Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 138 977
  • 805
  •   1
Отговори
# 600
Малееее, и всичко това как ще имаш нерви да го издириш?

Продават ги във всяка аптека. Не са нещо екзотично.

# 601
Аз лично много обичам масла, но не се хващам да си бъркам домашни. Предпочитам или готова смес, или едно чисто базово - примерно карите (ший) и кокосово са много подходящи при бременност. За какаовото не знам да е вредно, но и кой знае колко големи ползи няма, особено сравнено с горните две - бих го заменила с някое от тях, ако все пак ще си бъркаш сместа вкъщи. Имай предвид, че кокосовото е доста твърдо в буркана, но бързо се стопява при допир с кожата.

Иначе аз тази бременност ще я изкарам само с продукти на Алверде - в началото си мажех любимите масла в кръглите кутии, с тях се клепам от две години някъде. После обаче внезапно ми опротивя ароматът им и ги смених с масажното олио за бременни, пак на Алверде - много съм доволна от него, а и засега нямам стрии (те и килата не са ми много, толкова и преди съм качвала). Но пък кожата ми не е особено суха, а и си я поддържам от години, и не смятам да спирам мазилата против стрии поне 2-3 месеца след раждането. После пак ще си мина на обичайните масла, стига да ми се върне нормалното обоняние. Дано си остана така "небелязана".

# 602
Момичета изчетох цялата тема и горе долу се спрях на три варианта, аз съм на началото на 5 г.с. и бих искала вече да почвам да се мажа. Спряла съм се на Палмерс, Хипп и Елансул, който е доста по скъп. Но въпроса ми е такъв. По кое да се ориентирам кой крем или олио е подходящ за моята кожа. Аз по принцип досега преди да разбера, че съм бременна, ако щете ми вярвайте много рядко съм се мазала след баня с някакъв лосион за тяло. Правя го като не ме мързи, или съм на кеф и най вече в повечето случаи като имам време, но го правя рядко от сорта на 1-2 в месеца и всеки път съм си купувала различни марки не много скъпи. Не съм имала някакви изсушавания на кожата си примерно като да се лющи или бледо бяла да стои, без значение честотата и марката ми се струва че кожата ми е една и съща. помогнете ми с кое и как да разбера дали дадената марка е подходяща за кожата ми, то е ясно че явно първият път ще си взема и трите марки за да ги изпробвам и после като се спра на една само нея ще си поддържам. Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 603
  • Пловдив
karapeeva83,като започнеш да ги мажеш сама ще разбереш кой ще ти хареса най много Peace
 Аз приключих с крема на Палмерс,не мога да преживея миризмата му и това е.На марката в момента използвам само Тими бутера и го мажа само  вечер.

Олиото на Юсерин а не е лошо,но ми писна да го чакам да попие.В седмицата поне два пъти съм се преобличала наново сутрин като видя петната по дрехите.

Мустелата отскоро започна да ми прави кир ефект незнайно защо.

За сега моят Фаворит е Мари Кор,всичко ми харесва в него освен цената.

# 604
Момичета изчетох цялата тема и горе долу се спрях на три варианта, аз съм на началото на 5 г.с. и бих искала вече да почвам да се мажа. Спряла съм се на Палмерс, Хипп и Елансул, който е доста по скъп. Но въпроса ми е такъв. По кое да се ориентирам кой крем или олио е подходящ за моята кожа. Аз по принцип досега преди да разбера, че съм бременна, ако щете ми вярвайте много рядко съм се мазала след баня с някакъв лосион за тяло. Правя го като не ме мързи, или съм на кеф и най вече в повечето случаи като имам време, но го правя рядко от сорта на 1-2 в месеца и всеки път съм си купувала различни марки не много скъпи. Не съм имала някакви изсушавания на кожата си примерно като да се лющи или бледо бяла да стои, без значение честотата и марката ми се струва че кожата ми е една и съща. помогнете ми с кое и как да разбера дали дадената марка е подходяща за кожата ми, то е ясно че явно първият път ще си взема и трите марки за да ги изпробвам и после като се спра на една само нея ще си поддържам. Благодаря ви предварително! Simple Smile

Моят съвет е или почни с по-евтините, или си купи мострички, тъй като не се знае дали кожата ти ще ги понесе. Както се случи с мен, получих сърбеж от мазилата и си го използвах след като родих, т.е. по време на бременността кожата ми беше много чувствителна.
Иначе аз ползвам на Палмерс

# 605
karapeeva83, аз в момента използвам Палмърс - лосиона за тяло за бременни с вит. Е и масло от карите и съм доволна от него, попива сравнително бързо, до 10 минутки.
През лятото първо пробвах Tummy butter - a на същата марка, но изчакването най-после да попие ме подлуди Crazy Дори след час и половина, два стоеше по кожата така, както и две минути след намазването Crossing Arms Може би е до кожа, защото има много момичето, които го ползват и са доволни.
През лятото се мажех и с Елансил, той е разкошен продукт от към усещане - попива след минута, не мазнее въобще, а същевременно кожата се усеща много добре подхранена. Него го слагах сутрин, за да мога да се облека веднага за работа, а вечер бях с Палмърс. Сега смених Елансил с ампулите на Лирак ( за които научих тук, в темата Hug), те са в същия ценови клас и двата продукта в комбинация ми идват прекалено много като финанси, като имам предвид щедрото количество, което слагам Blush

# 606
  • Пловдив
Silver touch,тоно за това оставих Тими бутера за вечер.Най много да хвърля две пижами  Mr. Green Но пък според мен е много добър, защото сутрин като стана още го усещам.Колкото и да е попило по дрехите пак остава нещо на кожата.Между другото преди да го поръчам четох из нета ,че е бутера си е за вечер Peace

# 607
Аз се мажа с Мустела, но според мен проблема със стриите е доста индивидуален. Надявам се да има ефект от Мустелата, поне при мои приятелки има. Едната ми препоръча да се мажа със зехтин, но не знам дали ще има ефект, ако някоя от вас е проблава, нека сподели.

# 608
  • София
При някои има ефект, при някои - не. Цялата работа със стриите е малко "тука има, тука нема", не знаеш кой продукт ще ти се отрази най-добре и няма да се нацепиш.

# 609
Забърках си моя бъркоч и съм доволна. Като всяко олио попива бавно, но не ми пречи. Не ми е оставяло петна по дрехите. Само ми е студено, докато се мажа, но за съжаление ще е така... Като сме решили да бременеем по зимните месеци...

# 610
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз да се отчета след изхабена опаковка Chicco MamaDonna. Попива бързо, което е безспорен плюс, но според мен не хидратира добре кожата, както писа една мама тук, известно време след нанасяне все едно не си се мазал - кожата си е все така суха.
Сега се мажа с Eucerin PH 5.5 не е за стрии, не е за бременни, но на моята кожа й се отразява най-добре като че ли. Пак попива бързо, не цапа, но след това кожата е мека и блести Simple Smile))) без да има каквито и да е частици в крема, да отбележа  Peace
Нали не е проблем това, че не е специално за бременни, как мислите? Самия лосион няма аромат, ако това е ориентир  newsm78

Ето това е лосиона: http://apteka.framar.bg/30011772/%D0%B5%D1%83%D1%86%D0%B5%D1%80% … 400-%D0%BC%D0%BB-

# 611
  • София
Прегледай съставките, парабени не трябва да има в никакъв случай. Иначе ако имаш някакви съмнения за някоя съставка, си я провери в нета  Peace

# 612
Мама Дона има ли ги в аптечната мрежа? На мен в една аптека ми казаха, че вече не се внася. Аз го ползвах през първата бременност, редувах ги с Мустела/ тогава имаше някакъв проблем с вноса й и понякога не се намираше/. Много съм доволна, 19 качени кг, ни 1 стрия.
Явно на моята кожа тази комбинация действа добре.
Спомням си, че от Мустела ми се получаваше кир и трудно попиваше, а сега нямам такъв проблем.
Дали са й променили консистенцията или има няколко различни крема за стрии за бременни на фирмата, защото чета, че други се оплакват и сега от този кир- ефект.

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 19:34 от Анонимен

# 613
  • София
Mamma Donna има във всички по-големи аптеки, както и в повечето бебешки магазини, които предлагат и козметика за бъдещи майки.

# 614
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Мама Дона, аз си поръчах от Фармар  Peace

Благодаря absolutpartystar, ще проверя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт