СЕПТЕМВРИЙЧЕТА-есенно-зимна тема:-))

• 78 342
  • 613
  •   1
Отговори
# 390
  • София
агнешко, къде ви налази тази стафилококова инфекция? ooooh! За лудуването в Турция не си спомням да си се похвалила.... Sunglasses Пък за наказанието- това са си наши родителски фантазии на тема "вина", че сме оставили децата малко без нас. Hug

И Галя закачи от летните вируси- кратка ангина, един ден разстройство, един ден повръщане....Сега влачи вече две седмици някаква кашлица- ужким нищо, в отлична форма е, обаче легне ли, се скъсва да кашля. Sad Страх ме е да я водя в поликлиниката на преглед, да не се "обзаведем" с нещо по-лошо. Thinking

Докато сме на темата за лудориите, да ви кажа какво направи тази сутрин госпожицата- изхвърли две нови детски книжки през балкона. ooooh! Ей така, за кеф и от скука. Не й били харесвали, представете си. А едната съвсем наскоро я купихме по нейно желание. Като че ли нарочно върши такива предизвикателни неща.

# 391
Не съм се хвалила, защото стана спонтанно. В Кърджали съм и с приятели ходих за три дни. А с инфекцията не знам. Вероятно заради снижен имунитет поради вашия вирус. Кофти история. И за да е пълна картинката днес аз съм с фурункул. Боли да му се не види. Как е траяло това дете не мога да си представя.

# 392
Агнешко бързо оправяне от таз гад.
Суити и на вас  Hug

Иринка браво на Ради  Simple Smile

# 393
  • София
Здравейте.
Да драсна и аз някой ред...
Като чета за Вашите деца как се тръшкат,бият,обиждат -ами и моето е такова Rolling Eyes.
Вика ми ти си добра и лоша-аз му казват,че или съм добра или лоша,не може и двете.Вика на баща си куче/това ,е нещо като умалително/,на мен от няколко дни вика маймунка малка,преди това ми викаше -кака.Тръшка се и той за играчки,чупи играчки и не му пука,влиза във всеки хранителен магазин и иска да му се купува нещо-може да е само дъвка , но да не е капо .Понякога му показвам празно портмоне ,той пак реве искам....Посяга да ни удря...  Не дава като купя нещо за ядене да давам на кака му-циркове прави....Навън е кротък и даже баламурник,децата го действат,каквото му кажат го прави,изяждат му все нещата,а те като имат му дават само по едно-малко е глупендър и баща му много се ядосва.Не се бие с деца и не тормози други деца.Дава си играчките избирателно.Като му ги няма приятелите се приспособява към други деца лесно.Оня ден ми вика -тиhttp://www.bg-mamma.com/index.php?action=post;msg=22832654;topic=634570.390;sesc=ef5720a28fd949961a8282dd8d2370f3#6 защо ми казваш кога да акам,когато си искам тогава,ти няма да ми казваш LaughingИначе поздравява хората-здравейте,довиждане,приятно изкарване,благодаря ти,но нямаше нужда,мерси много,много си мила-малко е душевадец.Като се в магазин и има музика почва да танцува,да палува,ляга,става по пода-хората му се радват.

Ирина-браво,че сте изхвърлили стотинката,че на нас нали се наложи да ни я вадят с пълна упойка.
Мирка-така като те чета -момченцето ти е много на сърцето,защо така?Някак си видимо се вижда голямата ти обич към него.Моите са с голяма разлика и не мога да преценя кой ми е любимеца.
Еос-това,което си написала е много неприятно,моят съвет е ,ако биологичният баща продължава да се прави на разсеян,изгони го и махни бебето,защото с едно дете без баща е трудно,но с две предполагам още по-трудно.
Веч-оня ден открих  кариеса на кътни зъби на Васко-направихме единият,но за50 м и с много зор,ГЪРБА МУ БЕШЕ ПОТЕН издържа машинките,но за пломбата вече се изложи ,защото зъболекарката ме накара да си вкарам пръста в устата му ,да и помагам и той така се изплаши двете да му опъваме устата и ме нахапа едно хубаво ,но свършихме работа.Откриха му още  пломби,но казаха най-рано след м.,че бил малък и е много трудно.

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 11:51 от stefina

# 394
Като чета всички деца как се тръшкат ми става жално за вас, момичета  Sad
Моите не са от тръшкащите се. И двамата имаха такива периоди (повече Виктор), но това беше на възраст около 1г и малко след това. В магазин мога да отида спокойно с тях. Никога не са искали нещо задължително да им купя, независимо дали играчка или храна.
Общо взето обикновено са страшно разбрани, особено навън сред хора. Това, което трудно изтрайвам вкъщи, са непрекъснатите им караници. Постоянно се драчат за нещо. Е, понякога добре си играят, но това е прелюдия към следващото заяждане. Сега и двамата са вкъщи за кратка ваканция. Най-много си играят с конструкторите и независимо, че единият е от 200 части и имат още няколко други, пак не могат да си ги разделят. Постоянно се чува: "Виж какво си направих. Ти не можеш да направиш такова, моето е по-хубаво!" От другата страна съответно: "Аз пък ще ти го разваля!". По между си си говорят само на "тъпак", "глупак" и "идиот"  ooooh! Естествено, инициаторът като по-голям и по-отракан е Виктор. Малкият обаче попива бързо новите неща и хич не му отстъпва. Като ги слушаш, ще речеш, че вкъщи всички само "тъпако" си викаме. Виктор се мъчи да го манипулира. Малкият като не иска да му даде нещо, той го подхваща: "А, искаш ли да ти дам да караш шейната с кормилото?" и след това следва: "Никога!" Сякаш, че вече е зима и ей-сега ще изкараме шейната да се пързаляме.
Виктор е по-големият дразнител и към нас. Редовните му реплики, когато му кажа да си измие ръцете, да се облече или нещо подобно, са: "Вие все ме командвате. За робот ме използвате. Всичко аз трябва да върша." Голям кривчо. Малкият е тарикатче. Той действа по тънката струна с реплики като: "Мамо, много си хубава. Искаш ли целувка?" и разни такива. Виктор в това отношение е пълен темерут. Той също е гушлив, но да се трогне,  че ти е тъжно или че си се ударил... няма такова нещо. Най-много може да се чуе някое: "Нека ти"

# 395
  • София
Стефина, точно за вашата стотинка се сетих и аз.  Tired Дано не им се случват повече такива неща.
Стон, и моите си разменят такива "любезности"  ooooh! Наистина ще си помисли човек, че вкъщи така си се обръщаме едни към други.
Но иначе много добре си играят. Колкото и да ме е яд, че Ради попива всичките "простотии", които чува от брат си, толкова ми е приятно да ги гледам отстрани колко много се обичат и се занимават заедно. Павел винаги измисля някаква игра или някакво шоу, в което да включи Ради и виждам Ради колко много и полезни неща научава покрай Павел. Явно всичко си има цена.  Mr. Green А за протокола, най-голям респект имат не към баща им или към мен, а към Мони. Когато прекалят /по принцип доста ги търпи/, Мони само ги поглежда с "оня" поглед и веднага стават по-тихи от водата и по-ниски от тревата. Жалко, че Мони трудно се ядосва и това се случва рядко.

# 396
  • София
По между си си говорят само на "тъпак", "глупак" и "идиот"  
"О, здрасти Смоти!", "Как си Гадо?", "Милия ми Тъпчо той", "Хайде Малчо", "леле какъв си ИнтеЛеген", "така си е Грозничето ми", "каква антипатяга си станал", "Ушко!", "Глупи", "Мамо виж го какво непохвтничко"

При нас това е само част от репертоара. И винаги такава любов влага когато обижда брат си, че малкото дори не се и ядосва. А ако каже "Остави го милото" и Ники смята че не става дума за него.

# 397
  • София
Хаха, Валя, наистина направо мило звучат тези обръщения! Laughing

Иринка, и Косьо е голям авторитет за Галя. Wink

# 398
  • София
Иринка, и Косьо е голям авторитет за Галя. Wink
И правилно! Ами те големи батковци ли са, или лукови глави?  bowuu
Между другото, гледах във фейса ваши снимки. Косьо се е превърнал изведнъж в млад мъж! Прекрасен е!

# 399
  • София
Между другото, гледах във фейса ваши снимки. Косьо се е превърнал изведнъж в млад мъж! Прекрасен е!

Благодаря, Иринка! Hug

# 400
Хм, стотинки и аз съм акала като малка, помня все се чакаше нещо да излезе на гърнето или в тоалетната, и мазилка ядях (било от липса на калций, как го измислиха лекарите, не знам) ...
Малкия не ми е правил такива и ми се струва, че и няма да направи, много е предпазливо това дете, не знам от зодията ли е, какво е  newsm78
Иначе като наближи време за градината взех да му говоря и пак започна да се тръшка и да не иска да ходи. Много ми тежи да го водя, миналата година всяка сутрин рев, 3-4 седмици подред го водех пролетта и всяка седмица си мислех, че ще спре да се тръшка, не и не. Водихме го различни хора, да не би само на мен да ми ги прави, но пак си ревеше. Градината не е много добра, но тук всичките са такива. Ще пробвам пак сега есента и може и да го отпиша, че то не се издържа вече. За болестите пък да не говорим. Лятото три месеца освен хрема нищо друго не е имал, Септември като се почне и няма спиране. Може да потърся детски център за зимата, а другата есен да кара предучилищна в училище?

# 401
Здравейте!
Надявам се да ни помните  Embarassed
Доста време не бях влизала да надникна как сте, но много аганжименти и грижи покрай мен напоследък. От март месец с малката се изнесохме и вече окончателно сме разделени, подготвяме документите за развода. Междувременно се местим в Лазур, правим ремонт там, точно сега, когато имаме най-много работа и аз самичка.... Малката добре прие, че мама и тати не живеят заедно, може би защото не се караме, просто наистина всичко се изчерпа между нас, за съжаление не ни беше останало дори елементарно уважение.... Малко ми е трудно да се преместя, не че е кой знае колко далече, но вярвам, че там ще ни е по-добре, двечките ще сме си само.... та стига съм се оплаквала
 Влязох, за да кажа на Суитли, че вчера ви видях на Хепи. Досрамя ме да се представя, но аз бях момичето от масата до вас, което ви даде стола. Бяхте страхотни, Галето е голям бонбон, на живо очите и са още по големи и сини, каката е твое мини копие, а баткото май липсваше.  newsm78 Много се радвам, че ви видях!

# 402
  • София
Е, jujka, хубава работа, как може да не се обадиш! Sad Мерси за хубавите думи! Hug Баткото излиза със своя компания, затова не беше с нас. Wink
Съжалявам за предстоящия развод! Пожелавам и на двете ви успешно да се адаптирате към новото положение! Аз харесвам "Лазур", сигурно защото е толкова близо до морето. Wink

# 403
  • София
Здравейте.
Каква телепатия тези дни си мислех,че Жужа се затри някъде и тя се появи,за което се радвам.Браво за решението,което си взела,ти си млада, живота е пред теб,трудно ще ти е ,но поне спокойно. Hug
Да Ви разкажа как грешно мъжа ми възпитава малкия/купува му всичко/.Разхождаме се оня ден с васко и нямаше деца на вън и той ми вика-мамо айде да поразгледаме магазините,аз му казвам -добре,ама няма да ти купувам играчки и той казва -добре.Естественно ревва за едни змии и гущери и аз с рев го изкарвам от магазина,защото вече му бях взела шок.яйце за 2лв. и сладолед и му стигаше толкова.Нося го до в къщи 10м. на ръце,защото като го пусна търчи към магазина,реве блъска ме.Прибираме се разстроен,не може да се успокои,капризничи.Прибира се баща му към 15ч. и той почва да му се оплаква как не съм му купила животните и мъжа ми гледам -склонене да ги взмеме-викам му -мене не ме болят ръцете от 10минутното носене сега да развалиш дисциплината и му казвай ,не купувай така ще се научи и после ще реве за всичко...Мъжа ми излиза и към 17ч. се пирбира и носи животните,при което малкият щастлив,мазни му се,хвали ми се,че тати му ги купил-питам мъжа ми -защо го напарви при положение,че имаме 10 змиии и 20 гущера-той ми вика -нали ми е любимец,стана ми жал за него,пък и натрупах точки пред него ooooh!

# 404
Здравейте, момичета,
позагубихме се, но след морето бяхме на балкан. Нали докторите казват, че за да се укрепи здравето на децата е хубаво да сменят и двата климата лятото. Ходихме на Копривщица и си изкарахме много хубаво. Чист въздух, красива природа, мили и любезни хора. Бях само с Жорчо, а каката беше с баба в Равногор. Сега от 5 дни сме си пак всички заедно в София и ми е много хубаво. Гледам си ги двамата без проблем. Вече Жорчо е голям, интересен й е, заиграват се двамата. Той пълзи, а тя го навигира кое да пипа и кое не. Дава му играчките, не се сърди, ако й счупи нещо. Днес например й разби любимата порцеланова чинийка в земята, но тя каза: "Не му се карай мамо, той е малък и не разбира"  Shocked Направо ме изумява понякога колко е разумна. Друг път обаче ме изкарва от нерви, иска си нейното и не отстъпва. Основният ни пробелм са обувките. Не знам как да ви го опиша, момичета. Това е някакъв фетиш у това дете и то от бебе. Все с обувки играеше, все обуваше моите с високите токова (качвала съм много такива снимки във фейса за смях, ама сега не ми е смешно). В момента има 8 чифта летни обувки  Confused Има 2 вида джапанки, 4 цвята сандали, маратонки и открити обувки. Всичко е в различен цвят според тоалета, някои са с токчета. Способна е дни наред да мрънка и плаче за чифт обувки, който е видяла някъде. Като се разхождаме влиза във всеки магазин за обувки и гледа моделите с такъв интерес, какъвто при игрчаките не е проявявала.
Еос, прегръдки! Дано всичко се нареди! А Марти защо те тревожи - в смисъл какво те безпокои относно възпитанието му?

Общи условия

Активация на акаунт