Отговори
# 630
  • Мнения: 6 468
Момичета моля за съвет Hug
Как се съхранява фондан в хладилника-мисля че доста поизсъхна(така ми изглежда) и как да избегна напукването при поставянето му върху тортата и още нещо фигурките как се залепват отгоре фондана??

Извинете ме за малко хаотичната мисъл ама май се опетлах с този фондан Crazy


Като го размесиш трябва да се оправи.
А фигурките - аз разтварям мед във вода, мажа и като изсъхне си залепва. Но внимавай, защото с меда и водата може да смесиш боите.

# 631
  • Мнения: 727
 Hug мерси и аз мислих или с мед или със захарен сироп  newsm78

Сетих се още нещо...как се закрепват втори/трети етаж отгоре...с клечици и после с картон ли е всеки етаж???

Простете ако са глупави въпросите ми,но сама не се орентирам Embarassed

# 632
  • Бургас
  • Мнения: 640
пеп-4o , ще съм ти благодарна за рецептата.  Hug
И на мен ми се въртеше нещо такова в главата...но не попаднах на рецепта и импровизирах с десетина лимона, които настъргах с робота и наръсих със захар и ги чакам да пуснат сок някакъв...Такъв ли е принципа или бъркам някъде?  newsm78

# 633
  • Мнения: 6 468
Hug мерси и аз мислих или с мед или със захарен сироп  newsm78

Сетих се още нещо...как се закрепват втори/трети етаж отгоре...с клечици и после с картон ли е всеки етаж???

Простете ако са глупави въпросите ми,но сама не се орентирам Embarassed
Веднъж правих втори етаж и си го сложих направо отгоре. Без клечки, без ккартон. Сиропираш по-малко или никак, ако търпи.

# 634
  • Мнения: 309
Ще правя торта и тъй като искам кремът да е розов, а нямам боя-оцветител, ще правя крем с нишесте, ягода.
Ще правя нишестето съобразно опъването, с прясно мляко. Някакви идеи как да обогатя крема, да стане по-пухкав, или ...изобщо за подобрение на вкуса? Да му сложа масло или...Просто приемам идеи.

# 635
  • Sofia
  • Мнения: 4 822
Може да го смесиш с разбита течна сметана!

# 636
  • Sofia
  • Мнения: 4 822
И аз да попитам:

Как се захаросват (или кандират - не знам дали е едно и също newsm78) лимонови и портокалови корички?

# 637
  • Мнения: 1 884
Ще правя торта и тъй като искам кремът да е розов, а нямам боя-оцветител, ще правя крем с нишесте, ягода.
Ще правя нишестето съобразно опъването, с прясно мляко. Някакви идеи как да обогатя крема, да стане по-пухкав, или ...изобщо за подобрение на вкуса? Да му сложа масло или...Просто приемам идеи.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=post;quote=21010045;top … 56f1ac3eb4adacabd
Ето този крем  ще правя днес.Ако искаш да ти стане пухкав, разбий белтъците на сняг и след като крема се е охладил ,прибави белтъците като бъркаш сместа с лъжица внимателно.Така крема става много пухкав.
Аз го правя крема с нишесте не с брашно.

# 638
  • Мнения: 169
Тя, моляте погледни пак линка - не можах да го отворя.

# 639
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
И аз да попитам:

Как се захаросват (или кандират - не знам дали е едно и също newsm78) лимонови и портокалови корички?
http://nanita-nordina.blogspot.com/2010/03/blog-post_6850.html
http://nojivilichka.wordpress.com/2008/11/08/portokalovi-korichki-s-shokolad/

# 640
  • Мнения: 37
Момичета за днес омесих тесто за пица но се оказа че няма да мога да я направя,дали тестото ще издържи в хладилника до неделя или да го замръзя?

# 641
  • София
  • Мнения: 1 341




Момичета, имам 6кг замръзнали градински лимони...Идея какво да правя с толкова лимони, че не ми се хвърлят... Необработвани, непръскани ....В шах съм  newsm78


Предлагам ти една рецепта за сироп - идеален е за летните жеги!

1кг лимони се измиват и нарязват на кубчета. Заливат се с 3-4л вода. Престояват 24ч. на хладно.
Нарязаните лимони се вадят от водата, смилат се и се връщат обратно във водата. Престояват още 24ч. Прецеждат се през марля. Добавят се 1 1/2 кг захар. Бърка се до разтопяването й. Насипва се в бутилки, затварят се с капачки и така се съхраняват. Може да се налее в бурканчета с винтови капачки.
Надявам се, че и на теб ще се хареса сиропа!

# 642
  • Мнения: 1 884
Тя, моляте погледни пак линка - не можах да го отворя.

Извинявай ,ето:
http://az-jenata.bg/article/10113/Domashniyat-krem-na-baba/
Аз моя крем го напарвих, правя бисквитена торта.Понеже в тортат слагам 2 пак. бисквити житен дар, 1 литър ми и два много и направих някои промени.
Ето съотношението:
50 гр. масло
3 жълтъка
1ч.ч. захар
700мл. Прясно  мляко
2 големи препълнени суп. лъжици нишесе
1 течна ванилия
 С нишесте повече ми харесва крема. Направих го така: кипнах млякото със захарта. В друг съд разбих жълтъците , малко от млякото/ студено/ и нишестето.Когато млякото кипна ,го свалих от огъня при непрекъснато бъркане с тел и на тънка струя добавих  другата смес. Върнах на котлона ,продължих да бъркам докато се сгъсти, сложих вмаслото и ванилията. За бисквитенана торта крема го правя винаги по рядък, защото бисквитите поемат, а и като изтине се сгъстява.
Ако има друго питай. Когато вариш крема гледай да не е на много силен котлон, защото бързо загаря.

# 643
  • Мнения: 901
И аз да попитам:

Как се захаросват (или кандират - не знам дали е едно и също newsm78) лимонови и портокалови корички?

Захаросани корички

1 кг корички от цитруси (лимони, портокали, мандарини и т.н)
1,5 кг захар
настъргана кора от 1 лимон
сок от 1 лимон

Коричките се нарязва на ивички и се заливат със студена вода.
Оставят за 48 часа, като на всеки 8 часа се сменя водата.
В тенджера се довежда до кипване захарен сироп от 1,4 кг захар и 600 мл вода.
Вътре се пускат отцедените корички.
След като кипве захарният сироп с коричките, тенджерата се сваля от котлона.
Охлажда се и се похлупва, след което се оставя на студено за 8-10 часа.
Отново коричките се поставя на котлонаи се довебдат до кипване.
Варят се 5 минути и се поставят отново на студено за 24 часа.
Този процес на варенето и охлаждането може да се извърши 4-5 пъти.
В края на последното варене на коричките се добавят сокът и настъргана кора от 1 лимон.
Готовите корички се отцеждат до пълното изтичане на сиропа (1-2 часа).
Тава за печене се застила с хартия за печене.
Фурната се загрява на 40 С.
Коричките се овалват в захарта и се нареждат в тавата на един ред.
Подсушават се 4-5 часа.
Прехвърлят се във въздухонепроницаем съд.

# 644
  • Мнения: 9 453

Момичета, имам 6кг замръзнали градински лимони...Идея какво да правя с толкова лимони, че не ми се хвърлят... Необработвани, непръскани ....В шах съм  newsm78

Предлагам ти една рецепта за сироп - идеален е за летните жеги!

1кг лимони се измиват и нарязват на кубчета. Заливат се с 3-4л вода. Престояват 24ч. на хладно.
Нарязаните лимони се вадят от водата, смилат се и се връщат обратно във водата. Престояват още 24ч. Прецеждат се през марля. Добавят се 1 1/2 кг захар. Бърка се до разтопяването й. Насипва се в бутилки, затварят се с капачки и така се съхраняват. Може да се налее в бурканчета с винтови капачки.


не си намерих рецептата, снощи търсих, но я няма. Докато намеря колежката, с която правихме, ще дойде лято. Беше  почти  като на Рени, без меленето  и се кипваше сиропа със захарта, след като бяха накиснати лимоните (количеството - същото) 

Общи условия

Активация на акаунт