Отговори
# 615
  • Варна
Може ли мариновано с вино и подправки пуешко филе да сложа с топено сирене във тавичка newsm78.Сутринта го мариновах с идея на скарата да го метнем,но с този сняг и вятър започвам да се замислям.
Може и ще стане много по-вкусно на фурна.
Аз нищо пилешко не правя на скара.

# 616
благодаря ви  Hug

# 617
Някаква марината за пилешки пържоли?
Какво вино да им сложа - бяло, червено? Иска ми се и соев сос да има. Thinking

# 618
Портокалов сок. Много интересно става. Алкохол на месо добавям в последния момент на готвенето. Не го ползвам като марината.

# 619
Портокалов сок и соев сос дали ще стане добре? И какви подправки да добавя, за да не стане прекалено? Не съм готвила с портокалов сок, а не е време да експериментирам.

# 620
  • На брега на реката
Благодарна съм, че Ви има! От темата научих доста неща, които ме интересуваха.
Сега имам сериозен проблем, милата ми братовчедка се връща от Франция за две седмици и ми е поръчала да намеря рецепта за медени кексчета, в които за подсладител се използва само мед, без никаква захар или други подсладители и следователно да и ги направя!  Crazy
Търсих из нета рецепта, но кексчета само с мед, без захар не открих, а ако сложа само мед, дали ще се получи?!? newsm78
Ивето ги е опитала в нейна приятелка във Франция и твърди, че вкуса е убийствен, но не са и дали рецептата понеже била "тайна" Rolling Eyes
Моля Ви, посъветвайте ме какво да правя, и изобщо знаете ли нещо за такива медени френски кексчета? #Crazy
Извинете ме за дългия пост, но наистина имам спешна нужда от помощ!  bouquet

Тези тук са с една суп.лъжица захар само, ако те устройват - ето рецептата: 

Медени кексчета

- 120 гр кр.масло
 - 1 супена лъжица пълна със захар
 - 6 супени лъжици пълни с мед (медът изберете да е достатъчно плътен и ароматен)
 - 2 яйца
 - 4 супени лъжици пр.мляко
 - 240 грама брашно за сладкиши (с набухвател в него)

# 621
Сега имам сериозен проблем, милата ми братовчедка се връща от Франция за две седмици и ми е поръчала да намеря рецепта за медени кексчета, в които за подсладител се използва само мед, без никаква захар или други подсладители и следователно да и ги направя!  Crazy
Търсих из нета рецепта, но кексчета само с мед, без захар не открих, а ако сложа само мед, дали ще се получи?!? newsm78
Ивето ги е опитала в нейна приятелка във Франция и твърди, че вкуса е убийствен, но не са и дали рецептата понеже била "тайна" Rolling Eyes
Моля Ви, посъветвайте ме какво да правя, и изобщо знаете ли нещо за такива медени френски кексчета? #Crazy
а мислиш ли ,че ще усети ако има захар ?

# 622
  • ВАРНА
Момичета,помагайте!Замесих локумки,но тестото ми стана много ронливо.Трябва ли да добавя нещо или да ги пека така?По тази рецепта са-
Продукти:
125гр.-чисто масло
1ч.ч.-олио
3-4с.л.-пудра захар
10с.л.-прясно мляко
ванилия,локум,орехи
Брашно колкото поеме за меко тесто

# 623
а мислиш ли ,че ще усети ако има захар ?

Нищо няма да усети. Wink
По нагоре са ти дали хубава рецепта, ако те притеснява  бялата захар ,сложи кафява.

# 624
Някаква марината за пилешки пържоли?
Какво вино да им сложа - бяло, червено? Иска ми се и соев сос да има. Thinking
Така ги правя аз стават много крехки- http://kulinariata.blogspot.com/2012/01/blog-post_02.html.
Ох, извинявай, ти търсиш за пилешки, това е за свински.... С бяло вино е добре според мен. Може и соев сос плюс подправка за пиле- аз правя тази комбинация плюс сметана на сос за спагети.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 21:08 от kiticat

# 625
За пилешки и аз бих се спряла на бяло вино. Предложението за портокаловия сок е страхотно. Ще си ходи със соев сос. Тази година опитах пуйка с такъв сок, невероятен аромат, сочно. Няма да съжаляваш, ако рискуваш с такъв експеримент. Към тази комбинация като подправки бих добавила индийско орехче, черен пипер, джинджифил.  Peace

# 626

А сега ще ти вкарам и друг бърмбар, но имам колежка диабетичка и като нося кексчета да почерпя тя пита "Със захар или подсладител"? Защото знае, че правя често и с подсладител.
Дали бихте препоръчали да премълча бялата захар на диабетика и да му гледам сеира?

а може да си има други причини, поради които не иска да употребява бяла захар.  Ако са здравословни и възникне проблем - на теб ще тежи на съвестта, че си излъгала, затова по-добре направи с мед. Първо, можеш да замениш в много рецепти захарта с мед, но трябва да съобразиш после за гъстотата и брашното, второ ето ти Мъфини с тиква и мед http://pep-4o.blogspot.com/2011/11/blog-post_26.html без захар,  и Медово морковените мъфини, също само с мед http://pep-4o.blogspot.com/2011/03/honey-carrot-muffins.html невероятно вкусни.

Танита също има мъфини с мед, провери Рецепти прелитащи океана  Peace

# 627
Много ви благодаря, момичета! Hug Hug

# 628
Момичета, имам 6кг замръзнали градински лимони...Идея какво да правя с толкова лимони, че не ми се хвърлят... Необработвани, непръскани ....В шах съм  newsm78

направи ги на сок и напълни в бутилки. Ако можеш - завари, ако не можеш - извари на концентрат и сложи във фризера. Някъде тук имаше рецепти, ако не ще изровя моята, без другото половинът препира да му правя сок

# 629
Момичета моля за съвет Hug
Как се съхранява фондан в хладилника-мисля че доста поизсъхна(така ми изглежда) и как да избегна напукването при поставянето му върху тортата и още нещо фигурките как се залепват отгоре фондана??

Извинете ме за малко хаотичната мисъл ама май се опетлах с този фондан Crazy

Общи условия

Активация на акаунт