Отговори
# 690
Здравейте, моя син иска да му направя ГЕВРЕЦИ ??!! Но не тези Софийските - твърдите с коричката; нито тези дето са поръсени отгоре със сусам. При отваряне на някакъв сайт прочел "ТУРСКИ ГЕВРЕЦИ" - ИМАЛО И СНИМКА.... отгоре били поръсени със захар кристал  и newsm78 изглеждали меки. Колкото и да се опитвах..... не можах да попадна на ТАКОВА ЧУДО. Моля ако някой има идея..... ще съм му задължена и благодарна. smile3525

аз правя такиви

Турски гевреци Ачма

# 691
# 692
  • София
Много благодаря за рецептата за запеканката. Hug Аз сварих картофките на пара, а утре ще я врътна за обяд

# 693
Много благодаря за рецептите  bouquet Понеже детето ми има алергия към млякото смятам да заменя маслото в сладките със свинска мас - дали ще е успешно?

# 694
НА ВСИЧКИ, КОИТО ОТКЛИКНАХА НА МОЛБАТА МИ ЗА ГЕВРЕЧЕТА..... ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!!!!!

УТРЕ ЗАПРЕТВАМ РЪКАВИ

# 695
Много благодаря за рецептите  bouquet Понеже детето ми има алергия към млякото смятам да заменя маслото в сладките със свинска мас - дали ще е успешно?
Не знам колко е удачна свинската мас за дете, не е ли по удачно с олио Thinking. Нека по вещите в занаята също се изкажат  Peace

# 696
Не е удачна свинската мас за дете  Peace. Търсих в много магазини, в които има био щандове киноа, но не намерих. Споделете, моля от къде я намирате  Praynig!

# 697
  • Варна
Сменяй я. Децата ти са големи, няма от какво да се притесняваш.

# 698
Не е удачна свинската мас за дете  Peace. Търсих в много магазини, в които има био щандове киноа, но не намерих. Споделете, моля от къде я намирате  Praynig!

Мисля, че  адресите в този сайт ще са ти от полза http://www.kulinarno-joana.com/places-and-goods/. Аз лично съм я купувала от Be fit - Младост 1

# 699
Здравейте! Знаете ли някоя изпитана рецепта за хляб или нещо тестено с ръжено брашно? Седи от доооста време, а искам място в шкафа  Laughing От опит знам, че не може просто да се замени в някоя рецепта пшеничното с ръжено.

Масло успешно съм заменяла с олио.

# 700
  • София
Ръжен хляб

30 г прясна мая или 2 пак. суха
1 ч.л. захар
300 мл хладка вода
450 г ръжено брашно
200 г обикновено брашно
1 с.л. счукани семена от копър
2 ч.л. сол
2 с.л. зехтин или размекната свинска мас

В част от водата със захарта се разтваря маята. Сипват се двата вида брашно в купа заедно със семената, солта, зехтина, маята и останалата вода. Замесва се тесто и се оставя да втаса около 1 1/2 ч. Омесва се за 2-3 мин. Тестото трябжа да е доста меко. Разделя се на 4-6 еднакви питки. Прехвърлят се в две тави, намазани с масло. Покриват се с кърпа и се оставят да бухнат за 1 ч. Предварително се загрява фурната на 200 градуса. Пекат се 30 мин. (докато станат кафяви и започнат да кънтят на кухо, когато ги почукате отдолу.

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 13:33 от Vanja77

# 701
Ръжен хляб

30 г прясна мая или 2 пак. суха
1 ч.л. захар
300 мл хладка вода
450 г ръжено брашно
200 г обикновено брашно
1 с.л. счукани семена от копър
2 ч.л. сол
2 с.л. зехтин или размекната свинска мас

В част от водата и захарта се разтваря маята. Сипват се двата вида брашно в купа заедно със семената, солта, зехтина, маята и останалата вода. Замесва се тесто и се оставя да втаса около 1 1/2 ч. Омесва се за 2-3 мин. Тестото трябжа да е доста меко. Разделя се на 4-6 еднакви питки. Прехвърлят се в две тави, намазани с масло. Покриват се с кърпа и се оставят да бухнат за 1 ч. Предварително се загрява фурната на 200 градуса. Пекат се 30 мин. (докато станат кафяви и започнат да кънтят на кухо, когато ги почукате отдолу.
А, защо е толкова много маята? Заради ръженото брашно ли трябва да е така?

# 702
  • Австрия
Здравейте,
и аз да задам едно въпросче. Често в рецептите най-вече при тестените изделия се ползва сухо мляко.
Та питането ми е, какво сухо мляко използвате? Това, което се дава на бебетата ли?
Зная, въпроса ми е много глупав, но все пак ме интересува, защото заради това се отказвам от рецептата.

# 703
  • София
Тя, не мога да ти кажа защо е толкова маята. Дори не съм се замисляла, но това е правилната пропорция.

# 704
  • София
nudel33, по магазините се продава сухо мляко за сладкиши.

Общи условия

Активация на акаунт