Отговори
# 705
  • Мнения: 1 884
Тя, не мога да ти кажа защо е толкова маята. Дори не съм се замисляла, но това е правилната пропорция.
Мерси! Нали не мирише на мая хляба?

# 706
  • София
  • Мнения: 12 680
Не, не се притеснявай. Само внимавай, много е важно тестото да е меко. В момента, който тестото спре да залепва за плота без да натискаш много като месиш, спираш да добавяш брашно!

# 707
  • Мнения: 1 884
 
Не, не се притеснявай. Само внимавай, много е важно тестото да е меко. В момента, който тестото спре да залепва за плота без да натискаш много като месиш, спираш да добавяш брашно!

 Hug

# 708
  • София
  • Мнения: 6 210
Здравейте!
Омесих тесто за пърленки по тази рецепта http://ilrai.blogspot.com/2008/09/blog-post_7466.html. Сега втасва, но искам да ви попитам нещо, понеже ги правя за първи път. Когато стигна до момента да ги разтегля с намазнени ръце, колко дебели трябва да ги направя?

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 14:44 от Вени***

# 709
  • под тепетата
  • Мнения: 11 145
Тя, намери ли шоколад на капки ? Можеш ли да ме ориентираш за цена и откъде?

# 710
  • Мнения: 4 864
LABREX, тестото ми за гевреци не се надига Sad Какво да го правя??

# 711
  • Мнения: 1 884
Тя, намери ли шоколад на капки ? Можеш ли да ме ориентираш за цена и откъде?
Още не съм. Не съм слизала до София.Но си купих шоколад от Лидъл за мъфините. Милото ще го кълца днес.По ми е на сметка този шоколад -200 гр. за 1.70 . За бисквитките искам обаче капки. Като си купя ще пиша.

# 712
  • под тепетата
  • Мнения: 11 145
Точно за бисквитките ме интересува и мен, мразя да кълцам шоколад  #Cussing out  Иначе и този от Кауфланд е хубав и на същата цена. Гледам все да си скатая от шокоманяците вкъщи по някой  Mr. Green

nudel33, не знам имате ли Кауфланд при вас, но аз си взимам от там малка разфасовка. Иначе съм мяркала сухо мляко и в магазин за диетични храни. Довечера ще проверя и в Билла, ако не разхождам кучо сама. Сухото мляко не е само за сладкиши, срещала съм го и в рецепти за хляб.

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 15:02 от bilqna_69

# 713
  • Мнения: 22 867
LABREX, тестото ми за гевреци не се надига Sad Какво да го правя??

KaRoLa, ако не си пропуснала маята, трябва да се надигне. Laughing Шегувам се, изчакай още, сложи го на топло някъде, ще се вдигне.  Peace

# 714
  • Мнения: 4 864
Ма моля ти се...аз с маята почнах Simple Smile Сложила съм го до печката на дърва, дано да стане Sad

# 715
  • Мнения: 2 893
Много благодаря за рецептите  bouquet Понеже детето ми има алергия към млякото смятам да заменя маслото в сладките със свинска мас - дали ще е успешно?
Децата ми ядат свинска мас, не им пречи. Въпросът ми беше, дали сладките биха се получили добре при такова заместване. По-конкретно питам за тези: http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5nb3R2ZXRlc21lbi … 4I21zZzIxMDI4MjA4

# 716
  • Мнения: 4 864
Гевречетата станаха уникални.  Довечера ще покажа снимки Simple Smile

мерси, Labrex   bouquet

Някой може ли да предложи рецепта за кекс с ябълки настъргани и орехи?

# 717
  • Мнения: 22 867
Гевречетата станаха уникални.  Довечера ще покажа снимки Simple Smile
мерси, Labrex   bouquet

Eееееее, отдъхнах си! Тъкмо се чудех как да питам ще яде ли Асан баница или........ Grinning  bouquet

# 718
  • Мнения: 4 864
Чи къде ще иде Simple Smile Аз направих 2 гевречета със захар.... Ох, как обичам гевречета със захар  Heart Eyes

Довечера ще правя лазаня и мисля един кекс с ябълки да врътна. Подариха ми форма за кекс, а аз още не съм я пробвала...

# 719
  • Мнения: 7 779
Чи къде ще иде Simple Smile Аз направих 2 гевречета със захар.... Ох, как обичам гевречета със захар  Heart Eyes

Довечера ще правя лазаня и мисля един кекс с ябълки да врътна. Подариха ми форма за кекс, а аз още не съм я пробвала...
врътни един и после почерпи тук.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт