Януари вече вее, а септемврийче пее ли пее!

• 27 963
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Забравих да попитам кога си получавате майчинството,че до сега на мен  ми е изплатен само един болнични (45 дни преди раждането)  #2gunfire , та мисълта ми е всички на една дата ли го получавате или в зависимост от подаване на документите?

# 106
Привет и от мен  Hug Ние днес бяхме на консултация - вече сме 6.200кг и 64 см  Simple Smile За съжаление отложихме ваксините за петъка, защото мъжът ми е болен от една седмица  и педиатърката не иска да рискуваме. Затова таткото трябва да го изолираме поне до петък , което практически не съм измислила как ще стане  newsm78

jaded, честит рожден ден на сестра ти   bouquet И аз покрай празниците в семейството ставам по-емеционална, но не мисля че в това име нещо лошо!

Кокетк@, мисля че Тара е достоен пример за подражание. Според мен е много широко скроен човек и затова е толкова положителна и усмихната  thumbsup

сладката мими, големи сладурани са твоите дъщерички. Много настроение има в снимките  Laughing

Евитка, много се смях, като си представих как си подредила тази нагла жена  rotfImbo

# 107
Здравейте,

Кокетка,Тара много се пазете  от студа ако ви става лошо от студено на топло,моята баба беше така и веднъж е излязла февруари месец да простира и като е влязла и е станало лошо и получи инфаркт и така почина.Тогава лекарите в пирогов обясняваха колко е лошо да се сменят рязко температурите.
 Тара явно имаш невероятно семейство и роднини,аз също познавам такива и винаги съм им се възхищавала,но за съжеление в повечето семейства всеки иска да си даде мнението и по възможност да си го наложи.
Валери много съм се смяла за мравката на Иво Laughing,това дете много ме радва какви му ги ражда главичката.
Джадед,честит празник на сестричката и дано скоро оздравееш,аз ти правя компания виртуално в настинката Hug
Райкони, не мога да ти кажа колко време ни избиваше зъбчето,че малката от вториа месец имаше бели точки по венците.иначе венците са и много подути и снежно бели на места и вечер не може да заспи без да съм и дала хапчетата за зъби(тях ги счуквам и ги мажа по венците,а баща и я бъзъка,че време за дозата)
Сладката мими,големи сладурани са и двете кукли.Чак сега разбирам,че сме адашки с тебе Simple Smile
Neci,знаеш ли къде ги има тези агънца?

# 108
Здравейте! Толкова много сте писали, браво, много ви се радвам. Аз цял ден ви чета тайничко, обаче мъжът ми си е вкъщи, и знаете как е - организацията клони към нула Simple Smile
Ние и днес пропуснахме разходката, направо ми писна, а го дават и по - студено да става  #Shocked Има да си висим по форумите по цели дни...
Ох трябва да ставам, по - късно ще гледам да се включа по темите, които обсъждате!
 Hug

# 109
Овен си същински - и аз имам наблюдения  Laughing

Хахахаха, вярно си е  Laughing както се казва в един забавен хороскоп, когато Господ е давал лоши черти на овена, не ги е пестил  Laughing

.... Мисля, че може нещо да ти се е изчерпало покрай бременеенето и кърменето.

Ох, дано не е така, че и аз се замислих дали не съм се поизтощила... Ама, гъбки ще си хапна с кеф, щом са полезни, аз много обичам  Laughing

Иначе и аз като Неси, преди много се чудех на хора, дето се скапват от работа, за да си отгледат зеленчуци, при положение, че в магазина всичко има, ама сега всичко бих дала, да имам една малка плодородна градинка и през лятото да ям домати, а не пластмасовото им подобие от магазина  Laughing

Много се радвам, че всички пишещи тук (имам предвид, тези, които наистина влизат във форума) до един подкрепят гушкането на бебетата  Hug

Танче, на мен ми платиха майчинството за декември (разликата между болничния и края на декември). В петък получих превода.

Евитка, тя мойта глава си е най-чувствителното нещо и на практика и от налягане и от умора и изтощаване на органицма, че дори и като се ядосам, все там ме удря. Ама се надявам да не е от това, за да се шашкам всеки път като ще има кофти налягане, да не ми се отвинти главата. Това, което ми беше на вестибуларния апарат като усещане е като миниер точно, макар че беше друго. Мнооого е гадно  Sad

Бела, мерси за милите думи  Hug Браво на Ади, колко много е порастнала   Grinning

# 110
Специалното , тоест полезното при гъбите идва от там, че растат много бързо и през корените увличат освен вода и много минерали и соли.
Dani Ilievaпримерно   http://detski-igrachki.com/product_info.php?products_id=3385
Мисля си, че може и някъде по-евтино да се намерят по чуждите сайтове. Тук как ни товарят с цени не е истина ooooh!
Опа, оттеглям се, че всички "питат" за мен

# 111
  • София
Благодаря ти, Raikony за пожеланията. Честита месечинка и на твоето съкровище и на всички, които пораснаха с още един месец вчера и днес  ura
Днес бяхме на консултация, само докато стигнем до педиатърката измръзнах, а е на 5мин пеша. Не можех да си представя да обикаляме в този студ. Добре поне, че Никола поспа вкъщи около два часа, може би е вследствие на ваксините, защото сега отново заспа. Свърши се поредицата, ураа  Simple Smile Даже този път не плака много. Пораснал е само с 550гр, сега е 6800кг. Струва ми се малко, според лекарката е ок, но някакси свикнах с 800гр-1кг на месец  Simple Smile
И ние чакаме зъбче, потвърдиха ми се съмненията. Затова са безсънните нощи, каза, че кърменето мн успокоява болките във венците. Лошото е, че това може да продължи и два месеца, докато се покаже  #Crazy
jaded, честита да ти е сестричката   bouquet И аз съм много близка с моята, най-мъчно ми беше за нея като се изнесох от къщи, напълно разбирам вълненията ти.
valerie, Иво е уникален  Simple Smile няма такива бисери просто
Цяла седмица ще е такъв студ, но ще трябва да се престраша, затворен една седмица вкъщи ще се побърка миличкият ми.
А относно разглезването - аз го побърквам от мачкане и целуване, а той се смее с глас. Само като се надвеся над него знае какво ще последва и отваря уста  Laughing . И си го разнасям постоянно из стаите, дори и да не мрънка. Иначе не мога да си представя каква скука е само по гръб да лежи и да му се кокоря насреща.

# 112

Евитка, ...Аз, ще поема квадратчето ина Дидка на Кокаляне, че много обичам да се занимавам с такива неща. Пък тя ще пийва ракийка през това време  Laughing
hahaha hahahaАааааа, квадрата не си го давам #Sniper Laughing LaughingАз смятам да работя не да пиянствам LaughingЩе вземем Мишлето или Кокетка  да пият ракиджок hahaha
Евитка,първия път като чух думата БЕЛ си викам, а това ще е Български език и Литература ,а то какво било- права лопата  Mr. Green Laughing
Не се тревожи сега за моите моркови и картофи, те ми трябват за след два месеца, когато  почне Гого да яде пържени картофи и задушени зеленчуци като гарнитура към крехко парче месце  Mr. Green
Моя Жоре два дни е много кротък smile3540 Папка стабилно и спинка както преди  Peace
Днес и ние излизахме да правим обиколки на блока ,ама вярно студ си беше   Laughing
Джадед, жива и здрава да е сестричката ти   bouquet
Бела,пораснала момата Wink
Валери, тоя Ивчо е голяма фога  Mr. Green
Сладката Мими, да са живи и здрави и двете принцески  и много да палуват   bouquet

# 113
  • Асеновград
valerie - Hug
кокетк@ - Hug
neci -  Hug
bbella 666 - Hug
dani ilieva - Hug
diana val4eva
- Hug
Благодаря ви момичета и вашите дечица да са живи и здрави, и най вече послушни.

# 114
ЛЛЛ, пак съм аз с моите кърмачески неволи и моля за съвет  Sad

От месец вече мъкна една "екзема" според дерматоложката и въпреки упоритото лечение, подобрение няма. В момента, в който уж всичко е ОК и преустановя мазането след лекарска преценка, буквално за един ден всичко се завръща с пълна сила. Лекувах се с Латикорт. Сега съм го спряла на своя глава, защото смятам, че не е точното лечение.
От два дни се появи една гадна болка в зърната при сучене, първо на засегнатата гърда, а после и на другата. Зърната са доста червени и парещи и кърменето е малко неприятна занимавка сега.
Всъщност, болка в засегнатата първоначално гърда има още от появата на обрива, но все си мислех, че е заради напуканата и възпалена кожа.
Още в началото се усъмних за млечница, но дерматоложката каза, че не е, а е екзема заради непрекъснатото плюнчене.
Звъннах днес и на педиатърката на сина ми - тя, за съжаление е болна и каза, че по телефона диагнози не може да постави. Ще се върне на работа обаче другата седмица. Поразгледах устата на Андрей - не виждам нищо нередно - няма налепи, зачервявания, бели езици и прочие.
При моето джи - пи не знам дали да ходя - тя не смее да изписва каквито и да било лекарства заради кърменето. Това, което ще направи, е да ме прати при дерматолог, при който аз вече ходих  Sad

Прочетох това - http://www.llli.org/llleaderweb/lv/lvoctnov98p91.html и съм почти сигурна в правилността на моите подозрения.

Посъветвайте ме какво да правя - самолечение е ясно, че няма да предприема, но може ли, примерно, да ми препоръчате добър дерматолог, който има опит с подобни истории или пък да изчакам връщането на педиатърката на сина ми и да видя тя какво ще каже? Почти съм сигурна обаче, че тя ще прегледа само него, а той няма видими симптоми и пак ще съм в изходна позиция  Sad

# 115
Днес как съм чела, не знам, но съм пропуснала такъв хубав пост на jaded. Много ми е приятно да те чета, да знаеш. И ние ви чакаме тук. И честито на сестра ти. Да се обичате Hug
 Аз мисля, че и друг път съм писала, че и ти, и Тара,  и  Q-T сякаш ми връщате емоцията от първото майчинство. Не само възприемането на децата, но и на света около тях . В настоящето малко на моменти ми звучи всичко това нетрезво, сякаш някаква следродилна еуфория ви е хванала и не ви пуска, но съм сто процента убедена, че и аз така звучах за приятелки.Тогава. Те са ми го и казвали, де...
Сега най-трезво и близко до мен ми звучи Кокетка, както и майките с по две деца. Имам предвид от най-редовно пишещите.
Благодаря, че се радвате на Иво, ама не е лошо от време на време и мен да ожалите Laughing - neci , в тази връзка Hug
 Всъщност аз ви представям светлата страна на Близнака, той като цяло е много труден характер. Склонен към размишления, към самоанализи, към егоцентризъм. Надявам се Борис като представител на земна зодия да е по-лесен за разбиране.
Стискам палци Маги бързо да оздравява.
Raikony , да знаеш, че понякога зъбите просто се появяват някоя сутрин. Иво така беше, без никакви мъки му избиваха.
Жорката да продължава да е кротък, че мама заслужава.

# 116
Забравих да ви споделя нещо.
Борис изключително много се сърди като ядем нещо. На брат му направо се кара, че не му дава.
А и понеже Иво има един неприятен навик, поне за мен след четири години непрестанен тормоз -да ми рови в косата, да я дърпа и буквално да я яде и като го прави, вече не издържам и му повишавам тон. Боби явно вече ми е свикнал и като види брат си, че се насочва към косата,  му извиква с моя тон. Много ми е смешен. Не, че и той не ми дърпа косата. А и баща им непрекъснато ми рови.
за гушкането -аз колкото и да обичам, на моменти не издържам.Не точно на гушкането, а на носенето. Защото Боби е тежък и освен това много подвижен и ме е страх да не го изпусна . В същото време никога не бих го оставила да плаче и да не откликна. Но истината е, че не мога да говоря само с любовно чувство за целодневното носене.
Днес понеже ми е напрегнат ден, звуча малко немайчински, ама в момента истински се наслаждавам, че баща му се разхожда напред назад с него.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 20:52 от valerie

# 117
  • София
Много интересни и емоционални неща сте писали днес.
Джадет, честито на сестра ти, много емоционално красив е поста ти  Hug Нямам търпание да се запознаем наживо  Hug
Диди, що мен или Кокетка? Направо и двете да си правим компания, че сам да си къркаш е скучна работа. Така ще ви гледаме как плевите и копаете и ще даваме акъл  bowuu
Евита, много готино си разказала случката  Joy Наистина си те представих лошо гледаща и готова за "бой".... даже и без кавички  Hug

Ние утре сме на консултация, да видим с това неядене до къде сме я докарали. Вече наистина незнам какво да правя. Някви страшни драми са ни храненията и то от доста време насам. Вчера след целодневни мъки и рев я усетих че много почва да се сърди като спре първоначалната силна струя на млякото. Тя успява да я изцока за 1 минута имам чувството и от там се почва неистов рев. Ама яко. Придружен с настървено захапване отново и отново. И дори и д апредложа след час пак, ситуацията е същата. Установих, че тя е гладна и иска просто да се наяде добре...а не да хапва по-малко през час. Размразих едно бурканче кърма /която тя категорично отказваше да пие пред месец почти/, и предложих на вчерашното предпоследно ядене. Изпи цялото количество без сръдни. След, което 2 часа беше много доволна и спокойна, игрива и усмихната. Като започна да се храни в 22.00 преди сън имаше достатъчно мляко и в двете гърди и също не е драматизирала. Спа си добре. Днес направих същото с това предпоследното ядене и пак в къщи е празник. Щастливо и усмихнато детенце. Абсолютон съм сигурна, че е гладна. На утрешната консултация ще обсъдим с педиатърката евентуалното даване на АМ на едното хранене. Също утре са ни последните две ваксини от серията ужасяващи  ooooh!

Реших също от утре да се пробвам с 90 дневната и аз. Така ,че Ения и На мама мишето, ще се радвам да споделяте как върви при вас  Hug

Валери, направо наистина заслужаваш уважение за нервите. Представям си точно какво ти е на моменти. Иво, който след градина за 4-5 часа задава около 485734753 въпроса и иска веднагически отговори понякога ме разбива, а ти си по цял ден с двамата вече доста време. Особено му е любимо да гледа реклами и да си хареса някоя дума и се почва. Мамо какво ззначи блокада, защо е нужно да има блокади? Какво са етерични масла? Нали те лъжат че Маги са най-вкусните супи? Защо се казва супа? Кой измисля думите?......и така до безкрай. И понякога с баща му припадаме от смях, няма такива въпроси честно...и от там следват някви върховни разсъждения естестевно.....и абе цирк  Laughing

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 21:45 от Мишчица

# 118
Моите сладурковци заспаха един върху друг Heart Eyes

Вчера и мен като Евита ме изненада снежна вихрушка. Бях забила нос в книжка. Тя е съвсем на различна тема, но точно на това място авторът се беше отплеснал и описваше морски бряг с мъже само по бански, с мъже  само по смокинови листа и то върху носа, да не се олюши, и с един мъж, пържещ се в костюм. На мен започна да ми става едно топличко .... И изведнъж облак със сняг ни захлупи. Пързалях на прибежки количката половин час до вкъщи.
Днес се климатизирахме два часа и половина на -2 градуса и сме готови за утрешните -3  Mr. Green
Ще го водя февруари месец да строим иглу на Витоша, ако така добре се държи моето бебе.

Зорница я гушкам без да засичам колко и кога. Гушкам я дори през ноща. Обръщам я на една страна и се залепям плътно до нея. Понякога след неспокойно ръкомахане само това е достатъчно да се успокои. А сутрин се събужда с такава доволна физиономия Heart Eyes

Q-T, Eniq как държите малките човечета над легена? В смисъл, че ако е под мишничките и те са вертикално, мисля, че ще "стрелят" настрани и няма да го "оцелят".
Q-T как переш пелените за многократна употреба? Чудя се дали може заедно с останалите дрешки или са много мръсни? Като начало и аз искам да ги ползвам само вкъщи, колкото да се "проветри" дупето на бебето. Но някакси еко-ефекта ми се губи, ако трябва да въртя полупразна пералня с тях.

Jaded, аз си мислех, че съм единствената, която се чуди на коя страна на сложи детето да суче. Всеки път започват едни размисли, едни ретроспекции и почти никога не се появавя картината от предишното хранене. Разчитам на теорията на вероятностите - шансът на лява и дясна гърда е 50:50. Е, понякога някоя започва да протестира с препълване, че съм я забравила 2-3 пъти.

# 119
..... Иво, който след градина за 4-5 часа задава около 485734753 въпроса и иска веднагически отговори понякога ме разбива, а ти си по цял ден с двамата вече доста време. Особено му е любимо да гледа реклами и да си хареса някоя дума и се почва. Мамо какво ззначи блокада, защо е нужно да има блокади? Какво са етерични масла? Нали те лъжат че Маги са най-вкусните супи? Защо се казва супа? Кой измисля думите?......

Хахахахахаха  hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy

Ох, аз все по нещо забравям да напиша, дето съм си намислила и после като легна с Емо да заспива, все тогава се сещам, да ме е яд, че не мога да стана и да го напиша  Laughing така че сега първо това, дето забравих:

Джадет, да ти е жива и здрава сестричката  Hug

Ения, ти ме срази с хигиенните ви навици  Shocked То и браво да ви кажа е малко  Grinning

Неси, това агънце изглежда много гот. Ама дали наистина действа приспивно? Ти ползваш ли го? 

Валери, аз ненавиждам да ми се пипа косата и като прочетох как те тормозят, чак на мен ми стана гадно  Grinning

Добре, бе, Дид, няма да ти пипам квадрата. Ама като видиш моите морковки колко по-вкусни са от твоите, следващата година, ти ще ме молиш да ми го даваш  Joy

Сега да ви се оплача - като почнах ремонта и цялата ми кухня замина за вилата на нашите и сега всичко трябва да купувам - от хладилник до  дребните електроуреди, та 2 часа разглеждам в сайтоветена техномаркет и технополис за сокоизтисквачки, роботи, пасатори и т.н. и вече тотално не знам какво искам.. дали една машина, която има всичко - пасатор, миксер, шейкър, сокоизтисквачка, цитрус преса, купа за рязане и за разбиване на лед, която обаче ще бъде огромна и ще заема много място или всичко поотделно и прибраничко по чекмеджета... Май предпочитам втория вариант, че аз обичам на плота  нищо да нямам, всичко да ми е прибрано, обаче от друга страна голямата машина, ще е с голяма мощност и според мен ще върши по-качествено работа.... Ох, не знам. Приемам съвети  Laughing Имам само месец да реша и да купувам, че като почне Емо да папка, да си имаме уреди вече. Тук при майка ми има само пасатор и цитруспреса, но няма сокоизтисквачка, за това е цялото бързане.

Общи условия

Активация на акаунт