Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 749
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Аз като пиша нали все бързам и правя много грешки,после все редактирам. Embarassed
Обаче на последната ми торта надписа беше следният:
ЧРД    и под него
ЕМО

нещо не ми се връзва да слагам запетайки-извинявам се за неграмотността ми.

Ееех, stefina, stefina...как може да ти се досвиди една запетайка?! Grinning Така излиза, че Емо ти честити РД. Joy

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 22:46 от enister

# 601
  • Банкя
Благодаря за пожеланията и да Ви  се връща!

Аз вече скроих блатовете на сърце.Утре ще мажа кремове и да видим какво ще стане

# 602
raya_рая, не са наобратно, мила Simple Smile просто може би избрах снимката с неподходящ ракурс и затова така изглеждат. Да не мислиш, че съм кривогледа, а?!  Laughing
Aaaa , за очни проблеми не съм споменавала  Laughing , но гледайки извивката на обувките ... Mr. Green
еnister аз след години писане на маймуница честно казано съм забравила тотално български правопис  Laughing 

# 603
Юлиянка ,страхотен палячо ,ще си го копирам.Не знам дали са за Чарли Чаплин ,но по скоро са за мойта внучка бебешките обувчици.Много са шик даже.
Енистер,огромно ти благодаря за съвета ,ще се опитам да не го забравям ,ОБЕЩАВАМ.
Тарлио ,честит юбилей.Много здраве и любов ви пожелавам.  bouquetОт монитора приемам почерпка ,но иначе съм обявила война на захарта Laughing

# 604
  • София
Аз като пиша нали все бързам и правя много грешки,после все редактирам. Embarassed
Обаче на последната ми торта надписа беше следният:
ЧРД    и под него
ЕМО

нещо не ми се връзва да слагам запетайки-извинявам се за неграмотността ми.

Ееех, stefina, stefina...как може да ти се досвиди една запетайка?! Grinning Така излиза, че Емо ти честити РД. Joy
Може би си права,но не съм виждала така надписана торта със запетайка.Ако някой има такава нека покаже.И по чуждоземските няма,може би правописа там е друг,но тагава ще карам по техният Wink.Но за дълъг поздрав ще си ВЗЕМА забележка. Peace

# 605
Стаси - сладките ти са уникални. Абе, откъде го вадите това търпение за тези дребосъци, направо ви се възхущавам.
Бояновата мама - да ти е жив и здрав сладура. Тортата му е много готина. Справила си се перфектно, още повече че си новак в тортите. Хайде, давай следващата.
Дитсън - Кремит е уникале. Обичам го тоя жабок. И пиратската адски ми харесва
Лени - това нещо изглежда вкусно.
Ирини4 - Много сладко Кити. Тортата с ЦСКА е доста добре изпипана.
julianka - и на мен ми се струва че си разменила лявата и дясната стелка. То, просто си  е очевадно. В шаблона ясно се вижда че стелката е само една. Ти, хубаво си си изрязала и лява и дясна, но ми се струва че след това си объркала фордовете.
Тарльо - Честита ви годишнина. Много интересна торта. Харесва ми.
Ще пропусна спора със запетайките, защото и на мен ми се вижда странно да блъскам запетайки върху торта.

# 606
Здравейте. Първо да честитя годишнината на Мариета - още 12 по 12 години да сте заедно. И все така да ни радваш с хубави рецепти. Правила съм няколко неща от блога ти и съм останала много доволна.   bouquet
Албенче много нежна торта. Джулианка тортата с палячото е супер, много изчистена и цветовете хубаво си композирала - даже си я копнах в папка "любими" (да знаИш), а относно другата  - и на мене ми се види, че си разменила обувките(ама имай впредвид, че синът ми е на 4 и още си разменя обувките - да му се чуди човек как ходи newsm78). Тарлио честити 15 години и на теб. Пожелавам ти мъжът ти много да те слуша   bouquet .
Сега да ви се оплача. Утре малкият фъстък има имен ден и реших да му спретна торта, защото за рожденния му ден бяхме с представете си - КУПЕШКА и то замразена (тъй като майка му изтърва тортата на земята  newsm45). В градината също бяхме с купешка, само я украсих (жената в магазина половин час не можеше да разбере как така искам торта без украса, чак звънна на шефката си да пита може ли да ми продаде такава торта, щях да умра от смях  Joy) И така трагедията се състои в това, че с сметаната ми изобщо не можа да се сгъсти - такова чудо не ми се беше случвало. Исках да направя шоколадов ганаш. БъркАм с миксера, слагам сгъстител - 4броя - за сметана и нищо. Не исках да слагам желатин, че много му мразя вкуса в крем. Най - накрая след 30 минути взе да се сгъстява до консистенция на рядко картофено пюре и реших да рискувам да мажа върху тортата. Грешка голяма. Блатовете се приплъзгваха както си искат. Разкарваха се на ляво надясно. Крема изтичаше. Ужас. Едвам покрих с тестото. То пък се разлигави. Изобщо не му върви на мойто дете да има торта от майка си. А иначе беше грандиозен проект. Отгоре исках да направя цял комплекс от замъци. За което искам да  благодаря на Искроне - тя ми помогна с рецепта за роял айсинг. Затова торта нямам, но имам фигурки, тях ще покажа.

# 607
  • София
Замислих се за запетайката...
Вероятно, ако не я откриваме в тези кратки поздравителни надписи, то е, защото не тя е съкратена, а "на", т.е. непестеливият вариант на надписа би бил "Честит Рожден Ден на Емил!" А още по-вероятната причина е, че в цеха върви надпис ЧРД, добавя се само името, което е дадено при поръчката, един вид, пропускаме "за кого го правим това? а, за Иво" Simple Smile
Не виждам нищо лошо, обаче, в надписа да има обръщение, което изисква и звателен падеж (за мое съжаление той вече почти отсъства в разговорния ни език) - ЧРД, Емиле! Все пак, тортата се подарява и споделя с приятели, не е необичайно, този надпис не е от правещия тортата:)

# 608
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета
пускам си тортичката и бягам да довършвам още една и после ще ви чета на спокойствие

# 609
 Stefina, има такива торти, малко са, но им се радвам от сърце. Simple Smile
-Тази е на irenadubai
- на Краси...*
- на patriyani
Не мога да ги търся сега всичките, но тортите са на Мина, Tandoori и пр.  

# 610
Ванче, не виждаш смисъл да блъскаш запетайки по тортите, а блъскаш точки на ЧРД, което противоречи на всички правила. На абревиатури не се слагат точки. Съжалявам, нека да не звучи като лично заяждане.

Правилата в правописа не са пожелателни, те са задължителни и не подлежат на коментар. Изучават се някъде в пети или шести клас.

Така се съхранява език и българщина.

dimitrina73, такива торти / ЧРД на Емил/ има Бубето и са много готини.Simple Smile

# 611
  • Банкя
galmir  Много феерия -ти си голам майстор-чакам и аранжирането.да ти е живо и здраво детенцето
betina33 Много е стилна тортата.

# 612
  • София
Енистер-мерси за доказателственният материал,но и аз казах,че за дълги пожелания ще пиша,но за късото не гарантирам,нищо ,че си писала ,че правилата са задължителни.Но пък ЧРД на Емил също едва ли ще се хареса от майката на Емил.Както и да е мерси за съвета.
Сега случано видях последната си торта и там съм написала Емо и под него 4,всъщност все така ги пиша,имам само една с ЧРД Ваня/нещо не съм по дългите надписи/.Направо съм извън спора или съм за нов Wink-майтапя се.
Галмир-много жалко за порвала с тортата на детенце-сано повече никога да нямаш такива.
Бетина-тортата е синпатична и панделката ми харесва цветово.

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 11:13 от stefina

# 613
Даже не знам какво да ви кажа.... даже сега попитах момичето, за която беше тортата и тя ми каза, че обувките са били както трябва..... аз ги правих предварително и имах доста време да преценя ако има грешки. Освен това аз никога не съм бъркала обувките даже когато бях на 4  Rolling Eyes  Mr. Green
Може би ги моделирах без надлежаща извивка (самата обувка, а не стелката). Снимах я набързо и нямам удачни снимки. А и ракурс е от значение. Аз не съм добър фотограф. Ето сега ми изпратиха още няколко. Просто ми е мноого любопитно какво ще кажете сега?! Ако пак ще сте на своето мнение, че има грешка - друг път ще внимавам с пропорциите...

# 614
galmir, това е цяло изкуство! Много красиви замъци, не се ядосвай за тортата
betina33, много нежна и стилна торта!
julianka, перфектни обувчици и торта.

Аз се записвам с тирамису за рождения ми ден (който беше на 8ми февруари). Стана много вкусно!

Ето я и рецептата: http://zornitsapizza.blogspot.com/2012/02/blog-post_13.html

Общи условия

Активация на акаунт