Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 709
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
  • София
беборана.....

bouquet

# 91
моля,пак заповядай  newsm10

# 92
Въпрос към ЛЛМоето дете продължава да суче по 40 минути до 1 час, аз си мислех, че ще започне да се храни по-бързо с израстването, но той сякаш даже увеличава времето за кърмене. Моля да ми отговорите нормално ли е като времетраене, защото всички около мен ми обясняват, че не е и че е нормално детето да се нахранва за около 10 минути на гърда. Даже педиатрите са посъветвали моя приятелка да го държи по 10 минути на гърда. От друга страна, тя ми обясни, че и била малко кърмата и за това е дохранвала след това детето с АМ. След всяко кърмене се е цедила. Аз си мисля, че точно поради ограничаването на времето за ядене не е имала достатъчно кърма.

Здравей mimetopl,
  Радвам се, че се доверяваш на Момчил относно това колко желае да суче.  Peace
 Различните бебета биха могли да изсукват млякото от гърдите за различно време. Техните умения се усъвършенстват с различни темпове. Някои бебета биха могли да имат нужда от повече практика. Честото и доброто изпразване на гърдите от една страна осигурява необходимото за бебето количество мляко, а от друга оказва най-силна стимулация на гърдите да произвеждат мляко.
 Добре би било да се следят и признаците, че суче ефективно - да се чува как преглъща, да се вижда как се мърдат мускулчетата на лицето или ушенцата. Би ли споделила  забелязала ли си през каква част от времето прекрано на гърда бебето суче ефективно ?
Ако бебето се унесе или спре да суче за дълго би могла да го разбудиш с нежно докосване и/или да приложиш техниката на компресия на гърдата, за да ускориш слизането на следващата порция мляко . Ако си се уверила, че бебето е изсукало добре гърдата и не чуваш/виждаш  как преглъща би могла да прекъснеш кърменето като поставиш чисто кутре в крайчеца на устничките му и приплъзнеш между челюстите за да освободиш вакуума, след което може да предложиш другата гърда.
 Би ли споделила и колко кърмения ви се събират за денонощие (колко от тях през нощта), колко напишкани памперси сменяш и колко от тях са наакани. Какво е наддаването на тегло до сега?
  Сукането за бебето не е само начин на хранене, то е утеха, близост, контакт, емоция, сигурност. Би могла да обмислиш заемането или закупуването на слинг. Носенето на бебето в слинг наподобява усещанията от утробата, в него то е в непосредствена близост и контакт с мама и много майки споделят, че след кратка разходка с него бебетата се успокояват и заспиват. Носенето в слинг освобождава ръцете на майката и и дава възможност да свърши и друга работа, докато детето е близо до сърцето и.
 Ще очаквам отговора ти! Желая ви усмихнат ден! Hug 

# 93
cvete7575, http://sempopovi.multiply.com/photos/album/16#photo=95 имаше и по гърба... Laughing

Тези лактогонни чайове, са само за вкус и не гарантират повече кърма, нужно е количество изпита течност. Вода 2 литра на ден и ще се увеличи лактацията, също и чай и компот.

Отивам да изхвърля едни боклуци от шкафчетата в стаята на Ния, че Катето само ги отваря и ще стане беля.

# 94
Здравейте...на мен не ми остава много време да сядам пред компютъра и доста време ми отнема да ви изчета...Ние сме добре,малката хапва и расте,а каката вече свикна с бебето Simple Smile
Ще пиша като имам повече време
Хубав ден на всички

# 95
Мами, днес остарявам и искам да ви почерпя, макар и виртуално. Flutter

# 96
Lara8,   bouquet

Честито Помъдряване!
Много здраве, щастие и любов!

# 97
Въпрос към ЛЛЛ
И как да разбера дали ми се е регулирала кърмата? Сутрин се събуждам подгизнала от кърма, чаршафа също е мокър. Два три часа като минат от последното кърмене отново протичам. Виждам как тече кърмата през блузата и от където мина следи оставям. Имам чувството, че докато подсуша и облека малкия кърмата ще изтече от гърдите ми  Crazy

# 98
Момичета, тези от вас които си взеха слинг - доволни ли сте? и каква марка слинг си взехте? по колко време на ден го използвате? причинява ли болки в гърба? можете ли да кърмите детето в него?
С това кърмене по 2-3 че и повече часа без прекъсване се насочвам към слинг. Сега нищо не мога да свършва, 3 часа залепена за леглото/стола/дивана схващам се , изнервям се и ме хващат дяволите, а това със сигурност се отразява на бебка. Дори вода не мога да си налея, защото ръцете ми са заети. Струва ми се, че със слинга кърменето наистина би трябвало и у нас да стане удоволствие, защото иначе засега по-скоро ме изнервя. Стана вече седмица откакто Ивая всеки ден при едно от кърменията си суче активно в продължение на 3 часа (обикновено следобед )  #Crazy днес опитах метода с компресията, както беше обяснено по-рано в темата, с цел да се насуче по-бързо, но нямаше ефект. В същото време останалите й хранения са с продължителност около 40-50 мин , защото заспива по време на кърмене. След всичко прочетено до сега смятам, че имам достатъчно кърма - сменям памперс преди всяко хранене (на 2-3 часа) и само един-два са без ако, детенце е жизнено, на консултацията на 20-тия ден беше наддала от раждането 600 гр. Уж всичко върви според правилата, ама защо ми е толкова изнервено  smile3514 Стана дългичко, ама имах нужда да споделя.

# 99
  • USA
Привет в новата тема Simple SmileГалактик поздравления за прекрасната тема  bouquet
Ние малко по малко свикваме само на кърма. Голям кошмар.Писна ми от миене и стерилизиране на шишета и помпи #Crazy Реших да кърмя колкото мога.Леко се пооправих след кошмарно запушване на канал.Няма такава болка. #Crazy Сега обаче съм добре надявам се никога повече да не ми се случва. Съвет от мен за да избегнете такива екстри ' Не спете по корем,не носете стегнати сутиени и спете при всяка възможност Peace'

# 100
Момичета,

погачата точно на 40тия ден ли трябва да се направи или може + някои друг ден?
 newsm78

погачата не, но ходенето в църквата,да четат молитва-да Peace

И ходенето на черква за чиста молитва не е задължително да е точно на 40-я ден, може и по-късно. Ние бяхме днес и отчето ми каза, че няма никакво значение дали ще са минали 40,41,42...просто не може по-рано Peace

Лара, ЧРД!!! Много здраве и любов за теб и цялото ти семейство!

# 101
pilleto не се ядосвай, давай го по- спокойно. Голяма част сме така. Има дни, в които бебо е залепен за гърдите ми, но има и такива, в които стои по 10-20 мин. Днес е такъв ден. За 15 мин. се насука и постоя още 10 мин. предполагам за удоволствие  Flutter С напредване на дните и месеците ще нарастват както силите така и умението за ефективно сукане на нашите малки съкровища. След още някой месец и ще започнат да пълзят и по- малко време да са в нашите прегръдки. За това сега се наслаждавам на момента, въпреки че гърбът, кръста, ръцете и краката ме болят  Crazy

# 102
Галактик мерси за прекрасната тема  Hug

# 103
Момичета,

погачата точно на 40тия ден ли трябва да се направи или може + някои друг ден?
 newsm78

погачата не, но ходенето в църквата,да четат молитва-да Peace

И ходенето на черква за чиста молитва не е задължително да е точно на 40-я ден, може и по-късно. Ние бяхме днес и отчето ми каза, че няма никакво значение дали ще са минали 40,41,42...просто не може по-рано Peace

и на мен така ми казаха в църквата, та си мисля, ако е кофти времето, ще го отложим за по-нататък
една мама беше питала, ама никой не отговори, та и аз да попитам, имате ли кенгура, на каква марка и доволни ли сте? ортопедът даде зелена светлина за ползването на кенгуру, даже каза че е полезно и  в тая връзка се чудя между покупката на слинг и кенгуру, та събирам отзиви...

# 104
Привет момичета!
Не съм писала няколко дни,но както писах и във фейса мъжа ми го оперираха и ...Не ми беше много много до това!
Галактик темата е жестока!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Честито на Лара!Жива и здрава бъди!
Много се радвам ,че сме в родени...

Общи условия

Активация на акаунт