Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 144 344
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 45
  • София
рициновото не е болка за умиране - дори ти олеква след него. храненето след секцио наистина е доста оскъдно особено преди да се изходиш, а все пак освен слонските дози вода и някаква храна е хубаво да приемаш като си кърмачка Wink за телевизора не е със стотинки или поне до 31.12 миналата година не беше Mr. Greenлошото е че аз случих на стая в самостоятелния ВИП - 512 с развален телевизор Rolling Eyes просто не работеше, но това ми пречеше първите няколко часа преди да ми дадат бебето после дори не съм се сещала за телевизор Mr. Green Peace Heart Eyes

# 46
Рициновото за мен е адски гадно, дори заради него бях избрала да си пречиствам организма с др. вариант, че да не ми се налага да го ия- гади ми се адски от него, аз мисля др. път да си взема малко англииска сол и тя върши чудесна работа, на мен ми действа прекрасно. Добре,че ми напомнихте за това рициново, въпреки че живот и здраве едва през август ще отида пак.
Може ли някоя майка раждала през лятото да сподели дали е адска жега там. Аз лично през зимата се чувствах перфектно и умирах от жега, на скоро някоя писа ,че си носела печка, на мен и парното ми беше силно доста.

# 47
  • София
А за изхождането - добре,че мина лекарката при която бях родила,та ме посъветва дори да не съм свършила работата,като питат да кажа че съм,защото иначе дават рициново масло - и няма да е никак приятна емоция да те свие корема с прясна операция. Rolling Eyes Ама не ми се наложи да лъжа де. Mr. Green

Кофти съвет! Rolling Eyes
След коремна операция особено изхождането се следи много стриктно и е малко неадекватен съвета, Ако и да е от израждащата лекарка  Rolling Eyes

Момичето в моята стая например не можеше да се изпишка. Сложиха и балон-катетър или както се казва там... Спед нормално раждане. Аз това не знаех например, че след нормално раждане може да се притисне пикочния мехур, може би от отоците на епизиотомията, която имаше тя. Но е факт, че не се изпишка. Акушерките и от двете смени я чакаха малко да пикне, ама не... накрая катетъра и хапче някакво й дадоха.
Та мисълта ми е, че за такива работи не се лъже  Rolling Eyes

Първият път и аз пих рициново, не е кой знае каква драма  Wink

gundie, юни месец раждах.. горещичко си беше  Wink Потяхме се обилно и прозореца си седеше отворен.

# 48

gundie, юни месец раждах.. горещичко си беше  Wink Потяхме се обилно и прозореца си седеше отворен.
Благодаря за отговора. HugМдддаааа опасявах се ,че ще е така, то с тая дограма май няма как да не е много задушно...нищо де ще го преживея. Ама ще си взема тънка нощничка, че като знам техните какви са плътни, освен ако нямат летни и зимни, ама едва ли?? Wink

# 49
  • София

Благодаря за отговора. HugМдддаааа опасявах се ,че ще е така, то с тая дограма май няма как да не е много задушно...нищо де ще го преживея. Ама ще си взема тънка нощничка, че като знам техните какви са плътни, освен ако нямат летни и зимни, ама едва ли?? Wink
Нощници не дават или поне на мен не са,ходех си моите си,сменях всеки ден,че наистина юни месец беше мнооооого жега Crazy

# 50
  • София
Нощницата ти си я носиш, те не дават вече. Взимаш си 3 броя някакви дето да си полугола с тях и така... Аз бях ужасена, защото когато кърмата тръгна да слиза и започнах да се потя зверски, при това явно от хормоналната буря се появи и засилена миризма на потта... Щях да пукна, адски ми беше неприятно  Rolling Eyes

# 51
Благодаря ви много за отговорите. Hug Братовчедка ми много скоро ражда там като се чуя с нея ще се включа и аз с някакво инфо- от началото на тая година. Разбрах само,че имало бум от раждащи, но не се сещам дали това не се коментира вече.

# 52
  • София
какъв бум Thinking аз напоследък като наминавам от там ми се струва толкова празна болницата ....само като си спомня какво беше 2009 ... това си говорихме и с една от акушерките колко много е намаляла раждаемостта последната година Rolling Eyes

# 53
какъв бум Thinking аз напоследък като наминавам от там ми се струва толкова празна болницата ....само като си спомня какво беше 2009 ... това си говорихме и с една от акушерките колко много е намаляла раждаемостта последната година Rolling Eyes
Оо, да аз четох преди няколко дни една статистика точно колко родени бебета от 1999 г. насам. Определено има спад и то не толкова малък, ако намеря ще ви пусна това което четох. Но си мислех дали заради Шейново не е това увеличаване на родилките? Инфото ми е от 7/8/9 януари когато е лежала братовчедка ми....ако не е послъгала, че искаше да я пускат по-рано. Wink

# 54
  • софия
Искам да питам при раждане в ТК във ВИП, секцио, има ли вариант да носят бебето само за кърмене? Аз предпочитам през нощта бебко да си е при неонатолозите, за да почивам и аз спокойно. Някой има ли опит дали може да се уговори това допълнително или независимо от начина на раждане децата са при майките. Аз раждах дъщерята секцио в Шейново и не беше при мен, което беше супер, защото операцията ми беше тежка, съвзех се трудничко....Сега няма да раждам в Шейново - доктора ми вече не е там и не препоръчват ходене в тая болница, та не знам в ТК как е с бебчетата. Една приятелка ми каза, че на секциото ги давали по 24 часа само ако искат, ама нека ако някой има личен опит да сподели, че се притеснявам.....

# 55
  • Русе/София
Не се притеснявай.Може и само за кърмене да е при теб.

# 56
Здравейте мами да попитам за бебчето друго освен памперси и кърпички трябва ли да се носи?

# 57
  • софия
Вземи си ръкавички за новородено - много се дерат по лицето. За мен беше полезно да ги имам с дъщеря ми.

# 58
  • София
Вземи си ръкавички за новородено - много се дерат по лицето. За мен беше полезно да ги имам с дъщеря ми.

Peace и залъгалка за всеки случай,може и един лигавник и 1-2 от пелените.

daniart1 аз бях секцио във ВИП после,през нощта бебето беше при тях,през деня при мен,само последната нощ пожелах да е при мен.

Цитат
Първият път и аз пих рициново, не е кой знае каква драма 
и да добява,че се приема по-лесно с малко сок от ябълка Wink

# 59
  • софия
Благодаря много за отговорите - звучи добре, че нощем си го взимат бебето.
А колко време преди термин се ходи, за да се уредят нещата с документи за датата, за избора на екипа, както и за плащането? В някои болници казват 30 или 20 дни преди термин, тук не знам как е

Общи условия

Активация на акаунт