Отговори
# 135
Като заговорихте за мекици, се сещам да попитам има ли алтернатива на пържените мекици без пържене? Давам за пример пържените кюфтета ги замествам с печени или на пара, пържените картофи ги правя в уреда на Тефал за така нареченото пържене без мазнина. И се чудя как мога да направя мекици без пържене или няма такъв вариант. И ако ги направя с пълнозърнесто брашно дали ще се получи или няма да бухнат, защото брашното е по-тежко.
Резюмирам си още един въпрос от няколко страници по-назад: кой вид ориз е подходящ за намачкване, така че като се свари и се смеси с варени картофи и се намачка с преса да стане хомогенна смес?

# 136
smileme мекици без пържене не ми се вярва че ще станат. Ако се опекат ще стане нещо като пирожки, без пълнеж,знам ли  newsm78
По въпроса с ориза, според мен трябва да не е от острия / а от кръглия/ и според мен трябва да го оставиш хубаво да се свари.Може би 1/4 с вода.И още докато е топъл да го намачкаш, но си мисля че напълно хомогенна смес няма да можеш да получиш.
Аз като правя картофени кюфтета ,варя картофите с обелките и след това намачквам.Никаго не са ми се разпадали кюфтетата по този начин.Правя ги със сирене, яйце и разни подпрвавки- брашно и галета не слагам.

# 137
  • Бургас
как се прави пиле фрикасе "като в градината"?

# 138
Здравейте, въпроса ми е за панировката с корн флейкс. Не съм чела темата, ако има такъв въпрос моля за извинение! Опитах да панирам пилешки филенца  с корн флейкс и претърпях пълен провал. Смесих корн флейкса с малко галета и процедирах по  обикновенния начин- яйце- панировка- яйце. Галетата остана на филетата , корна изпопада и това което се беше залепило, падна при пърженето. Къде сбърках?

# 139
  • под тепетата
_az_ , като се върна довечера , че сега тръгвам на работа, ще ти го напиша от рецептурника на градината стига да не ти е късно.

# 140
Elysana натроши ли го корн флейкса? Някъде съм чела, че трябва да се натрошава.

# 141
  • Бургас
_az_ , като се върна довечера , че сега тръгвам на работа, ще ти го напиша от рецептурника на градината стига да не ти е късно.
много ти благодаря   bouquet

# 142
  • Русе/София
Здравейте, въпроса ми е за панировката с корн флейкс. Не съм чела темата, ако има такъв въпрос моля за извинение! Опитах да панирам пилешки филенца  с корн флейкс и претърпях пълен провал. Смесих корн флейкса с малко галета и процедирах по  обикновенния начин- яйце- панировка- яйце. Галетата остана на филетата , корна изпопада и това което се беше залепило, падна при пърженето. Къде сбърках?
аз го правя така-яйце,галета/брашно/,яйце,корн флейкс/натрошен,но не много/,пържа

# 143
Elysana натроши ли го корн флейкса? Някъде съм чела, че трябва да се натрошава.

Да натроших го и пак нищо.

# 144
аз го правя така-яйце,галета/брашно/,яйце,корн флейкс/натрошен,но не много/,пържа
Явно в това ми е грешката. Следващия път ще прбвам така. Благодаря Hug

# 145
Момичета и момче, дайте идеи за свински крачета / освен на супа/ по какъв друг начин да ги приготвя?

# 146
Можете ли д ами дадете идея какво да сготвя на котлон, което да не е пържено. Печката ни още е счупена  ooooh!

# 147
  • Русе/София
Можете ли д ами дадете идея какво да сготвя на котлон, което да не е пържено. Печката ни още е счупена  ooooh!
яхния,фрикасе,кюфтета с бял сос......

# 148
яхния,фрикасе,кюфтета с бял сос......
Супички, пиле яхния, спанак с ориз, боб, леща, грах....

Момичета и момче, дайте идеи за свински крачета / освен на супа/ по какъв друг начин да ги приготвя?
С боб , на пача . На преданата страница сме писали.

# 149

С боб , на пача . На преданата страница сме писали.

и с кисело зеле  Peace

Общи условия

Активация на акаунт