Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 539
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 485
Как стои въпросът с посещенията във вип стаите? Може ли на родилка във вип-двойка да й идват на свиждане в стаята за по дълго време (имам предвид съпруг и другите деца)?

# 1 486
Как стои въпросът с посещенията във вип стаите? Може ли на родилка във вип-двойка да й идват на свиждане в стаята за по дълго време (имам предвид съпруг и другите деца)?

Да, може. Само между 14 и 16ч. не пускат долу на входа, но ако са влезли близките преди 14ч, то никой не ги гони. Аз първия ден бях сама в стаята и мъжът ми откара цял ден при мен.  Peace

# 1 487
Розита, и аз бях така. Моят съвет обаче е - не тичай към болницата веднага,когато започнат по-болезнените контракции(аз така направих - станаха болезнени, на 5-7 мин. и веднага тръгнахме). Това ми беше най-голямата грешка!

Мила, зависи. Мен ме приеха веднага като отидох случайно по обяд - бях с 4-5 см разкритие без НИКАКВИ болки и контракции. Чакаха ме до 1 през нощта, докато ми почнат контракциите, никакви окситоцини, никакви насилствени интервенции. Почна се с 10 мин. неболезнени чести контракции, 10 мин болезнени и родих. Ако не бях отишла случайно сигурно щях да си родя вкъщи докато се чудя имам ли или нямам контракции. Всичко е строго индивидуално! Затова трябва кадърен лекар да те прегледа и да прецени. Моята ми беше казала, че като усетя нещо трябва да търча доста по-рано от другите хора, а ако не родя до този ден - да отида в болницата.

# 1 488
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

Покрай разделението се сетих, че една от родилките, имайки наблагоразумието да бъде от мургавите....

То монетата има две страни, обаче.
Колко ли бели майчета  Mr. Green, биха се съгласили да приютят мургавелка в стаята си?
Аз лично нямам проблем с това, ама съм сигурна, че поне една от другите майки, с които бих се паднала в стая при възникване на такава ситуация ще нададе вой до небесата.

# 1 489
Като ми се наложи веднъж да ползвам тоалетната на циганките разбрах защо ги отделят от останалите. Като добавиш и че повечето не се изследват за болести и гъбички като нас е съвсем разбираемо. Когато някое от другите момичета не се е изследвало също го отделят, какво като не е циганка. Нека не измисляме проблеми, които не съществуват. И на самите циганки така им е по-добре, намират общо помежду си - език, обичаи, навици, разбирания.

# 1 490
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
В случая разсъждаваме върху реална ситуация, при което току-що родила майка лежи в коридора, защото няма място за нея, а не измисляме проблеми. Не мога да съм сигурна, че всички ромски жени не се изследват, т.е. почти съм сигурна, че едва ли е точно така.
Преди осем години бях след секцио в интензивното (тогава беше в стая с осем легла) с две жени
от ромското малцинство, пък оцелях - даже след операция, когато сме по-податливи на инфекции. 
Иначе съм сигурна, че ще й е по-добре сред свои, логично е за всеки.

# 1 491
Здравейте!
Скоро ми предстой раждане в ТК, нормално и без избор на екип. Но не мога да намеря в сайта на болницата цена на упойката. Ако някой има прясна информация ще съм много благодарна да я сподели.  newsm78
Благодаря предварително!   bouquet

# 1 492
Аз лежах в пред родилна с две от тях, и двете с второ раждане,но нито една не се беше следила в ЖК. Нямаха изследвания и тепърва ги правеха. Акушерките постоянно ги следяха като ходят до тоалетна между контракциите да не пушат Thinking. Иначе отношението към тях не беше по-разлно.
  Laughing Едната я питаха дали изобщо е ходила на гинеколог, и тя каза:
-Ами да.
-Кога?
-Вчера  Joy
(Действието се разви рано сутринта,а вчера е идвала заради болки)
После като вече бяхме родили, докато бебетата бяха в педиатрия те, заедно с другите мургавелки си пушеха под прозорците, пиеха бира,люпеха семки, а акушерките нон стоп ги издирваха защото не са си взели децата.
Ами бих съжалила майката от коридора, но не бих изгаряла от щастие да е с мен в една стая докато новороденото ми бебе е там. Че, ще оцелея - сигурно ще оцелея, но не е там въпроса.

# 1 493
Мисля,че беше 150лв,но не съм сигурна. Трябва да питаш може би на касата. И може и да са ти казали,но ако имаш алергии към нещо (пък и да нямаш) не е зле да си направиш тестване, което беше 50лв лятото.

# 1 494
Упойката е 250 лв. - така ми каза стажантката.Ноооооооо, не може да се слага винаги.Контракциите трябва да са регулярни, родилни и трябват 6 - 7 см разкритие.
За това кога да се ходи в болницата - наистина при всеки е различно. Само че се случва така, че като те приемат с 1 см разкритие и нерегулярни контракции, всички те питат какво търсиш там и не си ли чела кога да отидеш(поне при мен беше така). Много гадно се почувствах.

# 1 495
  • София
Не съм расист, но в предродилна ми взеха кръв от пръста, въпреки, че бях с изрядни документи, изследвания, избор на екип и т.н. Тогава всичко стана толкова бързо, че изобщо не сколасах да питам за какво ми взимат кръв. После питах лаборантката, която идваше при другото бебе в стаята. Тя каза, че взимат за Васерман  Shocked Викам, ама аз имах това изследване. И тя каза, че това, че аз съм зирядна и имам не значи, че и други го имат или е реално. Така че правете сметка за какво става дума. Пред мен приеха ромка, която нямаше осигуровки, не беше ходила на ЖК и изобщо нищо нямаше. Това, че без Австралийски антиген раждаш в изолатора си е чист мит  Mr. Green

П.С. Упойката от скоро ли се плаща? Shocked

# 1 496
Нали става въпрос за епидурална упойка? Ако има избор на екип не се плаща, но ако е без си се плаща.
Аз също в предродилна зала лежах с ромка,която не беше ходила на ЖК, не беше осигурена и нямаше никакви изследвания.На всичкото отгоре отказа да направи такова  за СПИН в момента.
Та нещата излизат така - ние правим изследвания, ходим по доктори, пазим се,внимаваме какво ядем и пр., а по-голямата част от ромите(тук изрично подчертавам,че не са всички, защото познавам много чисти и спретнати хора) си отиват в болницата, раждат си бързо и леко, и след 3 дни, по живо по здраво, си тръгват.И ние, данъкоплатците, им плащаме престоя, храната и всичко.

# 1 497
За това кога да се ходи в болницата - наистина при всеки е различно. Само че се случва така, че като те приемат с 1 см разкритие и нерегулярни контракции, всички те питат какво търсиш там и не си ли чела кога да отидеш(поне при мен беше така). Много гадно се почувствах.
И при мен имаше нещо такова. Въпреки, че бях с изтекли води и 2 см разкритие, пак жената, която ме прие (не знам акушерка ли е какава е) каза на доктора: "И на тая й изтекли водите и тя тръгнала". Много грозно изказване, но моят съвет е тези коментари и изобщо такова отношение да ги пропускате през ушите си Simple Smile Моята положителна нагласа не ми позволи да й се връзвам. Въпреки, че постоянно ми се заяждаше, докато попълвахме документите, не успя да развали наи-прекрасния ден в живота ми Simple Smile
Следващият път пак веднага ще тръгна! Няма да рискувам да чакам сама.
А и нещо друго- това, че в предродилна имаше други раждащи жени ми действаше много успокоително. Имаше с кой да си говорим, крещим и даже да се шегуваме. Така контракциите ми минаха много по-бързо отколкото ако бях сама Whistling

# 1 498
Благодаря ви за бързите отговори Simple Smile
До колкото знам, в ТК упойката е само спинална.

# 1 499
  • София
Благодаря ви за бързите отговори Simple Smile
До колкото знам, в ТК упойката е само спинална.
Слагат каквато се налага Wink

Общи условия

Активация на акаунт