Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 138 996
  • 805
  •   1
Отговори
# 570
Palmer's Cocoa Butter. Не съм недоволна, напротив. Струва ми се обаче, че появата на стрии не зависи от мазилата.

И аз го имам това, с SPF 15.
Не знаех, че мога да го ползвам за предпазване.
Много е мазно, иначе мирише страхотно!

Имат различни серии мазила. Аз ползвах този за бременни, след като родих си взех този за след бременност, в момента ползвам пак техен лосион, който няма никаква връзка с бременни и бременност. Simple Smile Като цяло съм много доволна.

# 571
  • София
а някой от вас да е ползвал крема против стрии на Mum care galafarm, имаше рекламни листовки при гинеколога ми и реших да ви питам дали сте го използвали и дали сте доволни?

# 572
Днес гледах по БНТ едно предаване, в което се говореше за парабените. Оказа се, че парабените не винаги се казват "парабен еди кой си". Някакво немско сдружение е тествало много козметики, включително за бременни и био и чрез написване на бар кода в сайта им, излиза името на крема и дали съдържа нещо вредно.

Искате ли да тестваме? Аз вече тествах, каквото имам в къщи. В Бюбхен няма. Ако ми напишете цифричките под бар кода на вашия крем, можем да видим как са и други марки. Иначе е малко тъпо да ходиш по магазините, да преписваш, да се прибереш, да провериш и да ходиш пак да купиш.

# 573
А може ли сайта все пак, за да си проверяваме лично, вместо да пълним темата с кодове? Мерси  bouquet

# 574
Да, разбира се. Може ли да помоля да си публикувате резултатите? Ще ми е много полезно за моята дилема с крема Simple Smile

http://www.bund.net/themen_und_projekte/chemie/toxfox_der_kosmet … etikcheck_online/

# 575
Ще проверя моите, довечера като зверко заспи и ще постна резултатите, много мерси   bouquet

# 576
На Мустела ми изписа това- Kein Produkt gefunden..
Не разбирам немски, какво значи?

# 577
Продуктът не съществува в базата данни.

# 578
Жалко. Тествани са уж 18 000 продукта. Но примерно един от кремовете ми на Гарние го няма там.

В изследването им са изброени 16 хормоноподобни съставки (парабени), които трябва да се избягват:
Methylparaben
Propylparaben
Ethylparaben
Butylparaben
Ethylhexyl
Methoxycinnamate (OMC)
4-Methylbenzylidene Camphor
3-Benzylidene Camphor
Bezophenone-1
Benzophenone- 2
Resorcinol
Cyclotetrasiloxane
Butylhydroxyanisol (BHA)
Boric Acid
Diethylphthalate
Hydroxycinnamicacid
Dihydroxybiphenyl

# 579
  • Варна
Супер сайт  Simple Smile В моето олио за стрии на Mama Pflegeöl от серията babylove на DM няма нищо. Не ми се инвестираше в скъпи мазила и карам с него за 6лв., 20 дена преди термин съм, от втория месец се мажа, вече около 9-10 шишета отидоха и за сега нямам нищо. На опаковката пише, че няма парабени, но се съмнявах, че може да има други химии.

# 580
  • Бургас
Само да ви кажа, че всичко си е до кожа.Аз се мацондрих с какво ли не, но след две раждания корема ми е ужасен - много и дълги стрии.Няма отърване от тях.
Не казвам да не се мажете, напротив.Правете го постоянно и бъдете упорити и се молете кожата ви е да е от еластичните  Laughing

# 581
  • София
Mademoiselle Chocolate, благодаря за сайта! Много е полезен и ми дойде съвсем навреме.

Супер сайт  Simple Smile В моето олио за стрии на Mama Pflegeöl от серията babylove на DM няма нищо. Не ми се инвестираше в скъпи мазила и карам с него за 6лв.
И аз се чудех вчера дали да не го купя, ще взема да го пробвам щом си доволна. Бързо ли попива и стои ли много мазно след това?

# 582
Офс  Confused Аз отдавна използвах Dove крем, но сега като използвах сайта който сте дали ми пише  ooooh!
Dove Intensiv-Creme
Reichhaltige Pflege
Enthält:
    Methylparaben

# 583
И моят любим крем - на Гарние зеления лосион за тяло съдържа точно това. Жалко. А си го бях взела специално за началните месеци на бременността.

# 584
Оф изрових света, но съм изхвърлила остатъците от мазилата си Sad Тествах на детето някои неща обаче-на Бейбилав измиващото за коса и тяло-ок е, Хип за лицето му-50ти фактор и то е ок Peace Установих обаче, че крема за ръце на Cien SOS не става Sad Ох като имам време ще продължа, че от снощи до сега прави пакости само пера и чистя след бяса >.<

Общи условия

Активация на акаунт