Отговори
# 585
  • Мнения: 100
към cama,
тъй като и аз имам малко дете ще ти кажа как аз правя - единият вариант е да сваря твърдо сварено яйце и след това да настържа жълтъка в супата на детето, а другия е да разбия само жълтък с малко лим.сок и да застроя и оставям да поври. Аз не слагам мляко.  Wink

# 586
  • Мнения: 48
Предварително се извинявам за тъпия въпрос или ако е дискутирано вече. Искам да направя пилешка супа на едногодишно бебе. Понеже в къщи не се е правила никога супа със застройка, а сега искам да направя такава, ми липват някои основни знания Simple Smile
Това, което ме интересува е дали застройката може да се остави да ври, а не само да се изсипе в горещата супа. Притеснява ме съдържа жълтък и ми се иска да мине по-сериозна термична обработка.

Благодаря ви   bouquet

Погледни тази тема за застройка на супи
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=473145.0
Blue_eyes предлага следната варена застройка, мисля, че ще е идеална за твоя случай:
"Правя варена застройка, която научих от бабата на съпруга ми(цял живот е била готвачка).
1 яице, 200мл. кисело мляко и 1 с.л. брашно разбивам хубаво в малка тенджерка, слагам я на котлона и продължавам да бъркам енергично с телена бъркалка.Когато започне да се уплътнява добавям постепенно от супата, като продължавам да бъркам, после изсипвам обратно застройката в тенджерата със супа."



Много благодаря  Hug

# 587
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Копирам си питането  за направата на карамела от темата за Ябълковия сладкиш с карамел на Лео-

"Правих сладкиша миналата седмица, но се получи следния проблем- разтопих първо маслото и след това добавих захарта. Бърках, бърках, но захарта не се разтопи, а накрая само маслото се отдели встрани от захарта, а тя си седеше на кристали. Предположения защо се получи така?"

# 588
  • Мнения: 1 243

решила съм да направя лучена яхния с пуешко. досега съм я правила само с пилешко, но пуешкото е малко по-сухо месо и се чудя дали има нещо по-различно, което трябва да имам предвид, докато я правя? как мислите?
Simple Smile

# 589
  • Мнения: 169

решила съм да направя лучена яхния с пуешко. досега съм я правила само с пилешко, но пуешкото е малко по-сухо месо и се чудя дали има нещо по-различно, което трябва да имам предвид, докато я правя? как мислите?
Simple Smile
Ми не същото е  Peace.

# 590
  • Мнения: 169
Предварително се извинявам за тъпия въпрос или ако е дискутирано вече. Искам да направя пилешка супа на едногодишно бебе. Понеже в къщи не се е правила никога супа със застройка, а сега искам да направя такава, ми липват някои основни знания Simple Smile
Това, което ме интересува е дали застройката може да се остави да ври, а не само да се изсипе в горещата супа. Притеснява ме съдържа жълтък и ми се иска да мине по-сериозна термична обработка.

Благодаря ви   bouquet
Нямаш проблеми с жълтъка, и трябвало детето на тази възраст да е захранено с жълтък, по скоро проблема може да ти е белтъка - той е по силния алерген  Peace.Можеш да направиш застройка само с жълтък  Peace

# 591
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Предварително се извинявам за тъпия въпрос или ако е дискутирано вече. Искам да направя пилешка супа на едногодишно бебе. Понеже в къщи не се е правила никога супа със застройка, а сега искам да направя такава, ми липват някои основни знания Simple Smile
Това, което ме интересува е дали застройката може да се остави да ври, а не само да се изсипе в горещата супа. Притеснява ме съдържа жълтък и ми се иска да мине по-сериозна термична обработка.
Благодаря ви   bouquet
Ако правиш застройката с цяло яйце и кисело мляко, не я изсипвай така студена директно в горещата супа, ще се пресече. Прибавяй си по малко от супата към яйцето и бъркай непрекъснато, за да може сместа да стигне до Т на супата, тогава чак я изсипи в супата и пак разбърквай. Можеш да я оставиш да поври, не е прлоблем.

# 592
  • Мнения: 169
Момичета и момче
замислям да направя ето тази торта :
http://utilisima.bg/24kitchen/torta-moka
Въпросът ми е дали мога да заменя маслото във блата със маргарин?
И ако някои е правил въпросната торта нека да сподели мнение
Благодаря   bouquet

# 593
  • Мнения: 22 867
Момичета и момче
замислям да направя ето тази торта :
http://utilisima.bg/24kitchen/torta-moka
Въпросът ми е дали мога да заменя маслото във блата със маргарин?
И ако някои е правил въпросната торта нека да сподели мнение
Благодаря   bouquet

Belbey, за тестото не е проблем, но крема според мен си го направи с хубаво масло. Peace

# 594
  • Мнения: 1 982
Търся рецепта за салата Цезар, както и за соса към нея.  bouquet

# 595
  • Мнения: 169
Да за крема няма мърдане,  Peace
Мерси Лабрекс,   bouquet

# 596
  • Мнения: 1 775

решила съм да направя лучена яхния с пуешко. досега съм я правила само с пилешко, но пуешкото е малко по-сухо месо и се чудя дали има нещо по-различно, което трябва да имам предвид, докато я правя? как мислите?
Simple Smile

Наскоро питах същото, няма проблем, ще стане.  Peace

# 597
  • Мнения: 169
Момичета и момче помагайте- блата на тортата го направих, стана изпече се , но при пренасянето беше още горещ и ми се разчупи на две  ooooh! през средата. Така че този блат ще остане за домашна консумация/ бях предвидила ако стане тортата да я подаря за рождения ден на моя приятелка/, да ми предложите някакви вариянти да спретна нещо със ананас и някакво кремче/ сметанка   newsm78
 Незнам дали изобщо ще стане да се залепи ако като изстине срежа на две и слепя и сиропирам с нещо ?

# 598
  • Мнения: 329
Благодарна съм, че Ви има! От темата научих доста неща, които ме интересуваха.
Сега имам сериозен проблем, милата ми братовчедка се връща от Франция за две седмици и ми е поръчала да намеря рецепта за медени кексчета, в които за подсладител се използва само мед, без никаква захар или други подсладители и следователно да и ги направя!  Crazy
Търсих из нета рецепта, но кексчета само с мед, без захар не открих, а ако сложа само мед, дали ще се получи?!? newsm78
Ивето ги е опитала в нейна приятелка във Франция и твърди, че вкуса е убийствен, но не са и дали рецептата понеже била "тайна" Rolling Eyes
Моля Ви, посъветвайте ме какво да правя, и изобщо знаете ли нещо за такива медени френски кексчета? #Crazy
Извинете ме за дългия пост, но наистина имам спешна нужда от помощ!  bouquet

# 599
  • Мнения: 22 867
Незнам дали изобщо ще стане да се залепи ако като изстине срежа на две и слепя и сиропирам с нещо ?

Belbey, като изстине хубаво, пробвай да разрежеш на блатове. Ако не се чупи повече, можеш да я слепиш с кремовете, няма и да личи после. Peace
Ето една много вкусна торта. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт