Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

• 139 084
  • 805
  •   1
Отговори
# 270
  • на последния етаж
Искам да питам тези от вас, които са родили секцио - мазахте ли се след операцията, за да избегнете стриите? Ако да, то от кога и до кога? Все пак и при прибирането на корема има риск от появата на стриите, нали  Confused
Да. И продължвам да се мажа с олио или стягащ лосион.

# 271
  • До морето
Ползвах Палмерс и нямам нито една стрия! Много съм доволна! Мирише на какао, прдупреждавам, ако има такива, които са чувствителни към миризми Simple Smile

# 272
По принцип ако кожата не е суха - се ползва крем, лосион или др.
Ако кожата е суха - се ползва олио.
Мазането трябва да бъде от втори -трети месец или по друг начин казано месец преди кожата да започне да се разтяга. Така епидермиса си е набавил достатъчно хидратация и е еластичен, за да може да се разпъва. Ако започнете да се мажете като започне корема да расте, то кожата няма време да стане еластична и стриите са налице. На епидермиса му трябва около месец третиране, за да извелче всичко, което му трябва.

# 273
Започнах да се мажа в момента, в който разбрах че съм бременна със олиото на Икаров. Мажех се доста време ,но много ми цапаше и после смених с Липо База. После започнах с Мама Дона на Чико. Когато свърши започнах да мажа с какаово масло на бучки ,което стапях при всяко мазане. После с едно английско розово масло Трилогия или нещо такова (мъжа ми го донесе от Англия).След това пак малко с какаово масло.И сега отново съм на Липо База. Мажа се обилно сутрин и вечер и по всяко време когато усетя ,че кожата ми не е достатъчно мазна. Резултата е ,че точно преди да вляза в 9-тия имах вече първите стрии по долната част на корема и малко отстрани. Сега вече в 9-тия месец имам и отгоре над пъпа.....
Измазах всичко което ми попадна пред очите , но явно кожата си е кожа !
Сестра ми през цялото време мажеше по 70 пъти на ден с Мама Дона и Мустела и пак си се нацепи .... Имам приятелки ,които с нищо не се мажеха и нямат грам стрия!

# 274
  • Бургас
Първият път се мажех с преварена мас и добавена ароматна есенция. Една стрия нямам! След като родих, покрай бебето забравих да се мажа, пък беше и лято и се нацепих по гърдите.

Сега се мажа с това http://www.hera.bg/s.php?n=448, без восъка, защото го забравих. Все още нямам една стрия на корема.  Peace Но го сипах в шише с помпичка и всяка вечер го затоплям, за да се намажа. Препоръчвам!

# 275
  • София
Както са казали и много други мами преди мен, всяка кожа е различна и реагира по свой начин независимо от козметиката.
Аз лично съм с много суха кожа и стари стрии по бедрата (при факта че никога не съм качвала повече от 3 кила наведнъж).
Мажех си корема от самото начало с обичайния ми хидратиращ лосион или мляко. В случая при мен Юсерин с най-високия процент уреа. Уреата единствено ме кара да си чувствам кожата неопъната. Като започна да расте коремчето включих второ мазане - олио Матерн (френска козметика за бременни, което никак не беше скъпо, но за съжаление май вече не се внася).  Нямам нито една стрия на корема си, въпреки че беше огромен, но за това пък се нацепих на дупето - отстрани в горната част на бедрата. Това  стана защото мажеш корема супер редовно, а бедрата от време на време и въпреки че там не напълнях колкото на корема все пак кожата ми не издържа.
До колкото съм коментирала с дерматолог, кожата трябва да е добре хидратирана. Не е нужно да се ползва точно козметика за бременни (все пак маркетингът е за това да ни продадат едно шише за двойно повече пари).
Изводът за мен е, че козметиката и редовното мазане ми спасиха коремчето. Но всяка кожа е различна.

# 276
Палмърс от началото до края. Нямам нито една.

# 277
  • GYM
Лиерак  bouquet Гел против стрии и целулит, Сентиметрик се казва. Нямам нито една стрия от бременността Peace

# 278
С моя Elancyl, и хвалене колко ми е препоръчан, първите малки лилави чертички по гърдите са факт.

Тази сутрин ги видя мъжа ми и после и аз в огледалото. Мрън Sad
 А имам още пълни 3 месеца бременност, смятайте Sad

# 279
  • в огледалото на живота
beginner_mamma,така е то,жени сме,суетни сме.....
Не е естетическо и красиво,но това да е най-малкия проблем.
Желая ти повече никакви линийки и здраво бебе на финала   Hug

# 280
  • GYM
Аз преди да родя, също много се ужасявах от стриите Confused Ама някак си си струва всяка линийка и петънце, като видиш малкото човече Grinning

# 281
  • София
С моя Elancyl, и хвалене колко ми е препоръчан, първите малки лилави чертички по гърдите са факт.

Пробвай с Лиерак, докато са лилави още. Той е точно за такива случаи - върху пресни стрии.

# 282
Благодаря, момичета! Да, няма две мнения по въпроса - бебочето е най-важно и никакви кожни несъвършенства изобщо не са под въпрос, нито повод за сериозна драма.

Просто този крем уж се водеше от най-добрите, да не говорим, че е сред най-скъпите, а още в 6-ти месец стриите са на лице, пардон, на гърди  Laughing

Мерси много, милинка ще си купя.

# 283
  • Бургас
Понякога по-простите и евтини продукти вършат доста по-добра работа. И аз ползвам скъпа козметика, но за корема мазах само с маслата, както писах по-горе. И да, съгласна съм, че всяка кожа е различна.  Peace

# 284
  • на земята
Май наистина всичко е до кожа и зависи от кога е почнато да се хидратира преди забременяване,аз също позлвах ELANCYL,от 3 месец и нямам нито една стрия никъде..)))Зависи от кожата ..)))Пробва да мажеш със каково масло за стрите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт