:) Не остава много време Hug Почнаха ли те вълненията и притесненията?Simple Smile

# 693
Здравейте момичета Да ви се оплача и аз, от днес сме на антибиотик и ние. Силно зачервено гърло, едни сополи като вода, хърка по малко и на всичко отгоре два кучешки зъба, единия вече изби, но другия още ни мъчи. Горкото не е спало и яло като хората от 2 дни.
Вие как се справяте с даването на лекарствата? При нас е голяма драма, днес кое влезе в носа, кое в устата, колко изпи направо не разбрах. Той ме уби да ме рита и блъска и да се върти и крещи. Ужас ви казвам.
Относно играчките, ние играем с всичко, стига да не е от нашите играчки. У нас се играе само с едни топки - от най - малката до най - голямата и със строителя от време на време, нищо не може да го заинтересува.

# 694
  • в 1001-та нощ
ooooххххх  Shocked Shocked Shocked като каза топки - ние сме нова футболна звезда  Joy hahaha голямо ритане и преследване на топката, за в къщи определно вече трябав да я крием, ще изполоми това-онова  Shocked

mila_iv  Hug дано всичко приключи бързо и безболезено  Blush

# 695
Mii, вярно не остава, ама сега съм и доста по спокойна от първия път. Чакам си да му дойде времето и после да видим. Интересно ми е Борито как ще реагира и така, притеснения за сега нямам Simple Smile

# 696
  • в Кошера
Мина й гадния вирус, слава Богу  Praynig Голям ад беше - Т, повръщане, разстройство. И така 2 дни.

Мила, оправяйте се бързо, както и всички болни!  Hug

Данито, как е Виктор?

Мойта мома на първо място за игра обича топките - имаме 10-тина, в най-различни размери, картинки, с различна твърдост..има и една за ръгби и една футболна  Crazy После следва музикалното й конче-люлка, което пее каубойски песни  Mr. Green, после интерактивното й куче и, разбира се, полицейската кола с дистанционно и куклата й (нейното бебе  Laughing) с количката, която е мини-копие на нейното НПС.  Crazy  Joy

# 697
Благодаря за подкрепата момичета HugДано нашия тати размисли до утре ,но едва ли.Той всъщност е трето дете ,и би трябвало да защити това мъниче но...финансите надделяват.За всичко са виновни тези пари.Приключвам темата не искам да ви занимавам с моите проблеми.
На Марти речника не е много богат.Казва мама,тати ,баба,дядо ,леля,ани на племенницата ми,казва как правят някои животни.
Ние също сме болни.Влачи едни суполи  вече втора седмица.Ако и тази седмица не отшумят, ще ходим за посявка.
mila_iv и ние също трудно даваме лекарства.Аз му ги давам със спринцовка от нурофен,с лъжичка много го плюе.

# 698
галя,да разбирам,че ти всъщност искаш твърдо да задържиш детето,но искаш да направиш аборт,защото на таткото желанието клони натам ли? по принцип според мен жената решава дали едно дете да се роди или не,та ако много искаш мисля,че можеш да убедиш таткото:) при нас мъжа ми ме подстрекава нещо за още едно,но аз неискам. доакто не проискам аз нищо неможе да ме накара.

# 699
  • в Кошера
Галя,  Hug Каквото и да решите, вярвам, че ще е най-правилното решение за вас. Не мога да взема страна "за" или "против" абортите, дано не ми се налага  Praynig. Но вярвам, че е по-добре едно дете да бъде желано, обичано, обгрижвано и обезпечено за вбъдеще. Нямам предвид вашия случай, говоря по принцип, доколкото разбирам само финансите ви спъват, което не е малко... Бъди силна!  Hug

# 700
Галя, за такива неща акъл не се дава, ама на място или не, се присъединявам към Маритка, ако имаш известни колебания, размислете още някой друг ден  Hug
За играчките - Павката играе основно с коли и камиони, багери и от сорта, знае всяко превозно средствао и като се разхождаме или го возя в колата ми изброява какво минава и скача от кеф, ако види трактор или багер, та препратка към говорните му умения, знае всички превозни средства как се казват, животните, как казват, абе говори много, чат пат прави изречения от сорта "Деди купа на Пачо кола" и т.н. Това с "наздраве" , когато някой кихне при нас е на мода от няколко месеца и докато не му благодарим не спира да повтаря "наздауа" Joy
За ходенето при бабите беше ставало въпрос, когато ходи при моите родители не спи там, иначе там си има играчки, а майка ми си му готви, ако ще яде. При свекър ми като ходи, там спи и го водим със сгъваемата кошара, памперси, АМ, взетата кухня , а и разходен, че те не са по разходките.
Мии, това с куклата бебе и мене ме посъватваха да го направя, но още не сме купили.
Стана дълго, извинете, ама Мара Подробната докато се изкаже...

# 701
Благодаря ви, момичета  Hug вече сме по-добре.

Гадна е варицелата, но наистина минава.
Ако знаеш какво да правиш даже може да мине много леко  Peace

Като ви слушам какви изречения правите все повече се убеждавам, че яко изоставаме  Rolling Eyes

Никакви думички не казва моето дете в момента, нито показва, нито знае кое е куче, кое е коте и кое как прави. Не изпълнява и команди  Rolling Eyes А ние не спираме да повтаряме и повтаряме и повтаряме....

Имаше един период, в който казваше "мама" и "тати" и пляскаше с ръчички за 'браво", но той отмина...

Галя, и от мен кураж - каквото и да решиш!

# 702
Галя,имаш и моята подкрепа Hug аз много искам момченце,но финансите и при нас са проблем, дано не ми се налага да избирам,много ще ми е трудно...
Ние миналата седмица се теглихме:12,500кг. и 85см. остана ни да вадим един кучешки зъб само.
За говоренето Дони много бърбори ,не всичко се разбира,но тя си дрънка.Мисля ,че покрай кака си се учи,даже напоследък я чувам да използва МА ooooh!много го мразя не знам от къде го е чула "не мааа"

# 703
  • При моите мъже...
Момичета, за хремата ползваме хомеопатичния продукт цинабсин. Общо взето като се вкисне почвам веднага с него и умколор, което са капки за гърло и настинки. Ако е по-сериозно вкисването, вземаме и изопринозин сиропче. Мисля, че след толкова месеци боледувания си намерихме формулата за справяне с вирусите от яслата. Малко скъпичко излиза, но е по-евтино от антибиотиците и моето липсване от работа Peace

А бе като ви чета 90% от нас като водят малките при свекарите носят всичко - памперси, храна, играчки и т.н., а при мамите ни си има всичко и някак си се получава по-лесно... Много интересно защо се получава така - на свекарското тяло ли не му се занимава, или чакат изрично да им се каже... newsm78 Всъщност аз за моите знам, че не им се занимава, искат да се радват на малкия, ама когато на тях им харесва и както на тях им харесва, ама дали всички са така Thinking

# 704
данито,не изоставате.нормално е.и мойто дете не прави изречения или поне не такива,които някой разбира.иначе плещи много и нарежда ли нарежда,но @на някакъв странен език@,а разбираемите му неща са много бебешки.примерно казва: @мама,папа-ъ,ъ (и сочи навън) брррррр@,което значи @мамо,тати е излезнал на работа с колата@ или @мням,мням,тъка-тък,ъъъхъъ-ъъъхъ@ като на тъка-тък си глади енергично косата и значи,че се къпе някой,а ъхъ го прави с ръка на бузата като за спане.цялото му @изречение@ в превод значи ядем,къпем се и после спим.това не го броя обаче за говорене,а само смешки ни прави,но е много благ:) ще проговорят.примерно онзи ден като го оставях за един час при детегледачка и там имаше друго момченце на три години и то едноезично,което говореше като Алето.охоооо до след година и нещо Алето ще може сигурно и да чете,така,че спирам и аз да се притеснявам:)

а за абортите и ражданията винаги ни е актуална тема и невярвам да има много жени,които съвсем лесно да вземат решение какво да направят със заченто от собствения си мъж дете (имам предвид,ако съм изнасилена или съм забременяла от някой случаен лесно ще реша да абортирам,но от мъжа си,с който имате вече деца и семейство е трудно да го решиш).аз също немога да кажа @за@ и @против@,защото всеки сам знае как да разполага със живота си.мога да кажа за себе си примерно какво ме спира да имам пак дете...сега.1.мъжът ми държи да работя,а това не се вписва в представите ми за майчинство.просто живота ми ме възпита така.за мен мъжът трябва да работи и да храни семейството,а жената да се грижи за дома и децата.това не е малка работа и е доста отговорна дори,та да се захванем и с работа! няма да опъвам локуми.това си е мое лично мнение просто.знам,че на много хора им се налага обратното (на мен също) и знам,че много мъже не биха настоявали жените им да работят,ако нетрябваше (моя също)......та на мен м исе налага д аизкарвам пари и неискам да оставям две малки деца,за което.казах му,че вече с 300 семейни кризи по този повод успяхме да не се разведем и успях да си гледам детето до една не така малка възраст,пък и пари изкарвам от дома (намерих му цаката),но планирам когато Алето тръгне на задължителната предучилищна да работя вече истинска работа навън.сещате се,че едно ново бебе ще обърка всичките ни планове и ще започнат всичките ни драми отначало,а сега виждаме светлина в тунела вече и 2. адски ми беше трудно!!! и физически,и психически.преживях тежка слдродилна депресия,която май не е и съвсем минало.ходих на психолог,къщата ми беше мръсна дълго време.сега е чиста,но само аз си знам какво ми коства.абе трудно м ие във всеки смисъл на думата и с още едно бебе да се върна пак назад във всичко това...? неискам. иначе искам,ако горните пречки несъществуваха.Алето ще има дружинка,ние ще бъдем по-голямо семейство,а това е забавно,ще имаме повече внуци,а това осмисля живота на старини...предполагам,но ме е и страх от бременност и раждане.абе май минусите са повече от плюсовете.

Общи условия

Активация на акаунт