Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 695
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 795
Изписаха ни преди 2 дни от болницата. Никому не прави впечатление с какви гащи си стига за визитация да са свалени навреме за да не те чакат много. Аз имах и от тези за еднократна употреба и после като ми свършиха си ползвах даже прашки. Без проблем в това отношение.

lisa_sf ами какво да ти кажа, не мога точно да сметна часовете защото не зная откога точно да ги изчисля, но изтичането на водите ми стана в 15.30 следобед. немарлива акушерка в патология не ми обърна внимание и ме накара да чакам до следващата смяна. Към 11.30 чак ме прегледа лекар и поради липса на места ме свалиха в предродилна към 1.30. Система ми сложиха на сутришната смяна т.е. към 8 сутринта. Раждането приключи в 15.30 следобед. Чисто от изтичане на водите до раждане има 24 часа общо. Бебчето беше високо с къса пъпна връв и разкритието почти не вървеше. Имаше и предложение да ме режат ако процеса съвсем се закучи, но не се стигна до там. През цялото време ме водеха "усложнен статус". Дано съм ти отговорила.

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 11:55 от The Flower

# 796
Преди 20 дни си бях с обикновени гащи и нищо не са ми казали.Тези стерилните са ужасни,по мое мнение,добре че си бях с гащи, че да ходя като човек!!!
А си представи, че някъде не давали да се слагат гащи-една девойка ми разказва и каза, че си мразела посетителите, понеже много трудно се ходело без гащи и само с лигнин между краката. Wink
Представям си.Преди 5 години раждах в окръжна и не ми даваха,беша ад.Понеже коментираме ТК ,за това съм толкова сигурна ,че няма да е проблем.Има места където не дават,но темата тук е за ТК.

# 797
еди 5 години раждах в окръжна и не ми даваха,беша ад.Понеже коментираме ТК ,за това съм толкова сигурна ,че няма да е проблем.Има места където не дават,но темата тук е за ТК.
Е да , разбира се, аз и затова не давам примери- но реших да попитам да не би да са го включили като правило, че все пак вече имам доста болки на моменти и трябва да съм подготвена- мъжът ми ще ми звънне 5 пъти, ако се наложи него да го пращам. Ама съм си подготвила нормални гащурки и мисля да си карам с тях- по това , което чувам е както преди 3  г. Peace

# 798
Изписаха ни преди 2 дни от болницата. Никому не прави впечатление с какви гащи си стига за визитация да са свалени навреме за да не те чакат много. Аз имах и от тези за еднократна употреба и после като ми свършиха си ползвах даже прашки. Без проблем в това отношение.

lisa_sf ами какво да ти кажа, не мога точно да сметна часовете защото не зная откога точно да ги изчисля, но изтичането на водите ми стана в 15.30 следобед. немарлива акушерка в патология не ми обърна внимание и ме накара да чакам до следващата смяна. Към 11.30 чак ме прегледа лекар и поради липса на места ме свалиха в предродилна към 1.30. Система ми сложиха на сутришната смяна т.е. към 8 сутринта. Раждането приключи в 15.30 следобед. Чисто от изтичане на водите до раждане има 24 часа общо. Бебчето беше високо с къса пъпна връв и разкритието почти не вървеше. Имаше и предложение да ме режат ако процеса съвсем се закучи, но не се стигна до там. През цялото време ме водеха "усложнен статус". Дано съм ти отговорила.
The flower радвам се, че всичко това е с щастлив край:) или по-скоро е щастливо начало:) Всяко едно раждане е различно при всеки и лекарите подхождат  различно.

# 799
  • София
Момичета, че аз на раждането си бях с гащи  Mr. Green
Като ми спукаха водите и трябваше да продължа да се разхождам как да го правя без гащи. То е отврат да ти тече по краката, отделно, че оставаш следи в коридора  Crazy И акушерката вика слагай превръзка и гащи и ходи. Тогава извадих еднократни гащи. Ужасяващо неудобни. Може би не бяха моя размер, обаче ми бяха малки иги носех само да крепят превръзката. После си извадих бабешките гащи и с тях си родих  Mr. Green Единствено на визитация си без бельо. Преди 9 г. не даваха да се носят гащи официално, ама всички си носеха. Само като отидох в манипулационната акушерката ми се скара и каза, е поне си махай бельото преди да дойдеш  Rolling Eyes

# 800
само да питам от болницата ли издават документ с който бащата (ако не сме женени) припознава детето?...

# 801
  • София
само да питам от болницата ли издават документ с който бащата (ако не сме женени) припознава детето?...

Бащата трябва да донесе нотариално заверена декларация, че това е неговото дете.

# 802
а тя предварително ли се издава от нотариус или след като се роди детето?

# 803
а тя предварително ли се издава от нотариус или след като се роди детето?
Е след разбира се. В болницата минава една жена и обяснява. Аз все си мисля,че даваха там такива декларации понеже помня, че попълвах на една майка, ама дали приятелят й я донесе или и я дадоха нямам пълен спомен.

# 804
  • София
gundie, при припознаване и майката, и бащата попълват декларация. Майката попълва бланката на болницата, бащата носи нотариално заверена. Затова помниш, че се попълвала на майка декларация

# 805
След като се роди бебето, бащата отива при нотариус и подписва декларация, в която пише, че бебе еди-кое-си, родено на дата ..., от майка ... е негово. Нотариусите си имат готови форми за такива декларации. Само се попълват имената и датите. След това в родилното минават да ви оставят документите за попълване от вас, където майката пише името на детето, нейното, на бащата и т.н. Подписва се и се носи в един от кабинетите в болницата (не помня кой) или идват да ги вземат, ако сте на петия етаж. Те ще ви обяснят.

# 806
благодаря  Peace

# 807
  • София
gundie, при припознаване и майката, и бащата попълват декларация. Майката попълва бланката на болницата, бащата носи нотариално заверена. Затова помниш, че се попълвала на майка декларация
Peace
а за гащите,аз си бях с гащи..и на визитация...

# 808
  • София
Peace
а за гащите,аз си бях с гащи..и на визитация...

Магнетче, при вагинално раждане няма как да си на визитация с гащи  Sunglasses

# 809
За планово секцио си платих 900лв предварително Peace Издава ти се документ,в който пише кой е избрания лекар.
Като тръгне бебето по-рано му се обаждаш и идва.Ако е дойде ти прави секциото,който е на смяна-не плащаш допълнително.Кой ще е този лекар,дето няма да дойде,че не мога да се сетя ooooh!
За декларацията-ражда се бебето и той отива за да завери при нотариус документ,че припозава детето като свое
На мен и двата пъти никой не ми е търсил гащите-дори е са ме гледали отдолу.И корема не са ми пипали.Секцио бях.Само моя си лекар като ми сменяше превръзката ме гледаше

Общи условия

Активация на акаунт