Книги за Япония, Китай

• 10 122
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не видях "Носилката на сълзите": http://www.book.store.bg/p95236/nosilkata-na-sylzite-shou-shing-li.html

# 31
Не знам какво означава книги за Китай и Япония, но от тези има какво да се подбере.

Книги за Китай и Япония означава книги, в които се разказва за Китай и Япония.

# 32

# 33
  • на североизток от Рая
svet65, чела ли си "Обици и змии"? Днес си я взех от библиотеката. И на "Пролетен сняг" отдавна се чудя. Дали е хубава?

# 34
  • Сред лисици

И този роман бих добавила към списъка. Хареса ми!

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 01:10 от Авлига

# 35
  • на североизток от Рая

И този роман бих добавила към списъка. Хареса ми!

И аз я четох, хареса ми. Май по-напред е предложена.

Не забелязах "Оризовата майка". Препоръчвам я силно, особено на жени майки.

# 36
svet65, чела ли си "Обици и змии"? Днес си я взех от библиотеката. И на "Пролетен сняг" отдавна се чудя. Дали е хубава?

Аз не съм svet65, но първата е по-"крайна", има и филм по нея.
Втората също, ако познаваш стила на Мишима.

# 37
  • София
Препоръчвам Изумление и трепет на Амели Нотомб, има я в Читанка:

Цитат
Амели е дъщеря на белгийци, която изживяла детството си в Япония, винаги се възхищава на тамошната естетичност и на начина на живот. Вече възрастна, тя се завръща, сключвайки договор като преводачка в престижната компания Юмимото, за да работи и живее като една истинска японка. Младата жена се сблъсква с една строга система, с която и е трудно да свикне и прави гаф след гаф. Тя е под нарежданията на красивата госпожица Мори, тя самата под нарежданията на господин Сайто, той - под тези на г-н Омочи, а най-отгоре стой президентът - Г-н Ханеда. И ето така младата Амели-сан е под нарежданията на всички. Това е историята на едно жестоко и нечестно пропадане :тя се изкачва по стълбицата в обратна посока чак до "госпожа пиш-пиш". Отказва, въпреки това да напусне, за да запази честта си (фундаментална концепция на японската култура).

# 38
Снежно цвете и тайното ветрило

През ХIX век, когато китайките са бинтовали краката си и са живеели почти в пълна изолация, жените в провинция Хунан са общували помежду си с древен писмен код – нюшу. Изписани върху ветрила и избродирани на кърпички, символите на тази тайна писменост разкриват техните радости, страдания и стремежи.
Именно нюшу свързва две момичета в приятелство, което оставя трайна следа в живота им. В дома на Лилия е донесено ветрило с предложение да се сприятели със Снежно цвете. От този момент нататък двете намират емоционален пристан от всекидневните трудности, доверявайки една на друга най-съкровените си мечти и тайни.
Лилия и Снежно цвете сключват уредени бракове, познават радостта от  майчинството, преживяват времена на глад, чума и бунтове, но остават неразривно свързани. Докато едно недоразумение не поставя приятелството им под въпрос.

Много приятна книга, прочетох я в Читанка преди 2-3 дни, обаче сега Читанка няма  Tired  от снощи не мога да вляза в сайта им

Общи условия

Активация на акаунт