Отговори
# 315
  • малкия йеросалим
  • Мнения: 903
Търся рецепта за стар фасул плакия  Praynig

# 316
# 317
  • Sofia
  • Мнения: 22 565
Моля ви, дайте идеи за някоя бърза торта. ....
Тази е шоколадова, но ако държиш на готовите блатове, ползвай само крема, по този начин направен - "сметаната да се разбие самостоятелно и тогава бавно, на тънка струйка да се добави, биейки разтопения и поохладен шоколад... този вариант е по-бърз".

# 318
  • Мнения: 668
Търся рецепта за стар фасул плакия  Praynig

аз правя боб по бретонски или пиян боб

Сварен боб се осолява, отделно се завира зеленчуков бульон с черен пипер, добавя се чашабяло вино и в тава се залива боба
Отгоре се покрива със задушен кромид (нарязан на полумесеци)
В този вид се запича във фурната до получаване за златиста коричка

# 319
  • малкия йеросалим
  • Мнения: 903
Мерси Пепчо ,RoniBonboni  bouquet

# 320
  • Мнения: 668
За добавя - много добре се получава с праз лук - предварително задушен - редува се ред боб ред праз и с доматен сос по подобие на първата рецепта на Пеп-чо

# 321
  • Мнения: 668
Изобщо боб с праз е страшна комбинация - винаги слагам, когато мога, особено ако пълня сушени чушки

# 322
  • Мнения: 668
Моля за добра зеленчукова супа с цвекло

може би крем-супа...


 newsm78 дали е добра идея да добавя ни малко броколи или ще стане манджа с грозде

# 323
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
Моля за добра зеленчукова супа с цвекло

може би крем-супа...


 newsm78 дали е добра идея да добавя ни малко броколи или ще стане манджа с грозде
http://hihonas.blogspot.com/2011/07/blog-post_27.html
И ако не бъркам Гелева правеше една крем супа от цвекло... не бъркам, ето я :
http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=25366&sid=c … 2ec15515ad#p25366

# 324
  • Мнения: 668
Благодаря Ала-Бала, започвам я

# 325
  • Мнения: 4 664
Здравейте момичета и момче  Wink
Искам да попитав нещо - замесих в тесто за царевично хлебче . Не искам обаче да го пека в хлебопекарната - нещо не ми харесва как става там , а и формата му е отвратителна  Confused
Как да си го оформя , за да прилича на нормално хлебче ?

# 326
  • Мнения: 227
Според мен за да прилича на нормално хлебче, трябва да е овално. Може би като кебапче някак си, в краищата изтънено, а в средата по дебеличко. Аз също само замесвам тестото в хлебопекарната, не го пека там, защото не ми се получава. После като стане готово тестото го вадя и го правя в формата на питка, понякога цяла, понякога на малки топчета и си го пека в тавичка във фурната.

# 327
  • Мнения: 1 982
Искам да питам, само на мен ли като запържвам каймата на Тандем ми мирише на кисело?  newsm78

# 328
  • Мнения: 4 664
Дани   bouquet
И аз някакъв такъв вариант си представях , ще видим какво ще излезе ...

# 329
  • Мнения: 901
Здравейте момичета и момче  Wink
Искам да попитав нещо - замесих в тесто за царевично хлебче . Не искам обаче да го пека в хлебопекарната - нещо не ми харесва как става там , а и формата му е отвратителна  Confused
Как да си го оформя , за да прилича на нормално хлебче ?

Върху набрашнена повърхност разпльскваш на овална питка, събираш двата дълги края към средата защипващ.. след което обръщат и дооформяш овален хляб..

Общи условия

Активация на акаунт