Тази вечер нещо аз обмислям развод и не съм много на кеф, но ще се включа набързо.
Тони, евалла наистина! И предложенията ти са много креативни, мерси. И мен също ме вълнува как се справи с гнева - виж,това никъде май не го срещнах, освен "идете в другата стая за малко и не се обвинявайте". Искам и още нещо да питам - какъв е Нико? Спокойно бебе ли е?
Танче, това с "мама нищо не може да разбере, докато пищиш така. Хайде да те гушна да се успокоиш и да видим какво мижем да направим" сме го минавали стотици пъти. Не действа. Обаче като се нареве в другата стая идва и казва: "Мамо, успокОих се", гушваме се и все едно нищо не е било. От нейна страна де, аз се опитвам като е успокОена да направя разбор, но пък тя си намира нещо друго и вече не ме слуша. Като цяло имам проблем да я накарам да ме слуша. Клякам на нейното ниво, но тя отвръща поглед и се опитва да ме надприказва. Напоследък я ловя на тоалетната чиния - поне няма къде да бяга
СЗА, аз да си кажа
Аз определено не успявам да не се нервирам. И все си мисля, че не ми достига майчински алтруизъм и се обвинявам. Защото в такива моменти явно не мисля как да му помогна на това дете, а по-скоро се поддавам на яда, че някой за n-ти пореден път ме подлага на това и аз не мога да го променя. Шу, не е първа, не е и 20-та случка това. Браво за успешния и наспан ден. Искам и аз
Като продължение на нашата история - Ния спа 3 часа и като стана е като гербова марка лепната за мен, а обикновено е "само тати" по това време. И преди съм го забелязвала. Бях попаднала някак в равновесен период и като правеше истерии не се ядосвах, а само казвах, че няма да търпя това, но с удоволствие ще поговоря с нея, когато е готова и примерно излизах от стаята да си върша нещо. Тя се обърна на 180 градуса, беше пак така лепната за мен и направо виждах благодарност в очите й. После обаче пак изгубих музата си и се започнаха нервите.
Мирамар, не знам дори какво да ти кажа, освен голямо
Като си помисля, че раждайки късничко си мислех, че едни близнаци ще ми дойдат добре, направо си се чудя на акъла. На мен всички ми казват: "Ще видиш как за един ден ще се променят нещата след 3 г. и няма да я познаеш". Пожелавам ти го. Пък то след 3 не е казано баш на деня да е, но дано това стане с момчетата ти. А иначе темата не е за пътъчки и герданчета, така че си много на място и изобщо не натоварваш. Затова сме се събрали тук.

От известно време не допускам такова поведение за себе си и тя естествено не крещи също...децата са уникални с това, че повтарят поведението на възрастните и лесно успяват да попият както лошото отношение, така и доброто. Старанието бе основно при мен - ако се ядосам спирам...затварям очи....и броя...не мисля, защото започна ли да мисля какво е направила и се ядосвам повече и мога да крещя повече. Да, тривиално е... да, клише е, но на мен ми помага да овладея гнева си.
) или да направя храна за двамата. Понякога ме оставя да свърша доста неща...друг път ми е само в ръцете. Научих се да ги нося/гушкам и двамата. Рая знае, че като иска да я гушна може да седне до мен на дивана и докато кърмя да я гушкам и нея....абе не е лесно, но се оптимирам...някак.
А и ние сме по цял ден заедно тримата. Тати като се върне ги поема....катерят му се по гърба и двамата и тичат играят. Носят бебето, а Рая търчи. 
!
)
)