Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 144 356
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 60
  • София
daniart1 аз бях уж планово секцио и бях значиииии,ами 10-тина-12  дни преди операцията  беседа с анестезиолога,изследвания,тест за упойки,плащане и прочие.

# 61
Здравейте, на скоро се регистрирах във форума, преди това само ви четях.
Терминът ми е скоро - 03.02., ще раждам в "Света София"  Grinning За сега нормално.

# 62
и аз се записвам,  живот и здраве засега има време но е важно да сме подготвени когато дойде момента Simple Smile

# 63
Мен и съквартирантката никой не ни е питал ходили ли сме или не по нуда-мина една акушерка,бам 2 дози рициново и след има няма 20м като ме сви тоя стомах #Crazy Лелеее болки адски.Свърших работа с висене поне 30м в 00.Болеше ме и се стисках.
Иначш и аз знам,че трябва да си казваш за всяко нещо.
И аз се потях зверски като тръгна кърмата #Crazy
Около 20.8 секциото беше на 8.9отидох и платих каквото трябваяе.Нищо от към документи не ми дадоха-останаха  с там и в предродилния ми ги доофомиха
Бебето стоеше при мен от 6 сутринта до 12 вечерта.

# 64
  • София
Я да раздвижа малко темата в неделния ден...  Simple Smile На касата в ТК има ли ПОС-терминал? Мерси предварително за отговорите!  Hug

# 65
Няма ПОС-триминал. Има само един банкомат на входа.

Днес изписват моите хора, бебето се роди на 19-ти сутринта секцио. Изненадващо ги изстрелват, било пълно с народ, нямало места. И те, като са по-добре, айде вкъщи на три дни операция... странно. Сутринта им го сервирали, та хората нямаха никаква готовност.
Като си представя, че нашите ще пътуват специално за изписването... с малчо в колата Sad

# 66
  • София
Мале, то вярно всичко от Шейново се е юрнало по др.-те болници... И МД на отворените врати беше един празен, а родилната му зала е нещо невероятно. Ако ми беше първо раждане, сигурно щях да се насоча натам, ама нали в ТК си ми е познато...

Иначе, Жени, мерси за инфото!   bouquet

# 67
 Heart Eyes  Моля!

# 68
за телевизора не е със стотинки или поне до 31.12 миналата година не беше Mr. Greenлошото е че аз случих на стая в самостоятелния ВИП - 512 с развален телевизор Rolling Eyes просто не работеше
Атадарче, и аз бях в 512-а  Hug Grinning
При мен ТВ-то вече работеше Simple Smile

Още малко инфо за самостоятелните ВИП - в 513 не работеше леглото, което е основното преимущество на самостоятелен ВИП. Гракнах, преместиха ме в 512, където духаше отвратително от дограмата - беше заметнато едно от кафявите одеяла НЗ  Laughing, но въпреки това пак духаше. Мъжът ми направи разместване и стана поносимо. Само за 511 нямам инфо  Wink

И това от предния ми пост на 108-а стр. в предната тема също е важно, ако може да се добави на първа страница.

Цитат
Към нещата за ренимация се препоръчва още малките бутилки минерална вода да са с дозатор (малки бутилки, за да не тежат в ръката, а с дозатор за да не се оливаш като пиеш легнала), както и разтворими таблетки Солпадеин.

Изключително доволна съм от раждането и престоя си в болницата - от израждащия лекар и анестезиолога, през всички акушерки и педиатри, до последния санитар!!!!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 16:22 от Café con leche

# 69
Един въпрос,който няма връзка с болницата: Вечерта преди раждането мога ли да ям нещо?

# 70
Е вие сега ме уплашихте толкова много народ ли да има Sad дано не ме върнат или препратят към друга болница ...

# 71
Аз искам да ви питам някои неща, може назад в темите да е обсъждано, но аз четох само до някъде, че много писано Laughing
Та въпросите ми са:
Кога се плаща "Избор на екип", преди или след раждането?
Получавам ли документ че съм ги платила тези пари?
Ако е предварително и доктора не дойде, какво става, връщат ли парите?
В тези 900лв какво точно влиза?

Благодаря ви много  Hug

# 72
Аз съм с планово секцио и си го платих 1 седмица по-рано, за да може изследванията на кърв и урина за секциото да ми ги пуснат към тази такса. Не съм ходила на ЖК по здравна каса, сигурно затова. Получих фактура, както за всяко едно плащане, коието съм направила. Уговорка си имам с лекарката, ако нещо стане непредвино, не в часа за операцията, да й звъня по всяко време.
За другите лекари нищо не мога да кажа. По-напред в темата някой писа, че е платил след раждането., вероятно е било естествено раждане.
Доколкото знам, в избора на екип влиза точно това, че си си избрал екипа, нищо повече.

# 73
Благодаря ти много за отговора, аз ще раждам нормално, но мисля да си платя предварително, да знам че ми е уредено, макар че имам уговорка с лекарката ми, която е от там. Просто исках на скоро раждали момичета да кажат как стоят нещата Grinning как е било при тях.

# 74
Един въпрос,който няма връзка с болницата: Вечерта преди раждането мога ли да ям нещо?
Щом питаш, значи си планово секцио. Яде се докъм 7-8 часа вечерта. После нищо до сутринта. Течности до 10 вечерта - после, пак нищо. Това ми бяха инструкциите от моята докторка, предполагам, че са еднакви за всички.

Кога се плаща "Избор на екип", преди или след раждането?
Получавам ли документ че съм ги платила тези пари?
Ако е предварително и доктора не дойде, какво става, връщат ли парите?
В тези 900лв какво точно влиза?

Аз платих след раждането, защото такава ми беше уговорката с доки. Дават ти фактура. Не знам за вариант или за случай на недошъл доктор. Ако няма да идва, вероятно ще го замести друг, като предварително те уведоми. При мен например "резерва" беше Маленов, но не се наложи да го ползваме.
Честно казано, не съм наясно какво влиза в тези 900 лв. Освен участието на лекар, акушерка, анестезиолог, друго нищо май. При всички случаи, освен екипа участват и други от родилното, не се делят много на избрани и неизбрани. При мен участваха един рояк акушерки и още един доктор, който просто намина да даде един-два съвета и да ме ръгне в корема при поредното напъване.

Общи условия

Активация на акаунт