Отговори
# 570
  • Мнения: 1 775
Мен и картофите ми замръзнали. Вчера правих супа, добре се получи, леко се скашкват, но за супа не е проблем. Поддържах ги преди нарязването в студена вода да се отпуснат.   

# 571
  • Мнения: 3 114
Пеп-чо, мерси! И аз си държа лука в хладилника или в гаража, ама като знам навън какви минусови температури бяха, не я знам как ще го нареже този лук.

# 572
  • Мнения: 9 455
оставяш го да се отпусне леко, колкото да може да се реже. Не да се кашне.
След това на  дъската става лесно

# 573
  • София
  • Мнения: 1 762
Момичета, как да направя черноморски миди на скара?

# 574
  • Мнения: 100
Здравейте, искам да попитам дали някой от вас е правил пица "Верди" ( http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120 ) със суха мая и дали се получава добре, че да знам дали да рискувам.

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 17:25 от lubasha

# 575
  • Мнения: 1 775
Момичета, как да направя черноморски миди на скара?
След като ги измиеш ги сложи направо на скарата, като се отворят са готови. Може и на плоча или директно на котлона.

# 576
  • София
  • Мнения: 1 762
Be Light , благодаря ти много   bouquet

# 577
  • Мнения: 7 779
Здравейте, искам да попитам дали някой от вас е правил пица "Верди" ( http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120 ) със суха мая и дали се получава добре, че да знам дали да рискувам.
става и със суха мая. а ако оставиш тестото в хладилника и го използваш на следващият ден става още по-вкусна

# 578
  • Мнения: 100
Благодаря, Bongo_2007! И само да си допълня въпроса, че пропуснах колко суха мая се равнява на 20 гр. жива мая?

# 579
  • Мнения: 7 779
Благодаря, Bongo_2007! И само да си допълня въпроса, че пропуснах колко суха мая се равнява на 20 гр. жива мая?
1:3  -  суха/жива

# 580
  • Мнения: 1
Здравейте, може ли рецептата за сладки с крема сирене.

# 581
  • Мнения: 9 455
малко по-назад дадох за корекомките  Peace

# 582
  • Мнения: 48
Предварително се извинявам за тъпия въпрос или ако е дискутирано вече. Искам да направя пилешка супа на едногодишно бебе. Понеже в къщи не се е правила никога супа със застройка, а сега искам да направя такава, ми липват някои основни знания Simple Smile
Това, което ме интересува е дали застройката може да се остави да ври, а не само да се изсипе в горещата супа. Притеснява ме съдържа жълтък и ми се иска да мине по-сериозна термична обработка.

Благодаря ви   bouquet

# 583
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Предварително се извинявам за тъпия въпрос или ако е дискутирано вече. Искам да направя пилешка супа на едногодишно бебе. Понеже в къщи не се е правила никога супа със застройка, а сега искам да направя такава, ми липват някои основни знания Simple Smile
Това, което ме интересува е дали застройката може да се остави да ври, а не само да се изсипе в горещата супа. Притеснява ме съдържа жълтък и ми се иска да мине по-сериозна термична обработка.

Благодаря ви   bouquet

Погледни тази тема за застройка на супи
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=473145.0
Blue_eyes предлага следната варена застройка, мисля, че ще е идеална за твоя случай:
"Правя варена застройка, която научих от бабата на съпруга ми(цял живот е била готвачка).
1 яице, 200мл. кисело мляко и 1 с.л. брашно разбивам хубаво в малка тенджерка, слагам я на котлона и продължавам да бъркам енергично с телена бъркалка.Когато започне да се уплътнява добавям постепенно от супата, като продължавам да бъркам, после изсипвам обратно застройката в тенджерата със супа."

# 584
  • Мнения: 1 884
Предварително се извинявам за тъпия въпрос или ако е дискутирано вече. Искам да направя пилешка супа на едногодишно бебе. Понеже в къщи не се е правила никога супа със застройка, а сега искам да направя такава, ми липват някои основни знания Simple Smile
Това, което ме интересува е дали застройката може да се остави да ври, а не само да се изсипе в горещата супа. Притеснява ме съдържа жълтък и ми се иска да мине по-сериозна термична обработка.

Благодаря ви   bouquet
Ето една рецепта за картофена супа която е с варена застройка. Спокойно можеш да я ползваш за бебчо:
http://ilrai.blogspot.com/2009/01/blog-post_13.html

Общи условия

Активация на акаунт