Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър!

• 149 357
  • 776
  •   1
Отговори
# 615
Код:
Наши баби и дядовци не са ползвали и компютър ама........

Вие компютри ли консумирате?

И не са висяли като мен по 12  часа на работа......и като се върна само да ми е до тенджери, тучове и готвене..... Simple Smile

Напротив, тези които са работили на полето определено са стояли повече от 12 ч на работа.
За тях незнам Simple Smile
Моята баба е завършила стопанско училище, а дядо висше образование със стипендия от царя, за висок успех, но беднотия и докато дядо ми е после е ходел на работа, баба ми е стояла в нас да гледа децата и къщата, когато бях при нея тя така готвеше и сервираше, както много съвременни сега жени не могат и да си помислят, пък какви торти правеше.....а какви карета бродираше.......изискана, стилна и с вкус беше моята бабка, пък и красавица....днес аз като нейна внучка, не че искам да се хваля, но със съвременните уреди постигам подобни успехи....а етикетът за сервиране и стилно подреждане на масата ме е научила тя  и майка ми Simple Smile....така че има баби и баби...... Peace Simple Smile

# 616
Това с бабите не е аргумент, прали са на ръка, суши ли са на вятъра, готвили са в глинени съдове и ходили с национални носии. Аз ходя с панталон, пера в пералня, суша в сушилня що пък ще готвя по стар начин. Не е въпрос, разсъждение е.
Тук е темата как добре да готвим в кукъра а не да готвим или не.

# 617
Това с бабите не е аргумент, прали са на ръка, суши ли са на вятъра, готвили са в глинени съдове и ходили с национални носии. Аз ходя с панталон, пера в пералня, суша в сушилня що пък ще готвя по стар начин. Не е въпрос, разсъждение е.
Тук е темата как добре да готвим в кукъра а не да готвим или не.
Не е я! Бабите са си живяли в тяхното време ние в нашето, така че аз ще съм домакиня перфектна в съвременния век и при новите условия, с новите уреди Simple Smile Простете дозата ми самохвалство Simple Smile  Мила Госпожа Стихийно бедствие ти май имаше общо с руското, кажи моля те  Praynig знаеш ли рецепта за блини или както там се наричат и дали ще може да се приготвят в мултикукъра.....дъщеря ми яла някъде на гости и сега иска блинъй Simple Smile. А ако знаете какъв ароматен боб съм спретнала на слоукукъраааааа и то като през целия ден не съм се прибрала у дома.....баба ми боб да яде Grinning

# 618
Зависи какви блины яла, нали знаеш мусаката в единия край на България се отличава от другия край.
Ще потърся моя рецепта и ще ти пиша.

# 619
Ами какви я, незнам, но не били като нашите палачинки, каза по дебели! Благодаря предварително, ще чакам! Simple Smile

# 620
  • Балчик
Да, блините са като катми, а блинчиките са като палачинки. Аз правя така, но не ги пека в кукъра:

http://djemmasvetlana.blogspot.com/2013/03/kenwood-major-titanium-kmm-020_17.html

# 621
Мерси Джема, значи има и мая..... newsm78 Точно за Масленица ги яде, в една съученичка, тя е в английската с втори руски и имаме много русначета..... Simple Smile, макар те да не са в нашия клас Simple Smile

# 622
  • Балчик
Да, с мая са, като катмите. Peace Ето и още рецепти:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%B5%D0%B3%D0%BE_%D0% … D1%81%D0%B8%D1%8F

# 623
Благодаря, Simple Smile

# 624

Руски, вкусни палачинки с мая
Тази седмица си купих миксер и реших да го пробвам днес. Станаха страхотни палачинки.
Снимките ги давам от друг сайт, от там където взех рецептата.
http://www.gotovimdoma.ru/publ/foto_recept_klassicheskikh_tonkik … lenice/34-1-0-401
Ето и начина по който правих аз.
Продукти:
-Брашно 550гр
-Мляко прясно около 500 мл
-Краве масло 25гр
-Олио 3с.л
-Яйца 3бр
-Мая(суха) 7гр
-Захар 2ч.л
-Сол 1чл
Брашното заедно със захарта и солта и маята добре го разбърквате, след като разбъркате  добавете по малко мляко до като не стане  по гъсто от боза(почти като кексово)
ВСИЧКО СЪМ ПРАВИЛА С ПОМОЩА НА МИКСЕР НА НИЗКИ ОБОРОТИ.

След като разбъркате много добре да няма топчета добавете олиото, покрийте с фолио и сложете да втасва.
Трябва тестото да удвои обема си, ако сте го сложили на топло, това ще стане след около 40-50 мин.
През това време разбийте добре яйцата и добавете разтопеното масло (гледайте да не е горещо)
След като тестото ви удвои обема добавете сместа от яйца и масло, разбъркайте внимателно до като не стане всичко гладко и с консистенция на  боза.
Оставете тестото да поседи още 15 мин и започнете да печете палачинки като наливате направо в горещ тиган тънък слой от тестото.
Предполагам знаете от какъв тиган имате нужда newsm78, нали?, ако не, тиган с не прегарящо дъно (тип тефал)

Като забележете че палачинката се е изпекла отдолу, обърнете я на друга страна със шпатула.
След като свалите палачинката от тигана намажете я с краве масло.
И така наредете една палачинка върху друга. Палачинките стават много въздушни и мекички с много приятен вкус.
Подайте ги с мед и масло, или пък със сиренце, може да импровизирате.
У нас ги обичаме със сьомга.

Рецептата за сьомгата
Аз я купувам в метро сурова.
Режа я на тънки парченца(желателно като на снимката) редя в пласмасова кутийка един ред, поръсвам добре със сол, поливам със лимонов сок (може купен), отгоре със зехтин малко.
Остваям в хладилника за 2 денонощия.
примерно количество
500гр сьомга
50 мл лимонов сок
50 мл зехтин
сол на вкус (около 3-4 с.л)

# 625
Ех Госпожа Стихийно бедствие,БЛАГОДАРЯ! Изглеждат страхотно вкусни, а и ако не бяха детето ми каквото е капризно нямаше да ги хареса, дано ги докарам! Със сьомгата и аз бих ги хапнала, обожавам сьомга, но я купувам готова пушена....леле пак ще падне лапане, а съм уж на 90ДД, добре че я свършвам почти!

# 626
Четох темата, после в нета разни ревюта, сигурно минах през всички опции и накрая днес (след месец ровене) си купих:

http://multivarka.pro/catalog/kategor/multivarki/multivarka_skor … redmond_rmc_m140/

Голяма мъка ми беше да уредя транспорта, но извадих късмет и ще ми го донесат пезплатно мои колеги.

Та въпроса ми е следния, знам че по принцип има доста рецепти на руски, дали някъде ги има и на български и/или англиийски? Същото бих искал да попитам и за ръководството? За съжаление съм скаран с руския...

# 627
Ееееееех Милене това е моята мечта, много хубав уред! Да го ползваш със здраве и вкусно!

# 628
Ами в краен случай, ще се прави google translate. Иначе както писах, дълго време избирах и накрая реших да действам при тази възможност с доставката. За съжаление не мисля че точно този модел, ще е наличен в европа скоро време.

# 629
Ще търся варианти да ми го доставят...имам колежка от Русия, но малко трябва да поостарее Филипса, за да имам очи за нов! Simple Smile Има рускоговорящи във форума, може даса съгласни дати отделят време и помощ в превода!

Общи условия

Активация на акаунт