Отговори
# 270
labrex, благодая, следващия път ще опитам твоята рецепта, защото често правя такива питки.

Annyto_e, ако искаш, щом харесвате чеснов хляб,  пробвай и МЕКИЧКИ-те ЧЕСНОВИ ХЛЕБЧЕТА, според мен са разкошни! Peace

# 271
Здравейте, влизам за един съвет: когато правя чеснови питки, когато сложа смачкан чесън преди печенето, след като извадя готовата питка, усещам че чесънът е попрегорял и нагарча,  макар че питката  е нормално запечена.
 Има ли някакъв начин този нагарчаш вкус на прегорял чесън да се избегне по някакъв начин?
Благодаря  Hug
аз съм слагал чеснов бульон (сух) в хляба. мисля че и на питката ще стане   bouquet

# 272
чесън на прах или пасиран (не пресован) ...

Ето така как правя аз

Чеснова питка

• Чесънът се обелва и се поставя в тенджера.
• Залива се с прясно мляко и се кипва.
• Огънят се намалява до минимум и се оставя да кипи 15 минути.
• Охлажда се и се пюрира.

Ето тук има и други питки

Чеснова питка 2

Чеснова питка 3

# 273
  • град-държава
Привет, препоръчайте ми качествени сладкарски бои подходящи за ф.макарони, не съм използвала и не знам какви да избера - гелови, прахови или течни?

# 274
  • sofia
 Вчера за пръв път готвих цикория. Намерих си чудесна рецепта - ето тази: http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8/%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81-%D1%88%D1%83%D0%BD%D0%BA%D0%B0

и всичко си беше съвсем добре, до момента, в който не седнахме да я опитаме - жесток горчилак, ама направо невероятен. Някой има ли идея защо горчи? Изглеждаше си съвсем добре, иначе....

# 275
Моля  ако някой е правил кодрит кадир да ми  каже току що го направих и го сложих да  се пече  с студена  вода и незагрята фурна после  видях че трябва топла да  е  водата умирам от притеснение дали няма да ми  се получи.

# 276
  • София-Младост
Вчера за пръв път готвих цикория. Намерих си чудесна рецепта - ето тази:
[/url]
и всичко си беше съвсем добре, до момента, в който не седнахме да я опитаме - жесток горчилак, ама направо невероятен. Някой има ли идея защо горчи? Изглеждаше си съвсем добре, иначе....
Ами защото просто си горчи и аз съм я правила тази рецепта и ако не беше бешамела никой нямаше да я погледне. Както се казва не знам какво и харесват...явно това, което стига до нашият пазар е по-стара цикория и нагарча.
Всъщност сега погледнах, аз я правих по рецепта на nadeto_sp, но беше подобна...

# 277
  • Варна
Моля  ако някой е правил кодрит кадир да ми  каже току що го направих и го сложих да  се пече  с студена  вода и незагрята фурна после  видях че трябва топла да  е  водата умирам от притеснение дали няма да ми  се получи.
Винаги, когато правя крем-карамел слагам студена вода. По-добре е да е студена така ще заври по-трудно.

# 278
Благодаря, почти е  готов незнам дали да удължа  времето с 10 мин. за печене.

# 279
Здравейте! Simple Smile

Преди малко ми се "наложи" набързо да замеся питка /брашно, мая, прясно мляко, сол, захар, олио/, но нямам яйца.. В тестото не сложих, но нямам и за намазване. С какво мога да намажа при липса на жълтък?

bouquet

# 280
Здравейте! Simple Smile

Преди малко ми се "наложи" набързо да замеся питка /брашно, мая, прясно мляко, сол, захар, олио/, но нямам яйца.. В тестото не сложих, но нямам и за намазване. С какво мога да намажа при липса на жълтък?

bouquet

Преди време се коментираше: с масло/след изпичане/, с кисело мляко или захарна вода.
Аз съм пекла питки , и те не се мажат отгоре с нищо.В рецептата също няма  яйца , сатанаха хрупкави отгоре и мекички отвътре.Така ,че не е фатално и да не намажеш. Wink

# 281
Благодаря! Simple Smile

# 282
  • Nederland
Вчера за пръв път готвих цикория. Намерих си чудесна рецепта - ето тази: http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8/%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81-%D1%88%D1%83%D0%BD%D0%BA%D0%B0

Цикорията по принцип има специфичен леко нагарчащ вкус. Аз я приготвям по почти същата рецепта, с малки изключения. Избирам винаги малки по размер цикории, разполовявам на две, отстранявам месестата част в средата, тя придава горчивия вкус. Балнширам в подкиселена с оцет вода за няколко минути. След това по рецептата. По този начин се отстранява горчивия вкус. Пробвай следващия път така и мисля, че ще ти хареса.

# 283
Какво мога да сторя със сухи червени чушки, освен пълнени?

# 284
Какво мога да сторя със сухи червени чушки, освен пълнени?
Ако са добре изсъхнали ги врътваш в кухненски робот и имаш добър червен пипер.... Laughing
Ако не са добре изсъхнали ги слагаш в платнена торбичка на парното и те изсъхват идеално.......

Общи условия

Активация на акаунт