СЕПТЕМВРИЙЧЕТА-есенно-зимна тема:-))

• 78 297
  • 613
  •   1
Отговори
# 495
Флу, мерси, че питаш!  Heart Eyes  Добре е, всичко е супер, младежът суче и е страшно лаком... вечер понякога не му стига и му правя един път малко добавка. Но основно си е на кърмица  Heart Eyes

# 496
Здравейте. Аз не съм добре. Гади ми се от 10ч сутринта, докато си легна. Не повръщам, защото съм скръндза явно и нищо не връщам навън, но ми е гадно за десетима. Надявам се с напредването да отшумят теци неща, които било то и нормални за една бременност, за мен са висша форма на гадория  Sad Sad Sad
И при положение, че със Стилиан нямах грам еразположение се чувствам повече от отвратително.

Флу, аз незнаех, че Муц е бременна. Пак ли е, след неприятностите около предният път?

# 497
Инка, и на мен 2-рата бременност ми разказа играта, ставаше ми много лошо до 5-ти месец, после други неприятности... Но сега пък какъв сладък мъж си гушкам... по-спокоен е от Дарето определено. Стискай зъби  Hug

За Муц не знам...

# 498
Моарейн, честит малък мъж! Радвам се, че кърменето ви е потръгнало, дано и занапред е така Hug

Ина, честита и лека бременност ти желая, явно имаш нужда Hug

Честито и на всички останали дето Флу е споменала, аз яко съм изостанала, ама нали не съм клюкарка и нямам фейсбук, така е Wink

Флу, и Зоя "кара" зимни кънки. Сестра й ходи вече 2 години и тя нямаше търпение да стане на 4, за да тръгне. Уви, изкарахме само една сесия, но се надявам другата година повече. Много хубаво занимание е за зимата Peace

Аз не съм ви казвала как се изложих зимата Embarassed Бяхме си в Бг, непланувано и изненадващо. Покрай пореден празник се озовах в Комсед да търся играчка за едно дете и ме заговори една любезна дама, която аз не можах въобще да позная. Добре, че не ме мъчи много, а си каза, че е нашата Ирина, че голям срам брах Crazy

И сега да питам - как говорят вашите деца, разбира ли им се всичко. На Зоя - не, липсват и още много звукове и много дъвка думите. Тя почна да говори много малка и тогава беше нормално да бърка, но хич не ги изчиства. На английски допуска същите грешки, само дето тукашното р е по-лесно. Чудя се какво да я правя. Цяло лято ще сме си в Бг, дали да я заведа на логопед, че тук не й обръщат много внимание, малка още била, говорела с акцент. Но само ние й разбираме, майка по скайп също не разбира. Освен вкъщи, тя друга българска реч не чува. Ааа, и в бг у-щето по един следобед в седмицата.

# 499
Първо да честитя бременността на всички майчета, които очакват бебчета.
И аз нямам търпение през лятото да се роди втората ми малка племеница. Като че ли за моите деца имах повече търпение.

Григ, и Огнян е такъв с говоренето. Той пък си "къка". И говори малко по шопски - "Я нЕ към кодил кам", примерно. (това е "Аз не съм ходил там"). Казваш му "Кажи тттт тате" и той след тебе "тттт каке"  ooooh! Хайде, това "к" дето го слага навсякъде иди дойди, ама тия ударения дето ги слага  ooooh! Всичко си е негова импровизация, в нашия град изобщо няма как да чуе някой да говори по този начин. Логопедката казва, че малко по-висок му бил свода на небцето и затова някои звуци трудно му се получавали, уж трябвало да го израсте това. За сметка на това има чудесни "р" и "л". Та така е младежът - говори надълго и нашироко, ама кой ли го разбира. И проблемът е, че на него хич не му пука и изобщо не се опитва да говори малко по-бавно и по-ясно.

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 13:32 от ston

# 500
  • София
Честито на всички родили и очакващи и само хубави пожелания!  Hug
Стон, дайте малко "К"-та насам, де. Ради така и още не може да казва К и Г - казва Т и Д и това е. /въпреки, че една година ходи на логопед/. Граматически говори съвсем правилно, има особено богат речник, прави страхотни заключения, проявява и чувство за хумор на място, ама кел файда, като не всички го разбират горкото.  Sad
Григчо, ако трябва да бъда честна, първо се загледах в бебето по къси гащи през декември  Joyи тогава ви познах по снимките. Та, не знам дали и аз на прима виста щях да ви видя, де.  Wink
Ради мина по реда си с варицелата, и това отметнахме. От днес си е вече на ДГ.

# 501
Привет, момичета,
Инче, да минава по-бързо това неразположение. И аз бях така с Джоджи Sad С Елинка нямах никакви неразположения, освен една разширена вена на крака, която ми се появви като напреднаха кг, но с Джоджи си отнесох всичко - и подуване на стомаха, и киселини, и гадене, и повръщане, и хемороиди, дори стрии Sad Прелест! Не знаех, че Муцито е имала проблем с бременноста. Много съжалявам!
Ние за Сирни Заговезни пета година  поред ходихме на маскен бал. Елинка беше много щастлива, танцува, пя, плува, ето я с костУма Simple Smile

# 502
Оууу Флу,много красива Ели! Hug
Инче и аз така бях с Адриан-едва ставах от леглото .И се скръндзех също като теб-не повръщах ,но ми се гадеше постоянно!Ама си струва да ти е гадно,знаеш си! Hug
Яна говори добре,при прегледа в градината логопеда спомена само "френското"и Р.
Моарейнче,радвам се ,че при вас всичко е наред! HugИ аз този път успях с кърменето!Захранването не ни върви много,ама все ще прояде човечето. Laughing Не ,че е слабичък де-вече е 9кг ,а кака му беше 8.200 на годинка. hahaha
Да е живо и здраво детенцето на Анамар,а на бременеещите -лека да е!
Григ,Ирина,готина среща,ама другия път през лятото да се уговорите предварително за кафе и сладки приказки. Laughing

# 503
Мацкиииии, от известно време насам сме изцяло на кърма вече, махнах скромната добавка вечер!! Сори, че ви занимавам с тия мойте кърмения (пак  Mr. Green ), ама съм много щастлива! Човекът суче, та се къса и расте ли, расте. Снимки - във фейса! Напухкавял е и бая натежава, сигурно добре е наддал тоя месец и съм много горда!  Дани, браво и на теб!!
Флу, много е красива Елинка! Аз и във фейса гледах снимки от ледената пързалка!
Григ, тебе те целувам виртуално, и благодаря за ти знаеш за какво!   bouquet
Иринка, ние нали с нашето ТТТТТ бяхме със същия проблем... Обаче се оправи от само себе си, още в първа група... Ще се научи Ради  Hug

Ииии да се пооплача, че Дария е със болки в гърлото... Тъкмо вчера си помислих, че се задържа здрава, пфу. Сега с тати отидоха в "на баба и дядо вкъщи" (както тя си казва), пък аз седя в нас с бебето... Иначе тя няма Т, игрива е, взехме тантум верде и инфлуцид, дано бързо й мине, че ме е страх за бебока... дано кърмата го пази...
Мацките с по-малки бебенца, как се оправяте в тия моменти, когато по-големите са болни?! Само това ми е дерт, всичко друго ми е песен с това бебе...

# 504
  • София
моарейнче, как няма да ни занимаваш, напротив! Hug Много се радвам за теб и юнака! Peace
За боледуването- поне моите деца до 1 година не прихващаха от по-големите. После е трудничко, няма какво да се лъжем, но в един момент го израстват. Wink
{ сега видях, че въпросът ти е отправен към мацките с малки бебенца- неволно се набутах и аз между тях Laughing}

Любопитна съм дали пишете в другите отчетни теми? Wink Чувам от наши септемврийски мами, че нещо нямат ищах да са така активни за по-малките наборчета. Wink

Инче, гуш! Hug

Флучи, много е красива и нежна Ели! Heart Eyes

Григчо, Галя говори правилно, само се случва да размества звуковете на по-сложни и непознати думи, но като я поправя, ги казва вярно. Аз съм "за" да заведеш Зоя на логопед в БГ.  Peace Кога смятате да си идвате за лятото? Дано да сме още в София, този път да си направим една хубава среща! Heart Eyes

# 505
Моарейнче,това е най-гадното-когато каката е болна!Ние имахме вече едно заразяване на дребния с на Яна вируса.Вдигна еднократно 38.5 ,малко сополи и тва беше.Но аз докато разбера ,че Яна е болна,за да я изолирам двамата вече многократно са били в контакт... ooooh!Общо взето няма опазване според мен ,ами се надяваш да не се разболее. PraynigПоне аз така действам-опитвам се да ги разделя,ама то да не и даваш да ходи при бебето е все едно да я накараш всеки миг ,в който аз не гледам да е надвесена над него hahahaИ браво за кърменето,помня ти неволите с Дария Hug
Суити,аз вече не пиша активно в отчетната на Адриан Simple SmileНе ми е така уютно,както в нашата ,когато бяха бебета всички настоящи 4 годишни hahahaА и между другото ,кой се беше потрудил в блога ни с материалите за захранването?Сега това е най-четеното и цитирано инфо в Отчетната на бебо! Simple Smile

# 506
Мерси за отговорите, мацки! Ами значи да се надявам и това си е  Simple Smile Ох, дано не се разболее, че умирам от страх. Още ми е пред очите Дария на 7 месеца в болницата и имам някаква фобия от малки болни бебета....  Cry  Надявам се, че всичко ще е наред все пак.
Суити, аз не пиша в отчетните. Отначало бях почнала, ама те се изпокараха там  Laughing и аз нещо се разочаровах Simple Smile С една част от мацките там се изнесохме в тайна група във фейса и там си лафим. Даже с една от тях се засякохме в клиниката в Плевен, тя роди 3 дни след мен и се запознахме там. Беше много забавно.  Flutter
Дани, каката ви ходи на градинка, нали? Нашата ходи, как да я спра, като е голяма вече, харесва й там, вкъщи откача и само на компа виси... Ама сега тази седмица няма да я пускам, леле, до неделя ще я оставя при баба и дядо, пък после дупе да ми е яко, с двете цяла седмица Simple Smile

# 507
За боледуването темата е сложна...
Аз имах късмет и с двамата като бебета. Виктор се разболя за първи път на 9м, но не беше нещо сериозно. Малкият се раболя и той на същата възраст (с много висока температура, но в крайна сметка отново нищо налагащо по-силни лекарства). Хем тогава батко му си беше редовно ясленче, но не е се разболявал през нея зима нито веднъж и съответно нищо не е носил вкъщи. И първото боледуване на Оги беше някакъв вирус прихванат от другаде, защото Виктор се разболя втори - точно когато Оги оздравя.
За мен в яслите беше песен и с двамата - никакви болести. После в градината се почна, не много често, но си боледуват от време на време.

# 508
  • София
А и между другото ,кой се беше потрудил в блога ни с материалите за захранването?Сега това е най-четеното и цитирано инфо в Отчетната на бебо! Simple Smile

Ако не ме лъже паметта, материалите за захранването бяха събрани от PATE. Обаче сега пробвах да отворя страничката ни в multiply.com и не успявам, изобщо не се зарежда сайтът. Rolling Eyes

Изолирането на болното дете от другото е загубена кауза. Просто няма смисъл да си го причинявате. Mr. Green Надеждата е с времето да "свикнат" с вирусчетата и да им се съпротивляват по-успешно. Simple Smile

# 509
Суити, мултиплай го затвориха преди няколко месеца доколкото знам
Една позната беше писала във фотографската тема, че са предупредили да се разчистят и запазят снимките и клиповете качени при тях.

Общи условия

Активация на акаунт