Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 6 210
Мислех, че аз и майка ми сме единствените притежателки на стъклен люк от пералня, приспособен за готвене  Joy! Чарита, ако ме изчакаш малко, ще ти кажа с какъв диаметър и с каква височина е това чудо  Laughing.

Едит: премерих го! Диаметърът в долната част е 23 см., като нагоре достига до около 26 см, защото се разширява леко. Височината на съдинката е 9 см. + борд от 1 см., но той не мисля, че е от значение Peace. С други думи - малко по-голямо е от кръгла йенска тенджера, или поне от тази, която аз имам.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 22:21 от Вени***

# 76
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря, Вени. Значи не е много огромно и мога спокойно да си направя тортата както си е по рецептата Simple Smile

# 77
  • София
  • Мнения: 6 210
Да, не е много огромно и спокойно можеш да си действаш по рецептата.  Hug

# 78
  • Мнения: 7 433
Мисля утре да направя торта Карамелон на Селма - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623631.0. Тя е писала, че я прави в стъклен капак от пералня, което ме навежда на мисълта, че e доста голяма. Ориентирайте ме, моля, какви са размерите на тортата, защото ако наистина се получава грамадна ще направя половин доза. Дано някой да я е правил или пък да се включи самата Селма.
  Чарита,в темата за Мързелив Наполеон някъде описах размерите на капака.Сега ще потърся.Ето.
   Иначе тортата се получава с диаметър около 26 см в широката част,тоест в своето дъно,след като се обърне ,и малко с по-малък диаметър горе.(без проблем се събира в обикновена тортена чиния).Височината се върти около стандартните.
    Успех!  Hug

# 79
  • Мнения: 0


Мамче, ще чакаме да споделиш резултата  Hug

Резултата......Пропорциите просто ми се видяха малко за нашето семейство.....И увеличих брашното, нишестето, яйцата.......Топчетата е могло още малко захар да поемат, и кокос.......Интересен, ефектен и добър десерт!



Mмм, разкошен е станал, страшно апетитно изглежда  Heart Eyes

# 80
# 81
  • Мнения: 1 403
Здравейте  Simple Smile, имам една ловджийска наденица вкъщи и се чудя как да я приготвя, понеже нямам възможност да я изпека на скара. Чудя се дали ще стане хубаво, ако я изпека във фурната с картофки  newsm78. Или пък да изпека само нея и отделно да направя някаква гарнитура, но каква? Помагайте  Grinning, за първи път ще готвя такава наденица.

# 82
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря, Селма. Направих тортата и сега е в хладилника и чакам да се стегне. Дано да съм се справила с желатина Praynig та да не се разпадне като тръгна да я вадя.

# 83
  • София
  • Мнения: 127
Привет, днес отчасти гледах как правят ЛАХМАДЖУН/обявиха го като турска пица/, но не успях да запиша рецептата. Някой дали се е пробвал? Ще съм благодарна за изпробвана рецепта  Hug

# 84
  • Мнения: 416
Сега правих едно ястие, не знам как се казва, защото аз от години го наричам картофени кюфтета с изненада. В общи линии по отделно се сваряват ориз, моркови и картофи, намачкват се с преса за картофено пюре, слага се яйце и вътре се пълнят с кайма или кашкавал и се пекат. Възникнаха следните въпроси:
1. Знам, че яйцето се слагаше за по-лесно оформяне на кюфтетата, но забравих жълтък или белтък се слага или и двете. Аз сложих жълтъка в каймата, белтъка в другата смес, обаче не забелязах сместа да става по-лесна за оформяне.
2. Какъв вид ориз е подходящ, за да стане по-еднородна картофенооризовата смес? Аз го направих с възможно най-неподходящия  за целта - пълнозърнест, но само такъв имах и както и очаквах, няма намачкване на ориза. Сещам се, че преди като правих тези кюфтета с някой ориз ставаше, с друг не, обаче така и не съм ги научила кой ориз за какво е подходящ.

# 85
  • Мнения: 22 867
Привет, днес отчасти гледах как правят ЛАХМАДЖУН/обявиха го като турска пица/, но не успях да запиша рецептата. Някой дали се е пробвал? Ще съм благодарна за изпробвана рецепта  Hug

Виж рецептата на Берина от Турска кухня, много вкусно се получава. Peace

# 86
  • Мнения: 668
моля за идея за крехко месо (комбинация от свинско и пилешко)

представям си нещо като пържоли задушено в йена или гърне със сметана и гъби примерно, но как да мариновам предварително, за да се получи много крехко и какво точно да е свинското.

Искам нещо оригинално като за гости, но нямам много време. Мога обаче да се заема с подготовката от днес, но утре да не ми отнеме много ангажимент по подготовка, мога да отделя достатъчно за престой във фурната - има кой да го наглежда

# 87
  • Мнения: 2 220
Момичета и момче, реших да правя в машината царевичен хляб, но докато слагах съставките установих, че бялото брашно ми е съвсем малко (80 грама).
С толкова малко пшеничено брашно ще се получи ли хлябът?

# 88
  • Варна
  • Мнения: 3 238
Момичета и момче, реших да правя в машината царевичен хляб, но докато слагах съставките установих, че бялото брашно ми е съвсем малко (80 грама).
С толкова малко пшеничено брашно ще се получи ли хлябът?
Нямам опит с машините, но това количество ми се вижда твърде малко. мисля, че във всички рецепти и за царевичен и за черен и др. под. хлябове бялото брашно е доста повече.
ако рискуваш да го направиш така , най- вероятно няма да бухне и хляба ще стане много клисав.


# 89
  • Мнения: 2 220
Момичета и момче, реших да правя в машината царевичен хляб, но докато слагах съставките установих, че бялото брашно ми е съвсем малко (80 грама).
С толкова малко пшеничено брашно ще се получи ли хлябът?
Нямам опит с машините, но това количество ми се вижда твърде малко. мисля, че във всички рецепти и за царевичен и за черен и др. под. хлябове бялото брашно е доста повече.
ако рискуваш да го направиш така , най- вероятно няма да бухне и хляба ще стане много клисав.

И аз предположих така. Оставям хляба за утре  Laughing
Благодаря, Дон Домат  Hug

Общи условия

Активация на акаунт