Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 791
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Хм.... подновяваме традицията, така ли? Пак ли след тебе???
Карай, ще го преживея.
Дзверко, да ти е жива  и здрава малката сладурана. Да порасне голяма и много да те радва. Кажи сега, защо такава готварска торта и забърка? Да не е решила да ти отнеме хобито??? Ако е така, дано да те надмине, ако това изобщо е възможно.
Уникална е тортата. Обаче няма ли кой да ти каже, че кексчето не се вари в тенджера... Що така го пльосна там.  Joy Много е готина.
Аз пък се изнервих до н-та степен с една бира. Стана си перфектно и точно бях готова да полетя от кеф, отварям хладилника, вадя кофичката с фарситура и  Shocked вътре.... масло. Грам кристалинка нямах.  Кога съм я изхабила, изобщо не си спомням. В 10 вечерта не ми се звънеше на никой и рискувах. Намазах масло отдолу. Това беше най-голямата ми грешка в живота. Тоест, най-голямата я направих после. Като започнах да оцветявам със златно по краищата. Накъдри се, набръчка се, откачих. Позасъхна и реших да подлепя с Тилоза. Супер простотия. Отчупи се точно където не трябваше. Реших да не пипам повече , и я прибрах. Сутринта лепнах табелката върху отчупеното и набързо я смотах в кутията за да не се ядосвам.
ОЩЕ 1
Мариета - бъдете живи и здрави вие двете! Тортата изглежда супер апетитно.
Сиси - и на теб да ти е живо и здраво детенце. Много сладка е станала малката бухта, а тортата и е уникална. Огледалото е страхотно.
Genoveff - вкусно изглеждащи торти си направила. Смени покритието, моля те! Ще си подобиш качеството на работа "в пъти".

# 526
  • Пловдив
Вал, жива и здрава да е малката. Тортата и е уникална.
Между другото принтерите за декорация са стандартни модели на Canon и Epson. Виж в Ремко кои са като модели и си купи от магазин за техника.

# 527
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Вал - и тук най-добри пожелания за прелестната ти рожденничка.
За пръв път смятам, че тортата ти е тотално засенчена, но......... под нея има по-голяма красота!
Толкова е сладка и хитранка, че ми идва да я хрусна!

А така бе, кажи си ми да ми олекне! Знам че е крива, мислиш ли че не знам. Няма да се оправдавам даже, ти си ми дала вече съвет по въпроса - икономията и мизерията, нали знаеш  Mr. Green

Ванче, може да си се изнервила, но тортата изглежда супер реалистична. Етикета е точно като набръчкан върху изпотена бира. Не би ми хрумнало, че е дефект, а не ефект. Но знам колко нерви може да коства подобно нещо.

Румия, онзи ден правих тази торта и много и се изкефих - препоръчвам  Peace

Ти не си ли на диета? Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Мчи ти ядеш ли си тортите бре?!  Mr. Green Аз по вида на блатовете ги оценявам.  hahaha Тази беше преди диетата конкретно, за РД на малката ми кукла, та съм я опитвала де.
Под сурдинка иначе - вече казах чао на едни 4 килца и ми растат крилца

# 528
Здравейте!
Ето и още малко:

- втори опит на цска-рската
- за пирятели завърнали се в България
- за едно Водолейче
- и малко шивашки принадлежности

Нишестето колкото и да го четкам, все си е там. Знам, че иглата стана дебела, но толкова мога.

И Ванче явно всичко е от неспособностите ми, защото моделиращата маса отдавна съм я сменила с готова и ползвам или пикко или ирида. Друго обяснение нямам  Confused.

Вал, честита ти рожденичка! Мариета и за теб и сестра ти едно ЧРД на патерици.

# 529
Genoveff .първата партида торти изглеждат страшно вкусни,виж във втората се вижда голям напредък.
Валерке,Да ти е жива  и здрава малката чаровница!Няма да коментирам тортата защото този път това прекрасно създание под нея просто тотално я засенчва и отвлича вниманието.Не искам да съм на твое място след някоя годинка със тия красавици около теб.
Ванчето,ако не те ядоса нещо няма да си ти.Бутилката е просто страхотна,незнам какво мрънкаш.Я кажи тоз прекрасен етикет как го сътвори бе жена?

# 530
 Валерия, аз да не се изложа, това е торта нали, защото в 1-я момент я приех като весела картинка, с която в другите теми си честитим рожден ден. Да е жива и здрава рожденичката, също и рожденика на Буболинката на sisi7510 и Мариета и сестра й!
  ditsan, много хубаво семейство!
  Много ми хареса и тортата с феите на Ванчето!
  metchopooh, може да крадна идеята с кимоното за сина ми, хаха търся си поводи да правя торти, за да придобивам опит.
  Tatitt, много ми харесаха къдриците на момичето с жабите, на  sisi7510 момиченцето с огледалото е много изпипано!
 Момичета, благодаря за отзивите. МаринаД,   bouquet за отговора. Защо питах за дъстовете! Нещо съм си забутала снимките и открих само тази
Най -долу Том и Джери съм ги направила с една играчка на децата и от горе минах с кандурина, както казах той си прилепва сам и изпъква релефа.

# 531
Ванчето,ако не те ядоса нещо няма да си ти.Бутилката е просто страхотна,незнам какво мрънкаш.Я кажи тоз прекрасен етикет как го сътвори бе жена?
Ами мрънкам, щото като се оплача на друго място че не съм доволна и започват да ми обясняват колко е велика, прекрасна и неповторима тортата, което ме вбесява още повече. Та, затова си мрънкам тука, защото вие поне разбирате за какво иде реч. А, прекрасния етикет е от "прекрасния" принтер на Илчовски, който е адски блед и изобщо не ми направи хубава плаката. За довечера имам още една , като си представя че и тоя ще стане толкова бледа, от сега мрънкам. Мрън-мрън-мрън.

# 532
Вал да ти е жива и здрава Ева и много , много щастлива . Твоите торти спях да ги коментирам  Laughing че ми свърши отдавна и без друго бедния речник  ooooh! . Къде я видя че е крива , имаш в предвид малко изтумбена ...предполагам си я напълнила яко с крем Laughing . Сега дай просветли невежите как по дяволите този кекс си стои там отгоре - кекс ли е или ? На кривата стойка ли е , не се ли изплъзва .
 Да знаеш че тази "втората" бих я взела и да не беше такава сладурана - такава чистичка , подредена с мерак към готвенето ....току виж Матю сложил малко мръвка по кокалите  Laughing

Ванче нищо лошо няма в традициите  Mr. Green - тортата е на ниво , гледай Вал и за подложката не мой та ръфне ...от покрита по покрита  Mr. Green

Сиси впечатли ме тортата -определено стилна и чиста изработка . ЧРД на малката !!!

Иглика ми вкара мухи в главата с този силикон ей , снощи се рових , на Алибаба има за по 8 $ на кило....ама мимимум 100 кила поръчка  Mr. Green Joy

# 533
на Алибаба има за по 8 $ на кило....ама мимимум 100 кила поръчка  Mr. Green Joy
Взимай го барабар с Али Баба. На семинара ще го делнем. Колко са 100 кила? Ние с Валерия като си делнем 50 кила, за останалите ще остане по кило-две...
гледай Вал и за подложката не мой та ръфне ...от покрита по покрита  Mr. Green
Чакам я да и минат 3-4дневните празници и да се покаже тука. Да има късмет да ми каже че тук-там се вижда подложка по краищата... ще я гръмна. За довечера съм и подготвила още една.  Mr. Green То, така като са равни отстрани, лесна работа, ама ония къдравите като ги заизрязвам,  сигурно много и горят ушенцата.   Twisted Evil

# 534
Момичета, минавам да кажа Голямо БЛАГОДАРЯ!
Чета Ви от две седмици, защото бях решила да направя тортата за първия Рожден Ден на синът ми. Нямах абсолютно никаква идея как се прави торта или що е то фондан...
Утре е големия ден, тортата е в хладилника и чака гостите си-не е много красива и фигурките ги купих, но поне си я направих с огромно желание и страст..
Благодаря за изчерпателната информация, която сте събрали в тортената библиотека!

Ще мина и да я покажа утре, ако не падне втория етаж де  Grinning

# 535
  • ГОре на черешата...
Вал, честита ти рожденичка  bouquet, голяма красавица е, имаш ли си кандидат-зет, да ти предложа моя Flutter? И що си ги бутнала тез черпаци там, ммм? Сигурно да кажеш, че се ядат. Не вярвам Mr. Green. Впрочем и аз от 3 нощи съм принудена да спя с целия комплект - моят 4-годишен е на тема кухня и разни черпаци, решетъчни лъжици и други подобни пособия ме ръчкат в д**то посред нощ - ай съм ги взела, ай се е събудил и разврещял Twisted Evil...

Ванче, много готина бутилка Peace.

# 536
Вал, да тие жива и здрава Ева! Безгрижно детство и безброй хубави моменти!
Извинявай, но и аз като Рая отдавна се отказах да ти коментирам тортите Laughing

Не съм се отчитала тоолкова отдавна тук, че не върви сега да седна и да правя каквито и да е коментари, но с две думи - супер торти видях.  Crazy

# 537
  • София
Вал, да ти е здрава и напориста мечтателката!!! Страхотни са ти децата, страхотни са ти и тортите!

Честит Рожден Ден и на Мариета   bouquet Чудесно е че сподели отзиви за рецептата:)

Мама на Боян, да ти е живо и здраво детенцето, най-хубавата торта е тази, която човек е правил, докато се забавлява!

Ванче, добре е бутилката - то е реалистично етикетът малко да се е посмачкал тук-там. А и къде щеше иначе да сложиш табелката? А защо се набръчка според теб от маслото...? Рецептата за домашна кристалина...трябва да я пусна пак, но откакто не успях предния път, не съм се сещала.

# 538
  • София
Валерия, честит рожден ден на Ева, изглежда будно и слънчево дете  Simple Smile Желая и безоблачно детство изпълнено с щастие и усмивки, нека е талантлива и интересуваща се от света  nbirthday Тортата е прекрасна, тенджерата, приборите и кексчето са страхотни. Много ми допадат цветовете на тортата и композицията на снимката.
Ванче, бутилката е страхотна, а какво си искала да мажеш с кристалина? Много хитро си измислила етикетчето  Mr. Green

# 539
Момичета един спешен въпрос: ще правя фондана на Димитрана. Глюкозата ми е ужасно гъста. Мога ли да я затопля в МВ малко и тогава да отмеря 120мл., че иначе просто абсурд????    bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт