Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 659
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 825
Аз първата бременност бях в МД, та там ме пратиха веднъж на тия тонове и бях изненадана, че се плаща, при положение, че съм здравно осигурена. Подадох си аз оплакване до Касата. По зк трябва да се проследяват тонове с акушерски стетоскоп, безплатно и толкоз!

Това със записа си е...хмхм, да речем че на финалната права се чудят от къде да ти поострижат още и как да те одрънкат още за пари.А факта, че от преди 2 години в ТК са вдигнали цената от 10 на 20 лв. при тия замръзени заплати...
Ни във Великобритания, ни в Холандия, за където съм проучвала, правят тия записи при положение, че всичко е в нормата.
Аз предната бременност все пак правих в ТК - за кока кола не са ми казвали нищо. Ни веднъж не засякоха контракция или нещо "особено". Абеее втори път на тая въдица не се хващам Simple Smile

# 826
  • София
Момичета,исках да ви питам за тези Вип стаи,където са по 2 в стая.Разбрах,че там можело визитация по всяко едно време.Това вярно ли е?Аз понеделник влизам в патологията.Там трябва отделно да си искам Вип стая от после след раждането,или?А къде трябва да заявя,че искам Вип стая.И някой дали може да ми каже какво точно представляват тези Вип стаи  Embarassed newsm78 Тв и таблет има ли в тях и по колко пари искат на ден за тях,че да знам с какво да отида понеделника  Embarassed

# 827
tayra цените на таблета на са скъпи...6 лв за 3 дни имаше (само това си спомням  Embarassed ) ,но си заслужава само ТВ...иначе от самите таблети се пишело много бавно и кофти и и-нет-а не струвал.
А иначе и аз бях питала за ВИП, казаха ми,че се заявява след раждането Simple Smile Wink
ама ти ако ще си един ден в патология - няма да ти трябва тоя таблет - вие ще си бъбрите със съквартирантките от стаята Simple Smile Бтв ако си в 608 - предай поздрави на Албена  Mr. Green Heart Eyes Laughing Пък аз както казах - може да намина Simple Smile))

# 828
  • София
Ludnica14 май си права за патологията,че няма да ми е нужно.Надали и точно тогава ще ми е до таблети като знам какво ме очаква  Mr. Green А иначе къде си заявявам Вип стаята?На регистратурата ли или като ме приемат вече в някой кабинет  newsm78

# 829
Аз първата бременност бях в МД, та там ме пратиха веднъж на тия тонове и бях изненадана, че се плаща, при положение, че съм здравно осигурена. Подадох си аз оплакване до Касата. По зк трябва да се проследяват тонове с акушерски стетоскоп, безплатно и толкоз!

Това със записа си е...хмхм, да речем че на финалната права се чудят от къде да ти поострижат още и как да те одрънкат още за пари.А факта, че от преди 2 години в ТК са вдигнали цената от 10 на 20 лв. при тия замръзени заплати...
Ни във Великобритания, ни в Холандия, за където съм проучвала, правят тия записи при положение, че всичко е в нормата.
Аз предната бременност все пак правих в ТК - за кока кола не са ми казвали нищо. Ни веднъж не засякоха контракция или нещо "особено". Абеее втори път на тая въдица не се хващам Simple Smile

не е ли достатъчно да се чуе сърдечната дейност? Вярно е че на запад не се прави, аз поне преди 12 години не помня такова нещо newsm78
Да разбирам ли , че от ЖК пращат майките на тонове на специално място, където ги записват?

Ехограф не е нужен наистина, ама аз за последно се изкуших  Simple Smile

# 830
Gundie, желязна ли е или огнена...незнам, лази ми по нервите много #Cussing out

Кажете сега като си избера болницата и екипа т.е. доктора, мога ли да си взема документите от ЖК и да се прехвърля на следене в самата болница , която съм избрала? Така все пак  ще мога да се опозная и с доктора , нали?

# 831
А каква е цената на секцио с избор на лекар,че нещо не се орентирах и каква упоика използват?  bouquet

# 832
Цезарово сечение по желание с избор на екип /не се финансира по клинична пътека/ - 1400 лв.

Ако се налага  не беше ли 900 с избор на екип? Погледнете в сайта им Wink

# 833
Ludnica14 май си права за патологията,че няма да ми е нужно.Надали и точно тогава ще ми е до таблети като знам какво ме очаква  Mr. Green А иначе къде си заявявам Вип стаята?На регистратурата ли или като ме приемат вече в някой кабинет  newsm78
След като родиш и изтикат 2-та часа в коридора(ако раждаш нормално) и тръгнат да те настаняват те питат каква стая искаш.Ако има свободни ВИПове те настаняват .Ако няма те настаняват в обикновена и като се освободи място те местят.

# 834
  • София
За тоновете.. аз пак да кажа  Wink Това е най-точният мониторинг за състоянието на бебето. За нищо не бих настояала в 9 месец, така както за тонове. Но те не се поемат от здравната каса. Слушане с акушерска слушалка не е запис на тоновете. Това може да влиза в пакета а касата, но тоновете - не. Преди 9 г. беше същото. И аз пари за тонове не съм давала. Фирмата, в която работя има абонамент в клиника. Поема ми всичко за бременността. Дефакто можеха да си ги спестят, но и с двете ми бременности и двете лекарки настояваха да правя тоновете. Така че има смисъл, но проблема е, че са скъпи и трудно човек си ги позволява  Confused

# 835
Преди три години и малко, когато бях бременна с голямата ми дъщеря - тоновете в ТК бяха безплатни. Тогава лекарката ми настоя да ходя всеки ден след термин. Сега, когато се плащаше, имахме уговорка да ходя през ден (като в един от дните, когато пропуснах тоновете бях на ехограф) и ако не съм родила до седмица след термина - да започна да ходя всеки ден. Може би е въпрос на лекарска школа, но аз също си мисля, че е хубаво да се знае какво се случва с бебето, за да се вземат спешно мерки, ако се налага.

# 836
  • София

Кажете сега като си избера болницата и екипа т.е. доктора, мога ли да си взема документите от ЖК и да се прехвърля на следене в самата болница , която съм избрала? Така все пак  ще мога да се опозная и с доктора , нали?

Принципно може и да може, стига ТК вече да се подписали договор с касата за проследяване на бременност (доскоро имаха само платена консултация майчино здравеопазване) и изборният лекар да се занимава и с извънболнична помощ пак по договор с касата  Peace

# 837
  • София
А каква е цената на секцио с избор на лекар,че нещо не се орентирах и каква упоика използват?  bouquet

Обикновено спинална  Peace

# 838

Принципно може и да може, стига ТК вече да се подписали договор с касата за проследяване на бременност (доскоро имаха само платена консултация майчино здравеопазване) и изборният лекар да се занимава и с извънболнична помощ пак по договор с касата  Peace

Мерси за отговора. Ще питам Simple Smile

# 839
Момичета, някоя знае ли до колко работеше касата? В сми, ако зараждам след затварянето й, нали на следващия ден, след раждането плащам?

Общи условия

Активация на акаунт