Отговори
# 465
искам да ви питам къде сгреших: пекох еклери на вентилатор, по рецепта трябваше след изключването на фурната да се оставят вътре за ок.5 мин и тогава да се извадят.

еклерите се надигнаха много добре, изключих градусите, обаче оставих вентиратора да работи - дали заради това нещо извадих сплескани подметки?  newsm78
На колко градуса ги пече?

Belbey аз като пека агнешко в иенската тенджера слагам чесън на стръкове/ на скилитки/ , пресен лук, моркови цели и масълце. Чесъна и моровите ги слагам отстрани при водичката ,ти ако искаш може да го шпиковаш.Те убиват част от миризмата.

# 466
  • варна-на плажа
Благодаря,че бързо ми отговорихте и се извинявам на момчето,че го забравих ooooh! Embarassed

# 467
Лабрекс и останалите - помагайте, че след малко отива на кучетата...

RoniBonboni, не знам каква е причината - невтасване, неподходяща температура на печене..........Помня, че веднъж сложих по невнимание домашно точена баница на почти 300 градуса, при положение, че пека на 170-180 в моята печка. Видях, че бързо се зачерви, докато разбера каква е причината, тя направи тъмно-червена кора. Намалих фурната, отворих я да поизстине и допекох на нормалната температура. Е, не стана баницата, както си става, но с намокряне на дебелата кора и завиване в кърпа стана приемлива, изяде се все пак. Пробвай нещо, дано я спасиш. Peace

# 468
ОБАЧЕ правя баницата без сирене, защото аз не ям сирене. Като забъркам сместа и става много течно и няма как да завия корите. Sad

KaRoLa, аз без сирене не си представям баница, но..........не знам с каква смес я правиш, щом е рядка, просто намазваш кората, без да слагаш много. Или пък прави с кашкавал, или друга плънка - лук, зелении, месо, гъби, зеле и пак можеш да си я завиеш като вита баница. Да се похвалиш после как е станала твоята!  bouquet

# 469
  • Пазарджик/Лондон
Искам да направя баница, която е завита на руло : http://dariknews.bg/uploads/news_images/200905/photo_verybig_354470.jpg

ОБАЧЕ правя баницата без сирене, защото аз не ям сирене. Като забъркам сместа и става много течно и няма как да завия корите. Sad

Моля ви да ме наумите как да я забъркам, че да се получи хубава баница

Все не ми се получават баниците. Сега я наредих и я метнах,дано стане Sad

Това е любимата ми баница без сирене - рецептата е на Цецето, да не те заблуждава заглавието на рецептата, страхотна баница става :

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/01/blog-post_19.html

# 470
Искам да направя баница, която е завита на руло : http://dariknews.bg/uploads/news_images/200905/photo_verybig_354470.jpg

Моля ви да ме наумите как да я забъркам, че да се получи хубава баница

Все не ми се получават баниците. Сега я наредих и я метнах,дано стане Sad

Плагиати.....Тази снимка на Пина направо е най-експлоатираната може би в нета за баници - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg5249963#msg5249963 

# 471
Извинявам се за снимката... Просто исках да покажа какво искам да постигна Sad

Моята редена баница стана супер Simple Smile Като по чудо.. Може би,защото използвах вентилатор. Първо отдолу и после отдолу и отгоре.

# 472
Това е любимата ми баница без сирене - рецептата е на Цецето, да не те заблуждава заглавието на рецептата, страхотна баница става :

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/01/blog-post_19.html

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Ето затова харесвам да правя твоите рецепти! Благодаря ти!  Hug

# 473
Мерси за идеите! Ще разнообразя манджите с броколи, че мойта класика ми...писна  Crazy

# 474
Може би да ви станах и досадна, обаче имам 10 кофички кисело мляко и не знам какво да го правя... решение да ми предложите ?  Thinking

# 475
прецеди го хубаво, а после - или на млечна салата, или на една Монте Кристо - ви в подписа ми, или на десерти с цедено мляко

# 476
  • Варна
искам да ви питам къде сгреших: пекох еклери на вентилатор, по рецепта трябваше след изключването на фурната да се оставят вътре за ок.5 мин и тогава да се извадят.

еклерите се надигнаха много добре, изключих градусите, обаче оставих вентиратора да работи - дали заради това нещо извадих сплескани подметки?  newsm78
На колко градуса ги пече?

не помня точно, май на 180. в рецептата пишеше да се загрее предварително фурната до 200 градуса

# 477
Може би да ви станах и досадна, обаче имам 10 кофички кисело мляко и не знам какво да го правя... решение да ми предложите ?  Thinking

Желираната торта на Raya, за лятото е идеална, но зимата върви, пък и търпи импровизации! Peace

# 478
Тя, мерси   bouquet
И аз нещо такова си мислех да шпиковам чесъна , и щом става в йенската тенджера ще е там - за около колко време / долу горе/ печеш?

# 479
  • Варна
Съвсем наскоро гледах в тоя форум рецепта за телешко с картофи. Беше ред картофи, ред телешко и отгоре пак картофи. Рецептата ми хареса, но нямах телешко. Сега имам телешко, обаче не намирам рецептата. Моля, помагайте.

Общи условия

Активация на акаунт