Отговори
# 75
Дескааа Hug Heart Eyes  bouquet
MamaAnelian-браво за мерките  Hug
Цитат
Друго мое мнение е, че колкото по-късно е захранено едно бебе, толкова по-скоростно ще се окаже, че се въвеждат различните компоненти, а бебето има нужда да свиква с вкусове, консистенция и т.н., затова аз все си мисля, че 4-5 месеца си е по-добрата схема.
Абсолютно съм съгласна с това ти мнение! Hug

# 76
  • София
Друго мое мнение е, че колкото по-късно е захранено едно бебе, толкова по-скоростно ще се окаже, че се въвеждат различните компоненти, а бебето има нужда да свиква с вкусове, консистенция и т.н., затова аз все си мисля, че 4-5 месеца си е по-добрата схема. Мое мнение, не задължавам никого.  Peace

От друга страна обаче, след 6 месеца стомахчето е по-зряло и подготвено да обработва твърдите храни.  Освен това, има някакъв краен срок ли, защо трябва да се бърза newsm78

# 77
Момичета, постфактум е абсолютно излишно да се зачеква тази тема  Peace Аз съм напълно съгласна с Бюти и мога да приведа аргументи (сега не им е времето), но насърчих много от вас да захранят след четвъртия месец при желание и нужда. В темата захранили на 6 месеца сме изключително малко майки и не бих казала, че се хвърляме от храна на храна.
Ичка, кога се препълва гърдата? Между храненията ли, сутрин ли? Забелязала ли си да е  свързано с нещо - стрес, страна, на която си била легнала и т.н.? Колко често Дара суче от нея и колко време след предлагането на гърдата изпитваш дискомфорт? Пробвала ли си лекичко да изцедиш за облекчаване?
Елдра,  Hug

# 78

Няма да пускам кафе ,че да не ставам банална! Naughty

Mи аз пък кафенце очаквах. Laughing Hug

Ани2 ми той педи си ми даде добавка АМ още преди 3 месец, но аз не давах, защото сестра ми все ми викаше не се притеснявай и само 100,200, 300 гр да наддаде не е проблем. Тя цокаше, но най много 70, 80 мл и то в добрия случай. После дадох добавка, но почнах да губя кърмата и с помощта на консултант от НАПК махнах добавката и пак само на кърма остана, но в рамките на 2,3 седмици пак почна нищо да не качва. Sad Еми колкото и желание да имах не можех да се тормозя от сутрин до вечер и да треперя на всяка консултация. Странно ще ти се стори, но не се чувствах горда, че кърмя ми имах силно чувство на вина, че не мога да и дам това от което има нужда. Така до 4 месец, когато започнахме захранването и всичко си дойде на мястото. И досега тя не е голям фен на млякото, дай и плод или месо яде си, АМ и го пробутвам, кърма ей така колкото да мине номера и така. Rolling Eyes

После ще пиша, че пак ми е лошо. Цяла нощ съм с 39 градуса температура и ми е много гадно. Тази сутрин не можех да се държа на краката си. Whistling

# 79
  • софия
Здравейте,
За пюретата: не гледам месеците обозначени на етикета, защото има пюрета след 4м в който има грах и царевица например, представете си тъкмо минали коликите и да дадеш грах и другото е че месеците по скоро показват това с каква консистенция е вътре пюрето, дали е гладко пасирано или има частици както е при тези над 8м, който ориза е цели зрънца, а не на оризово нишесте като на тези за 4м.иначе съдържанието е същото.
 За мен идеалната възраст за захранване е 5м, Симона я захраних на 4,5м е малка си беше, Дани на 6,5м и по трудно приемаше твърдите храни беше свикнал да суче.
Лори хю купих пюре за над 8м с цели зрънца орис и Симона и се гадеше, пасирах го и го изяде, домашните пюрета ги правя с консистенция на крем супа иначе и на мен ми стават на лепило.
Деска даваш ли цвеклото на Йо.
Мамо Ани браво на Сиянка.
Накри милата ти да се оправяш  Praynig има ли кой да ти помогне с децата
Пао успех на прегледа, ние сме на 15етаж.
Хубав ден Hug
Поздрави от Чин Heart Eyes
Елдра Hug

# 80
Здравейте,
виждам, че обсъждате темата за храненето. Аз досега съм давала само зеленчукови пюрета на обяд. И то отскоро дозата ни е цяло малко бурканче, иначе беше половин. Искам да започнем с кашите и плодовите пюрета. С кое от двете да продължа?!  newsm78
Как се отразява на бебетата ви яденето на карфиол, броколи, грах, царевица?

# 81
  • софия
Мг, Симона не съм и давала още броколи, карфиол и царевица, самата аз още не смея много да ги консумирам, заради кърмата, но мисля да се престраша и да дам, много майки дават. Относно това какво да дадеш, каша или плод си зависи от детето, ако наддава много дай плод, ако има запек дай пак плод и ако е обратното продължи с каша.Освен това кашата ще я въведеш за няколко дни и после си почни плодовите пюрета.

# 82
М-г, Цвети ти е отговорила. Можеш да въведеш каша, а след няколко дни да почнеш да й добавяш по малко плодово пюре.
Кити, ти смесваш зел. пюре с каша, защото Дара не обича зел. пюрета, нали?
Цвет, според мен няма причина да продължаваш да си на диета, можеш поне да пробваш.
Накри, категорично не е нормално бебето да качва 100 гр първите месеци. Минимум около 450 и дори и тогава има червена лампичка. В случай като твоя обичайно се кърми често и се следи да е активно, додава се изцедена кърма и/или АМ с техниката за хранене от шише, описана в блога на Хедра или с алтернативно средство като сонда, чашка, спринцовка и т.н.Твоето чувство е било напълно автентично и правилно - един от основните принципи на консултантството е, че майката знае най-добре и не трябва да игнорираме страховете й, защото често са основателни.

# 83
Цвети, давам цвекло един, най-много два пъти в седмицата. Не смея да давам повече, а и не му остава ред - то докато изредувам месо, жълтък, цвекло и тя седмицата свършила  Hug
А ти какво имаш предвид, че не смееш да ядеш карфиол и броколи заради кърмата? Отразяват се по някакъв начин ли? (не че ям, но пък на Йоана давам).

На Йоана броколите й действат много добре на перисталтиката и са ми любим зеленчук вече, особено при запек. Царевица не съм давала, но грах е имало в някои от пюретата, които е яла вече.

Накри, оздравявай бързо. Дано да има кой да ти помогне с децата, ама доколкото помня ти сама се справяш с всичко  Hug

# 84
Здравейте,

Алекс е много болен  Cry. Какво стана изведнъж така и не разбрах... Киха непрекъснато, сополите хвърчат навсякъде, очите му сълзят непрестанно и са много зачервени. Отделно пуска тонове лиги, ожесточено търка очите си, зъбите го мъчат. Още няма поникнал. Има ужасно разстройство, като вода е, преди малко буквално до врата се омаза  #Crazy cry no. Не ми го побира главата какво стана - не е излизал в студ и вятър, у нас е топло...  ooooh!. Като види попата изпада в истерия, толкова ми е жал....  Sad Cry

Оставям ви да не ви натоварвам и аз с моето лошо настроение... Имам мнение по захранването, но сега просто нямам желание да пиша.
Дано Нико на Чин да е добре.

# 85
  • София
Добро утро!  Grinning

Ваче, ще пиша за кашата, но се чудя дали не се обърках с тази плодовата!? Като гледам за първа каша всички давате нещо от сорта на просо, елда..... Пък аз плодова. Но я избрах според моя вкус.  Rolling Eyes Забравих да пиша че взех и гел душ за баня на бейбилав с бейби бонуса. Не беше посочен в брошурата, но беше нареден на стелажа. Май се бяха объркали, но ми го дадоха с отстъпка.

Ани, ама аз давах просо, заради разхлабването и заради безглутена. Точно това писах по-горе снощи. Ако давах на Ралка първа каша след 6 месечна възраст можех да си дам направо пшеничена с глутен. Ти каква си взела? Плодовите са пшеничени общо взето. Аз просто не можех да й дам ориз с тия дарадонки дето акаше  Wink затова взех просото, не по други причини. Сега взех на Милупа плодовата... брееййй, мноо сладка е. А много вкусна била нисквитената на Милупа, ама е от по-късно.
Аз трябва да ида в ДМ с акта за раждане да им ползвам отстъпките. Нали не е късно още? Скоро ще ходим за памперсите, та ...

За пюретата 6+, 8+ и т.н. Ана е права, че разбира се не се дава всичко накуп. Все пак трябва да има някаква ясна концепция как да върви последователно захранването, но тепретично би могло да се дава всичко  Wink
Ана, по норматив е 15 деца за яслена група. На много места, разбира се са повече, но пък има и условие на колко деца колко възрастни се падат. Абе няма места по яслите затова е така  Confused

Елдрааа, радвам се да те видя!!! Hug Hug Hug
Много ми липсваш поне на мен..

За вечерята и аз се чудя дали да не давам още нещо за вечеря  newsm78
Днес съм решила да сложа малко сиренце в пюрето, да видим... Ралка става на 7 месеца, време е за попарка  Mr. Green

Вова, още не са качили резултати, което ми подсказва, че може да има растеж някакъв  Tired Ще видим...

Пепрудке, много съм се смяла с таз Даниелка... та-та-та-та-та  Joy Joy Joy

МамоАни, Марки вероятно страда от оназ избирателната глухота Crazy
Май и аз като дам попарата ще почна със супичките със сухарче. Може да добавям и месце от това на ХИП. И без това често вече й топя в наши манджи хлебец.

Накри, какви са тия 39 градуса??? Лягай да спиш и да се оправяш!  Hug

Цвети, обаче с пасирането да не се получи обратен ефект. Има деца, които доста дълго не приемат никаква храна ако не е гладко пасирана. Моята педиатърка още на предната консултация каза "И вече с вилицата, не с пасатора". Саша на 10 месеца ядеше от детската кухня храна, където месото е смляно като ситна кайма, а не е пасирано.

m-g
, на Ралка никак не й се отразяват тия зеленчуци. Имай предвид, че тя беше от децата с най-продължителни колики в темата. Първата ми дъщеря също имаше доста продължителни колики. На Рали съм дала пюретата на Бебевита с грах, царевица и броколи на около 5 навършени месеци. Не е имала никакви проблеми. Но имаше колики от картофа например  Wink
Броколите не ги хареса на вкус, но скоро взимах пюре с месо и броколи, изяде го с кеф.

Отдавна исках да ви поздравя с таз песничка.. ей така без повод  Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=Wx2FjR2HFxk

# 86
Здравейте юнски мами и таттко Simple Smile

Все още се чудя къде точно ми е мястото - при юнчетата или при юлчетата  Blush
Каменчо се роди на 26.06.2011, макар че терминът беше 2.07.

Приемате ли нови "бройки" при Юнчетата Simple Smile Много живо ме интересува и дали си организирате бебешки срещи в София - иска ми се освен баби и лели горкото детенце да вижда и хора на своята възраст - виждам, че повечето от вас вече са се сблъскали с писъци и рев от купища роднини по празниците....

# 87
Vache,

каква е тази работа с акта за раждане в ДМ? И ние купуваме техните памперси, но не съм разбрала  newsm78

# 88
Ето ме,здравейте пак.

Идваме си от консултацията с 630гр повече от мин.месец  Simple Smile на см уж не е дръпнал,но нещо се съмнявам,та после като си дойде ММ ще мерим.: ) Сега ще въведа глутена,след 10 дни месо,а за жълтък каза,че др път ще ми обясни.И аз мислех така да направя,така че с педи най-после се напаснахме.За нослето-от зъба каза,че е.Дидолинка,каза за кремчето,че е много добре,ако не помогне обаче изписа джинджира алба.Марти порядъчно си порева,като е облечен все им говори и се закача,обаче като е гол протестира.
М-г,всичките,които изброяваш действат разхлабващо на Марто,аз не съм се притеснявала да ги давам,само с граха и царевицата изчаках,тях ги дадох последно от зеленчуците.
Шуши2,здрасти!Не се чуди,идвай при нас! : ) ДМ издават карти на деца до две години,с които можеш да пазаруваш с отстъпка определни стоки.Сменят продуктите всеки месец-може да са козметика,прах за пане,омекотител и т.н.
Ваче,не е късно.
Хелънче, Praynig дано да се оправя много много бързо.За писъците от помпата да ти кажа и при нас е така.Да ти напомня за парните бани-можеш да спестиш дърпане.
Накри,тцтцтцц... бързо да се оправяш.С двете деца ли си?малее  ooooh!
Сами мами,Деска.. ами верно бе!Ама на това сърчице въобще не съм му обърнала внимание,въртях,обръщах от всички страни иначе.: )
Цвети,малее и вие сте нависочко.Аз одеве се качих и заварих човека горе,след 30 сек. асансъора беше оправен.Късмет!

# 89
  • София
Vache,

каква е тази работа с акта за раждане в ДМ? И ние купуваме техните памперси, но не съм разбрала  newsm78

Ами носиш акта за раждане на детенцето, мисля, че беше за деца до 2 г. възраст и ти издават карта, с която ползваш опрелени продукти на отстъпка.

Общи условия

Активация на акаунт