Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 850
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
me4koni, сега си намерих моето рициново масло - не можело при кърмене  Rolling Eyes ....  Ако видиш зор - пий го и изцеди кърмата без да я даваш ...
Това обаче може : http://www.mldtrading-bg.com/index.php?objid=110 тъй като е локално и без вредни вещества  
Благодаря още веднъж  bouquet

# 451
двете адашки бързо дасе оправят!
И моето Лили още хърка с носа но Тобрадекс не смея да слагам.Иначе и ниедръпнахме 6см първия месец и затова увеличихме драстични витамин Д,че баткото така беше развил лек рахит

# 452
двете адашки бързо дасе оправят!
И моето Лили още хърка с носа но Тобрадекс не смея да слагам.Иначе и ниедръпнахме 6см първия месец и затова увеличихме драстични витамин Д,че баткото така беше развил лек рахит
Тобрадекса не е ли капки за очи, на нас ни го бяха изписали за очите?

# 453
Днес забелязах, че ареолата на едната ми гърда на половина е светла наполовина тъмна. Другата е в един цвят. Това "двуцветие" нормално ли е?

# 454

Мечкони, пробвай с киви - изяж 5-6. При мен има моментален ефект. На мен в болницата ми бяха сложили някаква свещичка, ако искаш, питай в аптеката, ако другото не помогне.

кивито е цитрус,нали са ограничени по време на кърмене..така че внимавайте.5-6 наведнъж не  са ли множко  newsm78

Моля да ме извините, въобще не съобразих, че кивито е цитрус. Аз по време на бременноста го практикувах това.

Ами то не е цитрус :
Цитат
Кивито също често е бъркано с цитрусов плод, поради високото съдържание на витамин C и поради факта, че е по-екзотичен плод, но по класификация не принадлежи към цитрусите.

http://zdrave.rozali.com/saveti-zdrave/p9327.html

# 455
Днес забелязах, че ареолата на едната ми гърда на половина е светла наполовина тъмна. Другата е в един цвят. Това "двуцветие" нормално ли е?
И при мен е така, половината е розова, половината кафява на петна, при това са огромни, а оная черта грозната не мърда.

# 456
 Laughing И моята не мърда. Остави, пъпа ми и той черен  Confused

# 457
Сега се сещам да питам за помпата за сополки. Предлагат една с два накрайника, дето единия край с уста издърпваш секретите.Имате ли впечатления?!
И мен ме интересуват мненията за този вид аспиратори за нос,че този с прахосмукачката не ми допада.
Момичета, ползвала съм точно този вид аспиратор с баткото - много съм доволна. Стигне ли се до сополки само той ме спасява.

# 458
Ами пораснала е с 1 инч, та 1инч е равен на 2,54см Wink
Честити месечинки!   bouquet

Как не се сетих за това newsm78

# 459
  • София
Laughing И моята не мърда. Остави, пъпа ми и той черен  Confused

И при мен е същата работа.

# 460
  • София
Сега се сещам да питам за помпата за сополки. Предлагат една с два накрайника, дето единия край с уста издърпваш секретите.Имате ли впечатления?!
И мен ме интересуват мненията за този вид аспиратори за нос,че този с прахосмукачката не ми допада.
Момичета, ползвала съм точно този вид аспиратор с баткото - много съм доволна. Стигне ли се до сополки само той ме спасява.
Благодаря,Лулу!
В нашата аптека нямаше от този вид,но като ми попадне мисля да взема такъв.Дано не ми се налага да го ползвам,но все пак...

# 461
Благодаря,Лулу!
В нашата аптека нямаше от този вид,но като ми попадне мисля да взема такъв.Дано не ми се налага да го ползвам,но все пак...

И ние сме с такъв ,но нещо не съм особено доволна...вади по 1 сополче от ноздра,а определено има още много...Аз пък се канп да си купя този за прахосмукачката...Но да ви кажа проблема май не идва от това дали човек смуче или прахосмукачка,а от предния накрайник...важно е да прави по-добър вакум,защото с нашия все едно с някоя сламка дърпам

# 462
Как разбирате, че има сополчета? Нослето на Йоан го почиствам с клечка за уши с ограничител. Рядко вадя сополче, повечето е от върната и изсъхнала кърма. Какъв разтвор ползвате за почистване?
И още един въпрос към майките, които кърмят- кога ви дойде цикъла? Доктора ми каза, че докато кърмя няма да имам цикъл, но овулация ше имам.

И друг въпрос към ЛЛЛ /предполагам/- Йоан вече 4ти ден не е акал. Взех сериозно да се притеснявам, тъй като свикнах всяка сменена пелена да е изцапана /7-8 на ден/. Суче си както преди, коремчето е меко /пипам го докато спи, че иначе го стяга/, пръцка, напъва се, вода не пие, чай от копър ако успея една глътка да му дам е постижение. Не му давам и капки за коликите, само капки Деавит /все си мисля, че заради тях е така/. Правя му масаж с длан на корема и му свивам крачетата. Не знам по какъв друг начин да му помогна без да му давам нещо през устата. Не искам и в дупето да му бъркам. Свекърва ми все си прави думата свинска мас да му даде.  #Shocked Аз не искам.  ooooh!

# 463
Момичета, коя от вас ще ме "светне" защо е желателно да внимаваме с цитрусите? Какво може да стане, ако прекаля с тях? И само за яденето им ли говорим, или дори и на фреш да ги правя - пак важи ограничението? newsm78

# 464
  • София
И още един въпрос към майките, които кърмят- кога ви дойде цикъла? Доктора ми каза, че докато кърмя няма да имам цикъл, но овулация ше имам.

Някои кърмещи майки нямат цикъл само по няколко месеца, а други - година и повече. Фактори са не само особеностите на самата майка, но и честотата на кърменето, възрастта на бебето, наличието и начинът на захранване и какво ли още не. Ето малко повече: Преходът към пълно възстановяване на плодовитостта

Цитат
Възможно е да имате една или (понякога) повече менструации преди да започнете да овулирате. В този случай менструацията започва по време на първия етап от възвръщането към нормална плодовитост – т.е. преди възвръщане на овулацията. Ановулаторни цикли са най-чести по време на първите 6 месеца след раждането. За други майки първата менструация е била предшествана от овулация – по-дълъг период на лактационна аменорея повишава вероятността да овулирате преди тази първа менструация.

Много малък процент жени забременяват по време на първата си овулация след раждането, без да са имали менструация след като са родили. Според изследователя на плодовитостта Алан Макнийли, „това се случва рядко и според нашия опит е свързано с бързо намаляване честотата на сучене”.

Момичета, коя от вас ще ме "светне" защо е желателно да внимаваме с цитрусите? Какво може да стане, ако прекаля с тях? И само за яденето им ли говорим, или дори и на фреш да ги правя - пак важи ограничението? newsm78

И аз ще следя за аргументирани отговори, много ми е чудно поставянето на какви ли не ограничения само защото жената кърми. Междувременно за себе си се водя по това Хранене по време на кърмене - нямаме алергии в родовете и не виждам нужда да се тормозя.

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 20:40 от зелено човече (.)(.)

Общи условия

Активация на акаунт