Януари вече вее, а септемврийче пее ли пее!

• 28 011
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро и от мен.
Красуна, забравих да ви пожелая скорошно оздравяване. Представям си какво ти е на теб.
Бела, успех с изпита Hug
Ходих до Икеа и си взех кукличките. Доволна съм, Боби им се радва. Видях и столчето, което обсъждахте. Много е хубаво, но малко ми изглежда като за кукли. Струва ми се, че Борис в един момент няма да се побира Grinning
Ще пиша по-късно, че Боби е буден от шест и ще се опитам да му помогна да заспи.

# 451
  • София
Тара, разминаваме се някакси. То си е нормално, защото градинката на театъра се обикаля за 5мин, аз правя 10-20 кръгчета и ми писва и започвам да обикалям другите места наоколо. Но никога не срещам майки там. По бул. Витоша чат-пат има по две-три, там може да съм те видяла  Simple Smile

Никола ми беше много забавен вчера. За първи път отрази кучето (имаме лабрадор) и му се засмя с глас. Досега пълен игнор.

И да се похваля колко съм щастлива. Ще ставам леля  Hug Най-интересното е, че терминът на сестра ми е на 15 септември, когато родих и аз  Simple Smile Още по-страхотен ще е септември месец, живот и здраве.  Септемврийчета да има  Heart Eyes

# 452
dennipЕха, честито на сестра ти. Ние със сестра ми също имахме еднакъв термин. И сега септември си имаме голямо празнуване.
valerieЕ страшни лудетини сте били, това с лавината ме срази, добре, че не сте пострадали по-сериозно Hug
Ние много обичаме да се скитама по планините, е аз съм вечния мрънкач  и на качване и на слизане. Имам и проблем с вестибуларния апарат и все съм с пазни пръчки или за ръка Embarassed. Сега имам и щеки вече. Но на върха/или където сме тръгнали/ винаги съм безкрайно удовлетворена и горда! И после пак тръгвам.
КокеткаАми ма свърши "началото" hahaha Аз си гладя с пара , то другия вариант си е жива инквизиция.
KrasunaЛеле, голяма гадост ви е "полазила" Дано бързо премине.
Мишчице
Ех, че е сладурче Вики, такава нежна и сладичка.. да ви е жива и здрава!
ВалериТези дни да не те мислим , все ще се забавляваш с пръстовия театър Laughing
Ето я  и Маги/последните снимки са най-актуални.
http://necifer.multiply.com/photos/album/124#
Е отивам да буба-лазя Joy

# 453
Аз нещо не намирам достатъчно време да чета за захранването. Виновни за това са донякъде Тара и Валери, че ме запалиха по Радичков. И понеже бях чета само "Верблюд", сега запълвам дупки-пропуски с тенци и врабци.
Затова пък разбрах напрактика за перфектното съчетание между захранване водено от бебето и педагогическо захранване. Зорница има втори братовчед на 9 месеца. Та въпросното детенце плюска КРОКИ с пълни шепи - хем храна на възрастните, хем и на подходящи хапки. А и не се пляскоти цялото, само го поизтупваш от трохите и е готово.
Този път схема няма да ви дам - родова тайна.

dennip, Мира, Мама Винету, и аз може да се включа в кервана от колички в Борисовата градина. Ще е сложна организацията, защото аз имам един час път до детската площадка с костенурката - тръгвам от срещуположния край на парка. Но това не ми пречи да съм почти всеки ден там.

Валери, аз писах приключение с лавина, но знаех че ще е поука. Благодаря че сподели.

Мишчица, благодаря за милите думи - аз мога да кажа същото за теб. А пък нашия татко наистина много помага. Като го питах "Харесва ли ти името Зорница", той закима - "Ъхъ, това идва от зор, нали?" Mr. Green

# 454
Привет и от мен  Hug

Бела, всичко взех от първия път.
Трите държавни, след тях веднага изкарах стажа и се явих на първата възможна дата за правоспособност, а след това и на първата дата на адвокатския изпит.
Може би защото взимах изпитите един след друг, материалът не ми се стори нито много, нито непосилен.
Има ужасно много парашутисти на този изпит - една част се явяват като един вид подготовка за изпита за магистрати, други просто си пробват късмета. По мое време бяхме седемстотин и ... човека, допуснати до края около сто и двадесет и само около деветдесет колеги се вписахме като адвокати. Другите станаха съдии и прокурори.
Това, че някой чете, не означава, че разбира  Wink. На адвокатския изпит нещата са с една идея по - практическа насоченост и това проличава там.
Може би защото работя от първи курс и нещата ги знаех на практика далеч преди да започне теорията, но никога не ми е било голяма философия да боравя със закони, да решавам казуси и прочие.
Стискам палци за успешен финал  Peace

Валери, честити придобивки и е супер, че Боби ги харесва.
Вкъщи имам две ръкавички с кукли и хич не се тачат.

dennip, честито на сестра ти  Hug Лека и безпроблемна бременност и раждане  Hug

Q-T, не искам отмяна от баби, искам да спре да мрънка  newsm47
Нощно време спи, ама толкова неспокойно, че където и да спи - при нас или в неговото креватче - всички покрай него са будни. Освен това суче по 5-6-7 пъти, през деня нещо не ни върви храненето и явно наваксва.
Забравих да ти кажа да креватчето, нали беше питала преди няколко дни. Андрей заспива там (около 20.00-20.30) и кара така до първото кърмене - около 00.00, после пак го слагам в креватчето, той се разбужда, но с малко гушкане заспива. Изкарва една идея неспокоен сън до следващото будене - около 2-3 сутринта и след това го взимам при мен, защото иначе няма спане. Та и той не изкарва по цели нощи в креватчето.
В началото спеше почти през цялото време, след всяко кърмене го оставях заспал, дори не се е размърдвал, но към 6 часа започваше да гука и пее и го взимах при мен и му бутах му гърда, за да го прилъжа да поспи още час - час и половина  Mr. Green
Сега, обаче мисля, т.е. сигурна съм, че го мъчат зъбите и е някакъв ужас.

Купих на Андрей от тези постелки - пъзели за земята. Много му харесва. Както се обръщаше чисто случайно досега, така както го сложих върху пода, се обърна няколко пъти съвсем съзнателно. Явно си има значение върху какво лежи.

И едно питане към мъжките майки - проявяват ли интерес дребните към пишките си? От два - три дни Андрей така яростно си я хваща заедно с тестисите и така стиска, че само като го гледам, започва да ме боли. Баща му пък се притеснява, че нещо му има, защото не можел да не изпитва болка при това "упражнение" и само ми вкарва разни мухи в главата за размисъл.

И друго исках да питам, но ми излетя от главата. Нещо за захранването беше. Като се сетя, пас ще пиша.

# 455
Ох и при нас е такова положението. Тази нощ вече дори не помня колко пъти, кога и къде сме лягали, дремали, сукали... И цял ден същата история. Няма апетит нещо, отказва да суче през деня, а нощта може да я изкара цялата на цица... И аз мисля, че са зъби, така яростно хапе, опитва се всичко да дъвче и видимо дискомфорта й е в устата. Почвам да се чудя дали да не дам Дентокинд? Някой, ако го е ползвал, да сподели има ли ефект и как го е давал.

Кокетк@
, откъде взе такава постелка? И аз съм й се наканила от доста време, но няма кога да търся...

Ох главата ме боли много и не мога да си събера мислите... По-късно ще пробвам пак...

# 456
jaded, от Джъмбо взех постелките. В един пакет са 10 квадратчета, взех два пакета, защото не можах да преценя колко голям квадрат ще стане. Засега използвах 9 квадратчета и стана доволно голяма площадка за игра. Другите ще сглобя като започне да има нужда от повече пространство. Иначе може и къщички да се сглобяват и разни други форми. При всички положения, ще се хареса на което и да е дете.

Дентокинд не съм давала, макар че му се точа. Ползвах Ентерокинд за коликите и само това спасяваше положението. На една и съща фирма производител са.
Не смея обаче нищо да давам на своя глава. Помня как му спрях Ентерокинда и го смених с Инфакол на своя глава, въпреки, че педиатърката ме предупреди да не давам друго, защото нямало ефект и как "пострада" Андрей от това и сега просто ме е шубе. Чеша венците, оставям го да лапа каквото и колкото иска и така се борим  Tired
В началото на февруари сме на консултация и тогава ще я питам, а ако се влоши положението - може и по - рано.
Вчера за промеждутъка 9.00 - 19.00 беше ял само четири пъти, два от които насила Tired И толкова беше озверял от глад и жажда, че в банята, докато го къпех, започна да лочи водата като кученце, а след това така ми се нахвърли, че ако беше по - голям като нищо щеше да ме повали.

Дано ти мине по - скоро главоболието. На мен парацетамола спря да ми помага, взимам по два нурофена. Няма проблем с кърменето. Ако имаш - опитай, дано помогне  Hug

# 457
Мисля, че Детокинд няма да навреди, той е хомеопатичен. Съдържа Беладона и Хамомила / и двете успокояват/ едно, ако не се лъжа, Хепар Сулфурис, което го предписват за болки в гърлото и още няколко хомеопатични , ама нямам време да гледам, че Боби ръмжи.
Аз нямам особен опит в успокояване на такива болежки, не ми се е налагало, но мисля, че надали е нещо опасно.
искам да пиша и по другите теми, но по късно, че имам един ръмжащ Боби.
neci, голяма сладуранка и бузанка е Маги. А и ти снимаш много добре, браво

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 16:46 от valerie

# 458
  • София
jaded, Кокетка, аз съм писала - при нас положението е същото. Преди си спеше в леглото цялата нощ, само го взимах за кърмене и го връщах, без да протестира. Сега спи там от 11,30 (когато заспива) до следващото кърмене след час или два. След него, ако го оставя почва да мрънка, а и без това се буди на всеки час. И аз съм сигурна, че са зъби. През деня по същия начин яде лошо, трудно и мрънка през цялото време. Постоянно сменям гърдите и позите. Нощем си наваксва обаче  ooooh!
Започнах да давам от седмица дентокинд, засега няма ефект при нас. Пак си се буди, понякога плаче доста насън. Все пак при някой може да подейства. Доколкото и аз съм запозната няма да навреди поне. Педиатърката ми каза да давам или него, или Калкареа Фосфорика, също хомеопатично, разтворени в малко вода 2 пъти на ден. Трябва да е половин час преди или след хранене. Давам с лъжичка. Но, както ви казах, нощем като се разреве се успокоява с кърмене, денем - навън  Simple Smile

# 459
Кокетк@ при нас не се наблюдава интерес все още към бубата.
Бела успех на изпита, стискаме палци
neci прекрасно дете пу пу, шапката е уникална

# 460
Здравейте,
аз съм много нова във форума, но ВИ чета постоянно и всички много Ви обичам. И аз се радвам на бебе септемврийче Румен - 19.09.2011г., а основното, което ме интересува е захранването, започнала съм единствено плодови сокчета и в момента сме на около 10 гр. Поздрави на всички с пожелание за истински лека вечер и нощ.

# 461
Кокетка, преди време гледах едно предаване, в което се обсъждаха вредните играчки. Пъзелите -килими бяха сред тях. Ето и една тема по въпроса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260926.20
Просто го пази да не лапа или слагай някакво одеалце върху пъзела. Ние имаме такива, но дълго време ги държах по стените /тези с буквите и цифрите/. Определено твърдата повърхност помага много да се  развият двигателни умения. Боби откакто стои за по повече време, взе даже да се приплъзва по пода сам.
- няма интерес към пишката. Но и аз не го държа дълго време гол.
anniaiki , много ми е забавно като пишеш. Прави го по-често Hug
За сока от Косе Босе
Сокът при дете над 4 месеца

В доста схеми на захранване сокът се посочва като разрешен вид храна в първите месеци на захранването или на възраст след 6 месеца - но не и като първа храна. В тези случаи обикновено се предлага като допълнение към основаната храна, например към закуската  – не самостоятелно или между храненията. Целта е да подпомогне усвояването на желязото в зърнените храни – поради съдържанието на витамин С в прясно приготвения сок. Във всички схеми на захранване без изключение се препоръчва ограничаване на количеството за деня (напр. до 80 мл) и предлагане не повече от веднъж дневно. Става въпрос точно за първите месеци от захранването.

Сокът наистина има много недостатъци - но обективността изисква да се отбележи, че не се отрича от повечето педиатрични школи в началото на захранването на 6 месеца. В този случай сокът най-често се предлага като алтернатива на плодовото или зеленчуковото пюре при захранване не по-рано от 5-6 месеца - въпрос на личен избор е с кое да се започне. Освен това, сокът като първа храна се предлага за кратко, не повече от няколко дни и се прави сравнителен бърз преход към истинска твърда храна – плодово или зеленчуково пюре. В случая възрастта (5-6 м.) го позволява, в сравнение с едно бебе на 2-3 месеца, което може само да преглъща сок.

По тази логика сокът може да се пропусне като начална храна и да се въведе директно пюре по преценка на възраст 4-6 м. В началото на захранването е по-важно детенцето да свикне с истинска твърда храна и всяка негова хапка е ценна, за да покрие повишените му енергийни нужди - сокът не е толкова важен елемент от детското хранене за възрастта 6-9 м. Така логически мястото на сока като продукт с реална хранителна стойност идва някъде около 9-12 м., когато вече не може да бъде за сметка на млякото или другата храна, а е полезно допълнение към тях. Дечицата вече упражняват дъвкателните си умения и 'тренират' храносмилането с плодове и други храни, така че сокът не може да обезсърчи детето да яде повече твърди храни или да увреди стомахчето му.

--> Може да се дава сок (след 6 м., заедно с други храни)
--> Може спокойно да се пропусне от менюто (до 9-12 м.)

Сокът няма незаменима полза преди 9-12 месеца:
- може да има ефект на заместване на кърма/АМ със сок (ако детето пие повече сок или го предпочита заради сладкия вкус)
- сокът няма достатъчна хранителна ценност (детенцето има повишена нужда от енергия за ускорения си растеж и преди 1 год. всяка негова хапка или глътка са важни – 50 г пюре или кърма/АМ са по-ценни от 50 мл сок)
- не насърчава детето да дъвчи (в хода на захранването е важно да се развиват добри дъвкателни умения, независимо с каква скорост растат зъбките)
- по-добрият вариант е пресни плодове от 8 м. нататък (пасираните или настъргани плодове имат целулоза за разлика от сока, съответно регулират храносмилането)
- сокът е източник на витамини - плодовете също, дори повече (сокът има добра алтернатива)
- ако се въведе от 10-12 м. нататък, детенцето вече има по-укрепнало храносмилане и сокът не е толкова агресивен за стомаха

Извинявам се, че е толкова дълго, но мисля, че е ценно.

# 462
Здравейте!
Днес така намръзнах навън по време на нашата разходка, че още не мога да се стопля. Малкия спа, завит на топличко, а мама мръзна...бррррр.
Аз реших да започна със захранването на 1 февруари. На 2 февруари ставаме на пет месеца, така че мисля, че няма да е рано. Ще започнем с картофче, морковче, тиква и т.н.
Кокетка, нашият момък не проявява никакъв интерес към пишката си засега, още не я е открил Simple Smile
neci, голяма красавица си имаш  Hug
Бела, успех на изпита и от мен!
За зъбките - за сега мажа с Дентинокс, има ефект при нас. Взех му и гелчето на Бочко, също добре му действа.
dennip, честито, много е хубаво да си леля  Hug
borelina, добре дошла при нас Simple Smile
valerie, доста подробна информация, благодаря  Hug
Момичета извинявам се ако има грешки, но пиша в почти пълна тъмница - Иван спи в мен, и не мога да светна  Laughing

# 463
Здравейте

Аз давам Дентокинд веднъж дневно и до вчера си мислех ,че има голям резултат,но от вчера Далия не е спряла да плаче,да нервничи и днес не е спала от 10 сутринта и чак преди 10 минути заспа в мене.В началото си мислех,че има колики заради захранването,а то се оказа,че е избило второто зъбче,което е отдолу.Надявям се че с другите зъби ще е по безболезнено,че с това неспане днес дори и навън ми идеше  #2gunfire
Кокетка ние Далия като се събуди веднъж през ноща и трябва да я вземем при нас иначе няма заспиване.Т се сетих онзи ден баща и вика,че сме си купили голяма спалня за да се шири,а сега заради нея спи на ръба.А аз му викам,че ако имаме второ бебе(както  иска той),ще трябва да спи на земята Laughing
Нашия татко е болен от грип и ходи с маска, да не зарази малката, а тя като го види и почва да плаче,незнам на какво се дължи този страх,ама много се стряска милата.
Neci,много е сладка Маги Hug
Красуна дано скоро оздравеете

# 464
Привет от нас!
Отчет от консултацията плюс кило прираст пак и три сантиметра (7200  , 63 см) толкова от
Нехранителната ми кърма  Mr. Green боднаха я милата поплака малко ама беше и много гладна  дадох и цицка и се успокои и заспа.
После имах работа до мола ходих до виваком , бавиха ме един час , стана време пак да яде , мрънка горката , заспа гладна и накрая гърдите ми станаха камъни.  #Cussing out
Емо ми се разболя без да сме мърдали от къщи.Има хрема и кашля малко ,дано пак ни се размине с Денито.
borelina  добре дошла при нас!  Simple Smile
Баща ми се вихри в кухнята със специалитет от Гърция ако ми хареса ще споделя рецептата .Хайде отивам да правя салатата!

Общи условия

Активация на акаунт