Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 739
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Ох момичета и при мен положението с каката  е същото...с бебето се държи перфектно,но към мен е просто ужасна.Тръшка се,врещи замахва да удря...изобщо няма нищо общо с кроткото ми досега момиченце  ooooh! ще откача вече.иначе сме добре,Марая на 20-я ден беше наддала 700гр и 3 см отгоре.Не е кой знае колко кротко бебе,плаче си и то доста,но и Звезди беше ревливо бебе,та не ми прави впечатление  Crazy
Хубав ден на всички и като мога пак ще пиша...

# 121
Ауми , какво правиш ти бе момиче ... Никога не съм можела да изцедя повече от 30 -40 мл  #Crazy ... Не се тревожи - най-веоятно се регулира  Hug

# 122
  • София
Привет!
Ние вчера правихме погача на Виолетка.Беше много хубав празник.Този път реших да са по-малко гостите и това беше много добро решение.При погачата на баткото вкъщи се прескачахме ooooh!.
Преди малко се върнах от козметик.Свърших тази полезна работа преди мама да си е тръгнала утре.

# 123
  • Beyond the Frontiers
Radostche ,как се държи баткото.Моят е много грижовен към малката ,но към нас е ужасен.Крещи ,сърди се и постоянно търси внимание.Моя приятелка психоложка ми обяснава да съм търпелива,че това е нормална реакция към промяната в къщи,но моето търпение  е на изчерпване вече.

Пижо, синковецът е малко по-малък, но ситуацията е същата.  Rolling Eyes Само да му кажеш нещо навъпреки и почва да рони сълзи, мълчаливо страдайки  Cry

# 124
Пижо, Аским, това  положение е и у нас.
Катето реве за всяко нещо, само вика "Махам мама , махам тати, махам баба, мойто, неее!"
Луди ни прави
Вечер със спането е същото.
А на бебето си се радва и го обича много!
Лара, честито на патерица!
Бъди здрава и много щастлива!

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 15:08 от chip4e

# 125
Radostche ,как се държи баткото.Моят е много грижовен към малката ,но към нас е ужасен.Крещи ,сърди се и постоянно търси внимание.Моя приятелка психоложка ми обяснава да съм търпелива,че това е нормална реакция към промяната в къщи,но моето търпение  е на изчерпване вече.

Същата работа , но без крясъци - сърди ни се , мърмори , постоянно иска някой да е до него  Rolling Eyes .. Всичко се подсилва от факта , че още не ходи на градина ...Моля се да свърши тази епидемия от варицела  един път и да го пусна - да играе с децата поне  Crazy Полудявам с двама у дома - или бърша дупета или храня - ту единия ту другия  Crazy

Исках да ви споделя за епизиотомията, че ми падна един конец и болката спря - той ме е мъчил  Crossing Arms ooooh! А уж ми ги свалиха - тоя от къде се взе не знам ...

# 126
  • Русе
Вашите поне са малки ...а моя..на 8 години и уж би трябвало да разбира,ама не!За първи път ми тропа с крак SadСтискам палци да отмине бързо този период.
Чипче,разби ме с онази снимка а...о! LaughingМи то бебетата бая стомахчета имали Thinking
Ние тази нощ поспахме,но от 8 чак сега...Заспива и се буди след 15 мин,цокне малко и хайде пак.Не мога да кажа кога е яла за последно,то ми се сливат.Но ще се изцедя че не яде по много.
225 гр??? ShockedОт къде ги вадиш?Аз съм изпраскала гърди с размер Е и не мога повече от 50 да докарам!Браво на теб!
Да отивам да готвя че не се знае кога пак ще са ми свободни ръцете ooooh!

# 127
  • Хасково
ами аз  го правя веднъж на ден предимно вечер това цадене и малката яде от едната гърда не от двете по малко и може би затова цадя по толкова

# 128
Много кърма, много нещо! Simple Smile Най-вероятно се е регулирала...

Аз пък да се похваля от моя батко. Много ме слуша. Толкова много, че понякога забравям, че е само на 4 години и като направи нещо детско първата ми реакция е да се ядосам. После ми става гадно, че съм го навикала...разбираме се много добре само с разговори. Милия ми обаче днес си е вкъщи, че е с гадни сополи и реших да си остане при нас и да го лекувам своевременно. Беше много нещастен, че не може да отиде на градина. Обожава бебето и все тича да го успокоява, даже само да е измрънкал бебко Simple Smile Дрънка му с дрънкалки, прави физиономии, пее песнички... а малкия толкова му се радва. Маха с ръчички и се смее Simple Smile Пълна идилия. Дано така да продължава...

# 129
Привет и от нас  Hug Hug
ние също имахме тежка вечер,по скоро тежко заспиване с тези колики вече в чудо се виждам,тъкмо си мислих,че са намалели ooooh! ooooh! ooooh!-днес мисля да сменя инфакола със сабсимплекс та да видим  Tired Tired
А и днес въобще не иска да спи -дремане по 20мин,хленчене и така,а му се спи на милия ooooh! ooooh!

Лара-честито помъдряване-здрава и обичана!  bouquet  bouquet

и др щях да пиша...но ставам Hug

# 130
Здравейте мамчета, бързам и аз да се впиша в новата темичка.
Поздрави за автората и   bouquet от мен

# 131
  • София
Всички казват,че при момичетата коликите са по-леки.Е,смело мога да заявя,че при нас е обратно положението.Баткото изобщо не е имал такива колики,т.е. аз до сега не съм знаела какво са колики Sad.
Онази вечер купих Колийф,но нещо не виждам ефект да имат.Чудя се дали може да се комбинират с другите-Еспумизан,Инфакол?

# 132
Darinanda, Ita , Fraqueza, me4koni , благодаря много за пожеланията.  Hug

Днес ние бяхме на педиатър. С една дума често си ходим по болници иполиклиники. Така ме е страх, че ще хванем още някоя друга болест. Гледам все далече да стоя от чакащите доколкото мога, но все пак. Педиатърката каза да спра да и чистя пъпчето с алкохол, а само със сапун (душ гел) и вода. Явно тук всеки си има мнение по този въпрос, защото някои ни караха да го чистим с алкохол.

Аз все още съм с корем. Сякаш съм в петия месец. Незнам кога трябва да се прибере този корем. Има ли някой друг като мен?  newsm78

# 133
  • София
Олекна ми, че не само у дома имаме "батковски" тревоги и прояви на ревност...

marinamihailova, прощавай за грешката, неволна е Embarassed Embarassed Embarassed Май с цитати е по-сигурно  newsm78

Но бебка няма сензори за наяждане  Mr. Green ще изяде толкова много колкото й дадеш  Mr. Green

А дали по-скоро не е това: “Не може да е гладно. То току-що яде!” ? Все пак, както пише вътре, бебетата също са хора  Mr. Green

Момичета, тези от вас които си взеха слинг - доволни ли сте? и каква марка слинг си взехте? по колко време на ден го използвате? причинява ли болки в гърба? можете ли да кърмите детето в него?

МНОГО съм доволна. Ползвам слинг шал, взет назаем, етикетчето с марката е изтъркано обаче. Много често излизам с него, ето днес съм сама с двамцата, баткото е болен. Сутринта станахме, ходихме до медицинския център да му вземат кръв, после пък излизахме за резултатите, до пощата и за хляб. Само като си представя с количката какво сваляне и вдигане щеше да падне - не навсякъде има достъп... то едни стъпала, едно чудо... Пък със слинга - бързо, лесно, маневрено, че и ръцете ми свободни - разкош. Единственият "кусур" е, че често се налага да обяснявам как на бебето всъщност му е супер там вътре, какво е това четвърти триместър и защо носенето на бебето близо до мама всъщност е много полезно за неговото развитие.
Първите пъти я слагах "легнала", но после опитах вертикално с лице към мен и това се оказа супер удобно. Отделно идва като профилактика срещу повръщането, а да не говорим колко улесява вечерното танцуване при борбата с коликите. Дори ми се струва, че съчетанието слинг + биологична поза при нас намали поне с час продължителността на коликите! Отделно бонусът, че почти винаги след слагане в слинга се успокоява и заспива за продължително време - какво повече да искам?
Болки в гърба нямам. От много хора, които ползват слинг, знам, че ако има болка, възможно е връзването да не е правилно. Е, ако носиш няколко часа, сигурно е нормално да се поумориш, де... За време на ползване ми е много трудно да преценя, защото е различно, но определено има моменти на няколко пъти по няколко часа, според ежедневието ни.
Кърмих в слинга до момента само веднъж, бяхме в един магазин и тя огладня, а хич нямаше къде да поседна и просто се случи от самосебе си. Ако някой сподели ноу-хау по темата, бих почерпила и аз опит с голямо удоволствие  Peace
П.С. Моят слинг е от типа на gala-2002

Сега нищо не мога да свършва, 3 часа залепена за леглото/стола/дивана схващам се , изнервям се и ме хващат дяволите, а това със сигурност се отразява на бебка. Дори вода не мога да си налея, защото ръцете ми са заети.

Много майки просто временно позарязват останалите неща  Blush Оформянето на кът за кърмене - вода, дистанционно, може би книга/списание, нещо леко и не-цапащо за подхапване - често помага тези няколко часа да бъдат ползвани по-скоро като почивка за майката. Така де, и без това е ясно, че друго няма да се свърши в това време, поне да си отпочине. Измитите чинии обикновено са по-маловажни от спокойните бебе и майка.

имате ли кенгура, на каква марка и доволни ли сте? ортопедът даде зелена светлина за ползването на кенгуру, даже каза че е полезно и  в тая връзка се чудя между покупката на слинг и кенгуру, та събирам отзиви...

С баткото ползвахме кенгуру, уж добро и препоръчано, ама нещо хич не ни беше удобно. И на детето не му харесваше особено. Сега като мога да сравня от опит със слинга - никога не бих си купила кенгуру, никога. Разбира се, сигурно има някой, на когото пък кенгуруто е по-удобно, аз казвам само личното си мнение.

MuJIuHka, някои кърмещи майки споделят, че консумирането на разхлабващи храни от тях (майките), често повлиява добре бебешкия запек. Понякога масажът против колики също подпомага изхождането.

Lara8
, и аз съм като бременна в корема, не си сама... Хъм, твоят пост ми подсказва още две предимства на слинга - не ми личи толкова коремът  Mr. Green и съм доста по-спокойна за бебето, отколкото ако трябваше да вардя и количката от любопитни подсмърчащи доброжелатели...

# 134
Всички казват,че при момичетата коликите са по-леки.Е,смело мога да заявя,че при нас е обратно положението.Баткото изобщо не е имал такива колики,т.е. аз до сега не съм знаела какво са колики Sad.
Онази вечер купих Колийф,но нещо не виждам ефект да имат.Чудя се дали може да се комбинират с другите-Еспумизан,Инфакол?

Marsa-до момента давам,по препоръка на педи-инфакол+колийф,давам и чай на Хип Peace Peace-но при нас явно са много силни -тези проклетии
Лара и аз съм така-вчера си купих кантар Mr. Green Mr. Green Mr. Green-все от някъде трябва да се почне

Общи условия

Активация на акаунт