Отговори
# 390
  • Мнения: 1 884
Сладкия салам ще го пробвам.  PeaceАз пак правих за пореден път на пеп-4o кифличките. Страхотни са. Този път бяха със сладко от праскови, мармалад/ мама ми го е давала, ама от какво е  newsm78 не се знае/ и с кренвирши.
Утре пак ще правя кифлички. Mr. Green

# 391
  • Мнения: 9 453
Здравейте, аз имам следния въпрос възможно ли е в рецептите за кексове, сладкиши и т.н, захарта да се заменя с мед?

може да, но увеличи брашното, че меда като го разтопиш е рядък.

# 392
  • Мнения: 2 708

Другата причина е,че е много по-лют от българският и прави киселини.....При това ние сме все със здрави стомаси(да чукна на дърво)...ядем люто и пикантни храни без проблеми.....Китайският чесън сме го отписали отдавна !!!

на много важен въпрос ми отговори ти сега, благодаря
а как разбираш кой е китайски? щото то може всичко да пише, ама...?
Аз лично не мога да го гледам даже китайския. Отвратителен е. Първо главите са доста по-едри от българския и е почти снежно бял. Докато бълг. седи някак по дребен, и дори леко сивее, има такива нишки, даже червеникави може да има. Абе неугледен един. Но пък не е толкова лют, а вкусът му е несравним. И сега вече от къде да го купуваш? Или от някоя баба в някое село като ходиш, или си намираш някоя сергия от някой пазар, на който си научаваш продавача, че такъв продава. Аз си имам един чичко на пазара и си го знам. И той ме знае Simple Smile Като мина от там, все за чесъна си говорим Simple Smile

Сега моя въпрос:
Кажете моля, ако имате опит как да си изпека риба на скара, тефлонова на тефал е мойта, ама така че да не ми залепва рибата като я обръщам. Омръзна ми да експериментирам, и да поднасям на мойте няква натрошена рибна маса, от която от всякъде стърчат кости, перки, опашки и глави. Ето оня ден, едни заргани на нищо ги направих просто. Ще умра от яд. И лаврак и ципура съм съсипвала и все си вика, няма да купувам риба за скара, щото не знам как да се справя и все отвътре ме чопли, че ми се яде. Как я правят в ресторантите, не знам. Като ми дойде рибата, ми тя си е цяла целеничка. Само се виждат резките от скарата опърлените.... И със зехтин пробвах да мажа. Пак не се справих. Аз ли съм смотана кажете моля, или си има тънкост. Simple Smile

# 393
  • Мнения: 4 864
Днес ядох супер баница с локум, в която имаш смес за макарони на фурна от яйца,мляко и захар.. някой има ли някаква такава рецепта? Ох, много вкусно беше Simple Smile

# 394
  • Мнения: 1 775

Другата причина е,че е много по-лют от българският и прави киселини.....При това ние сме все със здрави стомаси(да чукна на дърво)...ядем люто и пикантни храни без проблеми.....Китайският чесън сме го отписали отдавна !!!

на много важен въпрос ми отговори ти сега, благодаря
а как разбираш кой е китайски? щото то може всичко да пише, ама...?
Аз лично не мога да го гледам даже китайския. Отвратителен е. Първо главите са доста по-едри от българския и е почти снежно бял. Докато бълг. седи някак по дребен, и дори леко сивее, има такива нишки, даже червеникави може да има. Абе неугледен един. Но пък не е толкова лют, а вкусът му е несравним. И сега вече от къде да го купуваш? Или от някоя баба в някое село като ходиш, или си намираш някоя сергия от някой пазар, на който си научаваш продавача, че такъв продава. Аз си имам един чичко на пазара и си го знам. И той ме знае Simple Smile Като мина от там, все за чесъна си говорим Simple Smile


е да де за китайския говоpим, че не става

# 395
  • Мнения: 2 708

Другата причина е,че е много по-лют от българският и прави киселини.....При това ние сме все със здрави стомаси(да чукна на дърво)...ядем люто и пикантни храни без проблеми.....Китайският чесън сме го отписали отдавна !!!

на много важен въпрос ми отговори ти сега, благодаря
а как разбираш кой е китайски? щото то може всичко да пише, ама...?
Аз лично не мога да го гледам даже китайския. Отвратителен е. Първо главите са доста по-едри от българския и е почти снежно бял. Докато бълг. седи някак по дребен, и дори леко сивее, има такива нишки, даже червеникави може да има. Абе неугледен един. Но пък не е толкова лют, а вкусът му е несравним. И сега вече от къде да го купуваш? Или от някоя баба в някое село като ходиш, или си намираш някоя сергия от някой пазар, на който си научаваш продавача, че такъв продава. Аз си имам един чичко на пазара и си го знам. И той ме знае Simple Smile Като мина от там, все за чесъна си говорим Simple Smile


е да де за китайския говоpим, че не става

Амииии ... newsm78 аз се опитах да ти разкажа, демек да ти отговоря на въпроса по какво да го познаем, как да успееш да си го набавиш бълг.,вместо другия ...... newsm78 та не схващам последния ти пост

# 396
  • Мнения: 9



Сега моя въпрос:
Кажете моля, ако имате опит как да си изпека риба на скара, тефлонова на тефал е мойта, ама така че да не ми залепва рибата като я обръщам. Омръзна ми да експериментирам, и да поднасям на мойте няква натрошена рибна маса, от която от всякъде стърчат кости, перки, опашки и глави. Ето оня ден, едни заргани на нищо ги направих просто. Ще умра от яд. И лаврак и ципура съм съсипвала и все си вика, няма да купувам риба за скара, щото не знам как да се справя и все отвътре ме чопли, че ми се яде. Как я правят в ресторантите, не знам. Като ми дойде рибата, ми тя си е цяла целеничка. Само се виждат резките от скарата опърлените.... И със зехтин пробвах да мажа. Пак не се справих. Аз ли съм смотана кажете моля, или си има тънкост. Simple Smile
Аз първо я посолявам,после в една купа слагам счукан чесън,олио,лимонов сок(може и оцет) и черен пипер.Слагам рибата в купата,овалвам я в маринатата и я оставям в хладилник за 30 мин.Включвам скарата(първо я намазнявам) и когато хубаво загрее(да започне да пуши),слагам рибата.Оставям я да се пече.Когато е готова(като я повдигнеш от единия край и  лесно се отделя от скарата,значи е готова) ,я обръщам от другата страна.Винаги я правя по този начин и става много вкусна.Просто не трябва да бързаш да я обръщаш. Simple Smile

# 397
  • Мнения: 371
Рецепта за телешки ребра,печени,някой може ли да ми даде?
И някаква рецепта за  мъфини или кекс с тиква,имам настъргана ,останала от тиквеник.

# 398
  • под тепетата
  • Мнения: 11 140
Ето тези на Танита, заради тях си замразявам по една доза тиква  Laughing
 http://tanitaang.blogspot.com/2008/09/blog-post_712.html

# 399
  • Мнения: 74
Мили момичета, моля помагайте! Щерката има рожден ден в четвъртък и си е поканила класа вкъщи, давайте идеи за меню като за деветокласници.Както се досещате, ние с баща и любезно бяхме приканени да си намерим забавления извън къщата, та всичко да им приготвя и да освободя терена.Знам, че сте виртуозки в идеите и кухнята, помагайте

# 400
  • Мнения: 9 453
Рецепта за телешки ребра,печени,някой може ли да ми даде?
И някаква рецепта за  мъфини или кекс с тиква,имам настъргана ,останала от тиквеник.


тези ребра са страхотни http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%9B&id=2176

и тези мъфини с тиква и мед http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%9A%D0%B5%D0%BA%D1%81 … D0%B8%D0%BD%D0%B8

# 401
  • Мнения: 371
Ребрата са ми телешки,ще се получат ли по тази рецепта,да ги запържа преди това Rolling Eyes

# 402
  • Мнения: 9 453
сложи ги в плик за печене. 
Ако нямаш под ръка - под фолио, завий добре. Но сложи и малко бира или вино в тавата.  Моите ги правих под фолио,  защото са домашни е абсурд за 30 мин. да станат крехки 
В тези случаи ги печи първо на мах 15-20 мин., после намали фурната на 180* и печи час, час и половина.

# 403
  • Мнения: 218
Мили момичета, моля помагайте! Щерката има рожден ден в четвъртък и си е поканила класа вкъщи, давайте идеи за меню като за деветокласници.Както се досещате, ние с баща и любезно бяхме приканени да си намерим забавления извън къщата, та всичко да им приготвя и да освободя терена.Знам, че сте виртуозки в идеите и кухнята, помагайте

Пици, безалкохолни, пуканкки и торта...

# 404
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 596
Днес ядох супер баница с локум, в която имаш смес за макарони на фурна от яйца,мляко и захар.. някой има ли някаква такава рецепта? Ох, много вкусно беше Simple Smile

Заповядай

Общи условия

Активация на акаунт