Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 138 998
  • 805
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Всичко си е до кожа, убедих се вече и с каквото и да се маже човек няма спасение. Аз през бременността изобщо нямах нито една стрия, но месец след раждането се нацепих цялата  Embarassed
А продължи ли да се мажеш след раждането или спря?
На мен ми казаха -3 месеца след да се продължи да се маже със същите кремове.

# 556
Всичко си е до кожа, убедих се вече и с каквото и да се маже човек няма спасение. Аз през бременността изобщо нямах нито една стрия, но месец след раждането се нацепих цялата  Embarassed
А продължи ли да се мажеш след раждането или спря?
На мен ми казаха -3 месеца след да се продължи да се маже със същите кремове.

Да, мажа се, само бях спряла за около 2 седмици и то точно след раждането, че от секциото изпитвах някакъв дискомфорт и умората ми беше в повече и някак ме мързеше да се мажа

# 557
  • София
Ами тя тогава кожата се свива, нормално е да се нацепиш, особено като не си се мазала две седмици.

# 558
Ами, не е от немазането 2 седмици, от кожата си е.
Не може да се мажеш 7-8 месеца, после пак , но да пропуснеш 10-тина дни и това да е причината.
Тогава какъв е смисъла да се мажеш преди раждането, ако всичко се решава в тези 2 седмици след раждането?

# 559
  • София
Кожата трябва да се хидратира и при напълняване, и при отслабване. Аз така си го обяснявам. Иначе е вярно, че е до кожа, на мен с редовно мазане пак ми излязоха, но честно да ти кажа, мисля си, че ако си се мазала и през тези 10-тина дни е нямало да се нацепиш, след като през бременността си се разминала със стриите.

# 560
  • София
Аз използвах на Мустела. Да си призная, не бях много редовна, но кожата ми не склонна към стрий. Но за сметка на това се сдобих с малко целулит по бедрата  Embarassed. Сега се опитвам да се боря с него

# 561
  • на последния етаж
Но за сметка на това се сдобих с малко целулит по бедрата  Embarassed. Сега се опитвам да се боря с него
Аз също. Дано намерим ефективен метод.

# 562
Никога не съм имала стрии или целулит, като се има напредвид, че доста често ми е варирало теглото (и съм отслабвала и съм напълнявала), та сега не знам дали е от немазането 10 дни или от рисковете на бременността  newsm78

# 563
  • Winterfell
Едва ли е от немазането през тези 10 дни  Laughing До кожа си е като цяло и според мен.Няма лошо да помагаме на кожата да се хидратира.Може да намали броя на стриите,но ако кожата е склона,е нежъзможно да се отървеш напълно.
През първата бременност не съм си купувала специално мазило.След баня се мажех с хидратантен крем,и то през първите месеци,не редовно.После стана жега и съвсем забравих. Стрии имам само по гърдите.Те ми се образуваха след раждането,когато изведнъж отимах огромно количество кърма.Което ме навежда на мисълта,че умереното качване на килограми е много по-важно от крема против стрии Simple Smile
Сега си купих мазило на Матернеа.Отзив не мога да дам.От около месец го използвам.Купих си го най-вече,защото няма мирис и е доста леко.

# 564
  • София
Но за сметка на това се сдобих с малко целулит по бедрата  Embarassed. Сега се опитвам да се боря с него
Аз също. Дано намерим ефективен метод.

Лита , виж в раздела красива мама, аз почнах масажи в дом. условия с вендузи и масажно олио. Има малък ефект, но за съжаление покрай малката не съм много редовна

# 565
  • на последния етаж
Ще разгледам, благодаря! Знам, обаче, че антицелулитните продукти са противопоказни при кърмене.

# 566
Ох и аз се боря с този целулит, предразположена съм към него, стрии не ми останаха след раждането, ама целулит....  Close

# 567
  • Пловдив
Радвай се! Целулит се маха,стрия - не Naughty

# 568
Palmer's Cocoa Butter. Не съм недоволна, напротив. Струва ми се обаче, че появата на стрии не зависи от мазилата.

# 569
Palmer's Cocoa Butter. Не съм недоволна, напротив. Струва ми се обаче, че появата на стрии не зависи от мазилата.

И аз го имам това, с SPF 15.
Не знаех, че мога да го ползвам за предпазване.
Много е мазно, иначе мирише страхотно!

Общи условия

Активация на акаунт