Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 781
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Аз лично не се ограничавам от нищо в яденето, е в прилични количества, не прекалявам.Единствено бял хляб ям през 2 дена инъче ям пълнозърнест ВИТА.Нали така бебчетата усещат различните вкусове, чрез кърмата.Разбира се, няма да изям 2 кг мандарини на ядене  Mr. Green

# 466
И още един въпрос към майките, които кърмят- кога ви дойде цикъла? Доктора ми каза, че докато кърмя няма да имам цикъл, но овулация ше имам.

Аз кърмя и то активно. Бебето е само на кърма, на поискване. Днес ми е 41-и ден след раждането. Цикълът ми дойде миналия четвъртък и днес сутринта ми свърши. Беше супер обилен и даже си помислих да не е кръвоизлив. Предния път също ми дойде преди 40-я ден, но тогава си помислих, че е защото имах проблеми с кърменето.
Майка ми също е кърмила по 8 и 12 месеца и на нея също й е идвал на първия месец.
Днес доки ми каза, че е рано, но се случва. И че е обилен защото нямам овулация първия път.
А ако се чудиш дали можеш да забременееш докато нямаш цикъл и кърмиш, отговорът е ДА, затова се пази ако не искаш толкова скоро пак да си бременна Simple Smile

Въпрос към A vagabond. Къде си правихте фотосесията, ако не е тайна? Simple Smile

# 467
  • София
Laughing И моята не мърда. Остави, пъпа ми и той черен  Confused

А къпете ли се?? Simple Smile
Пигментацията спира да се поддържа от организма и се трие като кир.

# 468
Laughing И моята не мърда. Остави, пъпа ми и той черен  Confused

А къпете ли се?? Simple Smile
Пигментацията спира да се поддържа от организма и се трие като кир.

Потвърждавам..линеа неграта от пъпа нагоре почти съм я изтъркала

# 469
Къпя се търкам се, но пъпа като го натискам го чувствам някак си много неприятно /може би е заради операцията/. Хем ме боли, хем ... абе гадно чувство. Иначе за второ бебче доки каза да поизчакаме малко заради секциото.  Blush Реши ли сме с мъжът ми да имаме поне 2 деца  Blush Има и мерак за близнаци  hahaha

# 470
Въпрос към ЛЛЛ
Днес бяхме на консултация за първия месец, роди се 3,230, сега е 4,440 - към 1,200 е качил и ни казаха, че е много. На мен не ми се видя толкова много. Изцяло на кърма сме - на поискване. Докторката ни каза да махна едно от храненията и да не го будя когато спи.
Той  се храни на 2 или 3, понякога прави пауза и от 4часа, като вечер от коликите стой по-начесто на гърда.
Въпросът ми е кое хранене да махна и въобще дали да махам.
Снощи беше направил пауза от 4часа и аз се събудих с втвърдени гърди и го поразбудих. Сънен похапна и гърдите ми се поуспукоиха. Трябва ли да се цедя, когато спи? Няма ли да объркам производството на лактация с цеденето? Честно казано не ми се занимава с цедене, но ще направя най-доброто за бебо.

# 471
me4koni, сега си намерих моето рициново масло - не можело при кърмене  Rolling Eyes ....  Ако видиш зор - пий го и изцеди кърмата без да я даваш ...
Това обаче може : http://www.mldtrading-bg.com/index.php?objid=110 тъй като е локално и без вредни вещества  
Според мен пробиотиците са по-безвредни, даже и за бебо ако стига през кърмата са му полезни. Аз пия Лактофлор и съм доволна

# 472
Да ми е честито без мама Годзила сме, най-накрая свобода лекота и кеееффф  newsm68

Говорих с мъжо че вече не мога с нея под един покрив и той какво и е казал какво не незнам, но с гръм и трясък си събра боклуците,та чак забрави някой от тях и се омете Stuck Out Tongue

малко ме гризе сякаш съвеста,но себе си обичам повече какво да се прави Hug

Утре и ние ставаме на месец и ще мина да ви почерпя,незнам кога мина толкова бързо тоя месец doh

# 473
gala-2002 моя мъник, който също е изцяло на кърма и го кърмя на поискване и режимът му е също като на твоето бебче, първия месец качи 1600 гр. До колкото разбрах не е тревожно. И защо да махаш хранене?

stefito_8986 Браво. Надявам се сега да си по- спокойно и да се грижиш без излишни притеснения за бебето си  Hug

# 474
ние първо пробвахме с лефакс, после инфакол два пъти и накрая с био гая и малко е по-добре не се гърчи. някой дава ли био гая и какво е мнението? вече кара 3 месец и се надявам да минат тези колики, че ще се гръмна.
Ние сме с биогая и лефакс - комбинирано. Лефакса ни го донесоха от Германия. И смятам като го свършим да си купя еспумизан л. Не знам защо всички се впускат на инфакол, като са на същата основа - симетикон. Но еспумизана е 6 лв. Инфакола май е по-скъп.
От биогаята сме доволни - давам я по 1 до 3пъти на ден по 5капки. Когато е тежко положението редувам с лефакс. Не го оставям да се свива от болки милия.

gala-2002 моя мъник, който също е изцяло на кърма и го кърмя на поискване и режимът му е също като на твоето бебче, първия месец качи 1600 гр. До колкото разбрах не е тревожно. И защо да махаш хранене?
И аз им се чудя на докторите - да махам хранене. Най-странно ми беше като ме попита колко пъти се храни на ден. Аз не съм ги броила до сега. Само се чудя нощем дали да го будя за да не си докарам болки в гърдите

# 475
  • Пазарджик
...
И друг въпрос към ЛЛЛ /предполагам/- Йоан вече 4ти ден не е акал. Взех сериозно да се притеснявам, тъй като свикнах всяка сменена пелена да е изцапана /7-8 на ден/. Суче си както преди, коремчето е меко /пипам го докато спи, че иначе го стяга/, пръцка, напъва се, вода не пие, чай от копър ако успея една глътка да му дам е постижение. Не му давам и капки за коликите, само капки Деавит /все си мисля, че заради тях е така/. Правя му масаж с длан на корема и му свивам крачетата. Не знам по какъв друг начин да му помогна без да му давам нещо през устата. Не искам и в дупето да му бъркам. Свекърва ми все си прави думата свинска мас да му даде.  #Shocked Аз не искам.  ooooh!

MuJIuHk,

след като минат първите 6 седмици, някои бебечета разреждат доста изхожданията. Понякога това може да означава едно обилно изхождане на 2-7 дни. В случай, че бебето е иначе спокойно, с меко коремче, активно, пишка добре (5-6 пеленки), не чувства дискомфорт, храни се добре и изглежда добре, вероятно няма място за притеснение и странична намеса. Разреждането на изхожданията в тези случаи се дължи на факта, че кърмата е идеалната храна за бебетата и техният организъм успяват да я усвоят почти напълно. От там е необходимо малко повече време за да се събере нужно количество, което да се изхвърли. Обичайно когато се случи изхождането, то е обилно и с нормална за кърмаче консистенция - кашесто с жълтеникаво-зелен цвят.

Ти правиш всичко необходимо, за да облекчиш и помогнеш на Йоан - упражненията с крачета и масажчетата подпомагат перисталтиката.

В случай, че имаш някакви притеснения, би могла да се обърнеш и към педиатъра.

Въпрос към ЛЛЛ
Днес бяхме на консултация за първия месец, роди се 3,230, сега е 4,440 - към 1,200 е качил и ни казаха, че е много. На мен не ми се видя толкова много. Изцяло на кърма сме - на поискване. Докторката ни каза да махна едно от храненията и да не го будя когато спи.
Той  се храни на 2 или 3, понякога прави пауза и от 4часа, като вечер от коликите стой по-начесто на гърда.
Въпросът ми е кое хранене да махна и въобще дали да махам.
Снощи беше направил пауза от 4часа и аз се събудих с втвърдени гърди и го поразбудих. Сънен похапна и гърдите ми се поуспукоиха. Трябва ли да се цедя, когато спи? Няма ли да объркам производството на лактация с цеденето? Честно казано не ми се занимава с цедене, но ще направя най-доброто за бебо.

gala-2002,

поздравления за прекрасното наддаване! 1200 грама са чудесен резултат - браво!

Бебетата са изключително индивидуални и е трудно човек да ги сложи под общи знаменатели. Включително и що се отнася до наддаването. Всяко има свои нужди, които с кърмене на поискване може само да контролира и задоволява. Това, което ти правиш за Донислав е повече от прекрасно. Кърмейки го на поискване, ти задоволяваш нуждите му, които могат да се променят в определени и твоят организъм е готов да отговори на тях.

При кърмените на поискване бебета не е необходимо да се мисли за махане на кърмене, именно защото се смята, че е добре те сами да контролират приема на кърма според моментните им нужди.

Чудесно си се сетила да поставиш Донислав на гърдите си, когато си усетила напрежение през ноща. Това е едно добро решение, защото често бебчетата продължават да спят, дори и сучейки и това не им пречи, а мама получава нужното ѝ облекчение. Вариант би било и леко изцеждане, до облекчение, в случай че майката не иска да слага спящото бебе на гърдата. Все пак това означава, че тя ще трябва да стане и да  се разбуди повече, което вероятно ще попречи малко или много на възможността да се наспи.

# 476
  • София
Как разбирате, че има сополчета? Нослето на Йоан го почиствам с клечка за уши с ограничител. Рядко вадя сополче, повечето е от върната и изсъхнала кърма. Какъв разтвор ползвате за почистване?

При нас се вижда като има сополче. Капвам физиологичен разтвор и после с клечка за уши с ораничител го изваждам.

За цитрусите - смятат се за алерген. На една от лекциите за бременни обясниха, че алергенът се съдържа в кората и след като си хапнеш цитрус, трябва много добре да си измиеш ръцете, за да не се обрине детето. Според мен всички храни са позволени, стига да не се прекалява с тях. Мисля, че няма по-полезно от разнообразното хранене.

MuJIuHka и мен ме боли коремът при натиск. Много е неприятно.

Гала, аз не мисля, че трябва да намалиш храненията. Бебо си знае най-добре. А и като се събуди гладен какво трябва да направиш? Гладен ли да стои? Всяко бебе си е различно и това с наддаването си е индивидуално.

За коликите аз комбинирам биогая с инфакол. За сега има ефект, но и не са ни започнали сериозни колики. Гала, на опаковката на биогая пише по 5 капки на ден. Не е ли много 3 пъти по 5? Това от лекар ли ви е предписано? И капките директно в устата ли ги слагаш или разреждаш с кърма?

# 477
Привет!!!
Как сте?Днес най накрая ми остана време и тук да отворя...
И четох,четох .Па някой работи ме стреснаха...Например не разбрах ако майката е 0 кръвна група,а детето А какво става?Жълтеницата е по засилена ли?Може ли да се появи сега тази жълтеница?Ние така и до сега не я карахме, да не ни хване сега?Че кръвните групи са но точно такива...
За играчката над кошарата - MuJIuHka
кой ти го каза ,че са вредни за погледа?Аз знам ,че развиват и зрението и слуха...Ние имаме и супер много и се радва?
За линеа негра - и моята стой...също от натиска ме боли...

# 478
Например не разбрах ако майката е 0 кръвна група,а детето А какво става?Жълтеницата е по засилена ли?Може ли да се появи сега тази жълтеница?Ние така и до сега не я карахме, да не ни хване сега?Че кръвните групи са но точно такива...

Ако са с различни кръвни групи, жълтеницата при раждането е по-засилена, бебчето я кара по-дълго, не може да я хванете сега, откъде знаеш каква е кръвната група на беба, пускахте ли й изследвания? Дъщеря ми я кара доста тежко, аз съм А - тя О, но й пуснах изследвания за група, като почна градина, а сега дори не разбрах,че е имал жъленица, явно е с моята кръвна група!
Линеа негра и при мен си стои, въпреки търкането  newsm78
Не виждам нищо лошо в играчките над леглото, развиват зрение, слух, интелект, а и бебчо не скучае
Ограничавам се много с това кърмене, Не ям цитруси въобще, много силен алерген са, и двете ми деца са с много светла кожа и са предразположени, с каката имах проблеми точно заради приема на цитруси и шоколад, сега си ги забранявам  Mr. Green не ям бобови, зеле, никакво пържено, води до незабавни колики, позволявам си малко мляко с кафето сутрин!

# 479
Кръвната група на беба я разбрах още в болницата....Попитах и те и направиха изследване там!

Общи условия

Активация на акаунт