Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 723
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, тези от вас които си взеха слинг - доволни ли сте?
Aз почти по цял ден се движа със слинга - можете и да се кърмите с него и да си вършиш всичко. Според мен тежестта се разпределя с този тип слинг:
http://sling.beinsa.info/newborn_carry.htm
Аз си купих4,5м плат и си го ползвам. определено ми излезна по-ефтино. иначе май са по ~100лв. Тежестта с този слинг се разпределя равномерно по гръб, рамене и кръст. отнема малко повече време в нагласянето. особено в началото , докато свикнеш. но като цяло е голямо облекчение. и баткото до 3-4мес си го изгледах така.
В сайта може да видиш че слингът се ползва и с по-големи деца

# 106

една мама беше питала, ама никой не отговори, та и аз да попитам, имате ли кенгура, на каква марка и доволни ли сте? ортопедът даде зелена светлина за ползването на кенгуру, даже каза че е полезно и  в тая връзка се чудя между покупката на слинг и кенгуру, та събирам отзиви...
на нас ни казаха кенгурче след 3-4месец и не смея да ползвам. в слинга се тежестта на бебето не пада изцяло врху таза, а се разпределя. Иначе според мен и двете са удобни. трябва да пробваш и да прецениш

# 107
благодаря gala-2002 и аз си мислех точно за този вариант през двете рамена, струва ми се че най-малко натоварва кръста, че ми е много проблемен и без допълнително натоварване.

много си права MuJIuHka, и аз това си повтарям и няма да се дам. доброто за бебка е по-важно от моите моментни състояния, пък и знам че после ще ги търся тези моменти.

# 108

една мама беше питала, ама никой не отговори, та и аз да попитам, имате ли кенгура, на каква марка и доволни ли сте? ортопедът даде зелена светлина за ползването на кенгуру, даже каза че е полезно и  в тая връзка се чудя между покупката на слинг и кенгуру, та събирам отзиви...
на нас ни казаха кенгурче след 3-4месец и не смея да ползвам. в слинга се тежестта на бебето не пада изцяло врху таза, а се разпределя. Иначе според мен и двете са удобни. трябва да пробваш и да прецениш

а, кенгуру с твърда подложка на гърба не може ли да се ползва, все пак гръбчето има твърда опора  newsm78

# 109
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ
И как да разбера дали ми се е регулирала кърмата? Сутрин се събуждам подгизнала от кърма, чаршафа също е мокър. Два три часа като минат от последното кърмене отново протичам. Виждам как тече кърмата през блузата и от където мина следи оставям. Имам чувството, че докато подсуша и облека малкия кърмата ще изтече от гърдите ми  Crazy

Здравей, MuJIuHka!

Най-често се смята, че лактацията се е регулирала, когато бебето изсуква почти напълно гърдата или гърдите и това му е достатъчно, а между храненията гърдите не се препълват болезнено.

Това, което описваш, е често срещано, особено в началото и особено сутрин. При някои майки гърдите текат между храненията повече, отколкото при други. Това наистина може да създаде неудобство. В такива случаи може да са от полза някакъв тип подплънки, които да попиват (дали купени или направени например от хавлиен плат). В повечето случаи това трае първите месеци.

Казваш, че през деня 2-3 часа след храненето, гърдите ти започват да текат. Вероятно това е и приблизителния интервал, през който кърмиш Йоан и организмът ти знае това.  Grinning

# 110
Да, това е приблизителния интервал, през който кърмя Йоан. Иначе гърдите ми /особено дясната/ си текът независимо дали е ден или нощ  Tired

# 111
Добро утро, момичета Hug Чета ви, но вчера нямах почти никакво време да се включа. Уикендите ме изцеждат просто. надявам се днес повечко да си почина. Нашата госпожица се оправя, само дето ми се струва, че е по-мързелива в сукането. Предполагам, че е просто период.
За кенгуруто и аз знам, че след 3-ти месец се ползва, за слингът може и по-рано.
На мен взе да ми писва всеки ден да имам запушен канал в някоя от гърдите. Как пък един ден не бях добре и с двете. Хич не знам как го постигам. Сякаш половин час да се забави Лили с кърменето през нощта и вече съм на бучки. С Ния не бях така, но и кърмата ми беше по-малко тогава. А като започне да пропуска нощното хранене- не ми се мисли...
Ставам да пооправя из къщата и да си пусна едно хлябче за обед.  Хубав, макар и мразовит, ден на всички! Hug

# 112
Вече втори ден моя Йоан не е акал. Опитах да му сложа термометър в дупето, но милият така заплака, че се отказах да го мъча. Днес ще ходя при педиатъра за болничния и ще го питам, защо така се е запекло моето момче.  newsm78

# 113
ЛЛЛ, напоследък Ема значително съкрати времето за сукане нощем... Суче през 2 часа - 2 часа и половина, но по 5-8 минути - преглъща активно ....За сметка на това денем и предимно вечер иска да седи на цицата с часове... Това нормално ли е и има ли начин да намаля този ефект ? Искам да допълня,че пробвах компресията и тя не действа при нас....

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 10:01 от Radostche

# 114
Добро утро!На мен вчерами дойде за 1 път след раждането  и да ви кажа положението е доста кърваво.

# 115
Добро утро!На мен вчерами дойде за 1 път след раждането  и да ви кажа положението е доста кърваво.

Добре дошла в клуба. И аз съм така от 3 дена...

# 116
ЛЛЛ, напоследък Ема значително съкрати времето за сукане нощем... Суче през 2 часа - 2 часа и половина, но по 5-8 минути - преглъща активно ....За сметка на това денем и предимно вечер иска да седи на цицата с часове... Това нормално ли е и има ли начин да намаля този ефект ? Искам да допълня,че пробвах компресията и тя не действа при нас....

Radostche,

Чудесно е, че поне нощем имаш възможност да си почиваш по-добре и Ема не притеснява твърде много съня ти.
Обичайно е за много кърмачета на възрастта на Ема да търсят да сучат често в следобедните и вечерни часове. Много майки споделят, че тогава бебетата им сякаш "им висят на гърдите с часове". Както сме говорили, бебешкото стомахче е малко, а кърмата се усвоява доста бързо и ефективно от организма им. В привечерните часове освен това бебетата може би са вече изморени от дългия ден, пълен с впечатления, миризми, хора и все нови за тях неща. Тази лека нервност може да доведе до това да търсят повече близост с мама - най-познатият и сигурен за тях човек. Кърменето не е само хранене, а източник на сигурност и комфорт за бебетата.
Много бебета след такова посукване по малко, но начесто си напълват добре коремчетата и заспиват за няколко часа.

Разбирам, че имаш и по-голямо дете и сученето на Ема без прекъсване невинаги е удачно от гледна точка на това, че нямаш възможност да обърнеш внимание на Виктор и да се погрижиш за дома. Дали си опитвала със слинг? Тогава ръцете ти ще са свободни и ще можеш да свършиш повече неща. Има също и варианти да играеш настолни игри с баткото или да четете книжка, докато Ема суче в теб.

Вероятно се касае за скок в растежа и това положение ще отмине до няколко дни, така че бих те насърчила да се заредиш с още малко търпение.

Усмихнат ден!   bouquet

# 117
Евридик@, благодаря ти много ...Наистина ми е малко трудно вечер у дома ...Баткото има нужда от внимание ...Опитваме се да играем игри до колкото можем, но не е само това - трудне с домакинскатаработА ...За слинга - трябва да опитам наистина...

# 118
Radostche ,как се държи баткото.Моят е много грижовен към малката ,но към нас е ужасен.Крещи ,сърди се и постоянно търси внимание.Моя приятелка психоложка ми обяснава да съм търпелива,че това е нормална реакция към промяната в къщи,но моето търпение  е на изчерпване вече.

# 119
  • Хасково
Добър ден   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet за новата тема страхотна е
Аз нямам много време да пиша но ви чета не ви изпускам момичета да знаете, ние сме с колики не са много болезнени но не спим много спокойно мъчим се с чай от лайка и копър ама и глътка не поема
Въпрос към ЛЛЛ С кърмата сме бих казала добре за сега сме изцяло на кърма в началото течеше от мен като река хранех Вики и махах по 225мл почти на всяко кърмене а сега рядко потича кърма от мен и изцеждам пи 120-150мл и то еднократно кърма това означавали че е намаляла, спира или просто се е регулирала
Честити месечинки на всички

Общи условия

Активация на акаунт