Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 139 014
  • 805
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Май и аз ще ги взимам ампулите превантивно. А гела хубав ли е, има ли ефект от него?

# 541
милинка  bouquet, благодаря ти, че сподели опит, сега поне не се притеснявам, че нещо с мен не е наред Crazy
Усещането след нанасяне на ампулата е много комфортно, аз мога да го сравня с Elancyl-а, нещата на Palmer's далеч не са така бързо абсорбиращи. А може би защото напоследък бях свикнала именно с тях, толкова се изненадах ..
absolutpartystar, аз не съм  ползвала гела, но го разгледах в аптеката, защото се колебаех между него и ампулите. Той обаче е само 150 мл, а аз съвсем не съм от пестеливите при мазане и прецених, че ще бъде по-добре да ползвам предварително определени дози Simple Smile

# 542
  • София
Гелът свършваше бързо - за около 10-тина дни при мазане сутрин и вечер. Не зная доколко са ефективни, защото се отървах без стрии през бременността (имам стари от промени в теглото), но го отдавам на еластичност на кожата предимно.

# 543
  • София
Зависи и от попиването май, защото като се мажа с Палмърс, заради това, че е по-тежък, слагам по-малко, а когато се мажа с нещо по-леко слагам много повече.

# 544
Привет момичета  Hug Аз започнах през третия месец и досега съм използвала Elancyl, в момента съм с  Palmer's - маслото и лосиона ( absolutpartystar, напълно подкрепям за усещането след намазване  - мноого лепкаво като за през лятото и доста бавно попива, особено маслото,  а лично на мен ароматът ми е доста приятен Heart Eyes, там нямам забележки).

От вчера реших да включа и ампулите на Lierac като превантивна мярка.
Dusty_wind, ти също пишеш, че ги ползваш, какво ти е усещането след нанасяне? Самата течност е мазна, но след като пръсна с пулверизатора имам чувството, че попива за секунди и кожата я абсорбира мигновено, което от една страна е чудесно, но от друга ме притеснява дали така е и при другите и дали това не говори за някаква несъвместимост с моята кожа ooooh!
Ще се радвам ти, а и други момичета, който са ползвали ампулите, да споделите как ги усещате Hug
Точно както описваш. Само да не ми миришеха на лекарство Peace

# 545
Въпреки,че не живея в България бях чула за Мустела от която няколко приятелки бяха доволни,но повечето ми познати,които бяха родили тук в Испания ми препоръчаха масло,което се оказа едва ли не като Мустелата,но с името Rosa Mosqueta.Започнах да се мажа още от 4-ти месец,но не всеки ден,а когато си вземех душ.Сега се мажа всеки ден и пак ми излязоха стрии в задната част на бедрата,от вътрешната страна и на дупето.В 9-ти месец съм,а нямам нито една по корема.Забелязах,че са започнали да излизат и отзад на кръстът ми,но по колкото и пъти да се мажа на ден няма спасение.

# 546
  • София
И аз вече съм "горда носителка" на стрии от бременността. Вчера ги забелязах по дупето. Не са много и не са големи, но се ядосах много. Сега се чудя дали да не си взема контратубекс за вече появилите се...

# 547
  • Пловдив
Тъй като миризмата на лосиона на Пламерс ме побърква и ми се повдига от нея (единственото нещо което ме дразни като миризма) си поръчах крема против стрий на Мари Кор.Има дружка която качи 60 кг с бременността си и се маза само с него..да видим.До като дойде този крем ще измажа Мустелата и Юсерина  Peace

# 548
Здравейте момичета  Hug
Искам да ви питам нещо, аз съм бременна още в начолото и за сега не се мажа с нищо, обаче използвам мляко за тяло за под душа на Нивея
http://www.nivea.bg/products/body-care/in-shower-body-moisturize … -shower-body-milk
четох по назад и до колкото разбрах обикновените млека, лосиони в началото не са вредни, така ли?

# 549
  • София
Здравейте момичета  Hug
Искам да ви питам нещо, аз съм бременна още в начолото и за сега не се мажа с нищо, обаче използвам мляко за тяло за под душа на Нивея
http://www.nivea.bg/products/body-care/in-shower-body-moisturize … -shower-body-milk
четох по назад и до колкото разбрах обикновените млека, лосиони в началото не са вредни, така ли?

Гледай да няма парабени в тях, то по принцип и да не си бременна не е хубаво да се мацаш с парабени.

# 550
absolutpartystar благодаря ти за бързия отговор   bouquet, като се прибера ще прочета съдържанието, ако няма парабени, значи мога да го използвам  Simple Smile

# 551
Имам този:

ама не ми мирише хубаво.

Също ползвам тeзи:

но май трябва да се мажа редовно... тая вечер забелязах малко бели ивици по корема.  Confused

При първата бременност изобщо не се нацепих (и то без да се мажа с нищо), та се надявах, че и този път ще ми се размине.  Само че годинките явно си казват думата.  Tired

# 552
  • До морето :)
Аз ползвах маслото на Икаров чат-пат. И с двете бременности. Нямам нито една стрия, но предвид колко "редовно" се мажех - едва ли е от него.

# 553
Знам, че Мустела са хубави но доста скъпи. Въпреки това според мен при всеки човек е индивидуално. Ако кожата ти е по-предразположена към стрии и целулит не вярвам и най-скъпата козметика да помогне. Друга приятелка пък сподели, че с обикновена свинска мас която да не мирише се е спасила, но и представа си нямам дали наистна има ефект  Tired

# 554
Всичко си е до кожа, убедих се вече и с каквото и да се маже човек няма спасение. Аз през бременността изобщо нямах нито една стрия, но месец след раждането се нацепих цялата  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт