Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 567
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 960
Аз много се притеснявах по въпроса със задържането на бебето. Когато ме настаниха във випа веднага попитах за бебето...Акушерката взе да ми разказва колко е важно да се почина и тн. Мисля, че може да се разбере човек с персонала. Бъди по безкомпромисна и малко арогантна Laughing и няма да имаш проблеми Naughty

# 961
Според мен няма да можеш да отървеш васермана преди раждането. Искат го като документ към всички документи. Това, обаче не попречи в предродилна зала да мине лаборантка и да каже, дай пръстче, да ме бодне и да си замине така неочаквано както се появи. Дори не успях да попитам за какво ме боде. После като идваха да взимат кръв на другото бебе в стаята питах за какво са ме боли в родилна и те казаха, за Васерман  Rolling Eyes Аз много се учудих, защото предния път никой не ме е бол за това, а и нали имам занесено готово изследване. Лаборантката каза, че ако моето изследване е редовно не всеки идвал с такова  Wink Та приготви се да си платиш и после пак да ти взимат кръв. А може и да кажеш, че не си имала време да го направиш. Какво! Ще те върнат ли? Няма! Laughing

Благодаря за инфото Vache. То моята е друга - онова от женската консултация ми е изтекло, а голямото дете тръгва на ясла и ми искат да предоставя. Не ми се даваха пари за ново и се чудех нямам ли в болницата актуално от раждането преди месец Wink

Та, ако на някой скорораждал му трябва да знае - обадих се в Лабораторията на ТК преди малко, където казаха, че всички имаме и, ако искаме - отиваме при тях на 4 ет, през седмицата до 1.30 ч. и дават препис Wink

И аз се учудвам, защото мен не са ме боцкали...никакъв спомен нямам, за нещото,което разказваш...но щом има добре Simple Smile

# 962
  • София
Честно казано и аз се зачудих защо питаш, но нямах време да ходя назад да видя кога роди  Embarassed
Извади си препис. Важи 6 месеца васермана. Аз преди седмица вадих с/у 10 лв за яслата на бебето  Wink

# 963
nikkita77, ти кога успя да си го вземеш? Ще пробвам с добро, с лошо - каквото свърши работа.  Crossing Arms Че даже мисля да говоря и с лекарката за съдействие...   Simple Smile

# 964
nikkita77, ти кога успя да си го вземеш? Ще пробвам с добро, с лошо - каквото свърши работа.  Crossing Arms Че даже мисля да говоря и с лекарката за съдействие...   Simple Smile

Аз родих в 7 сутринта и бебето кум 10 си беше при мен, може и  по рано да е било Hug

# 965
Запитването ми може и да не е за тази тема, но ако случайно някой може да ми даде информация... ще се радвам.

Колко струва БХС в "Света София"? (ехографски преглед + вземане на кръв)  Rolling Eyes

# 966
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
БХС върви в комплект със скрийнинг - подробно ехографско изследване, на което измерват нухалната гънка, гледат за костицата на нослето и др., и общо струват 80 лева - така беше миналата година през ноември поне.

# 967
общо струват 80 лева - така беше миналата година през ноември поне.
Много благодаря, че сподели!  Hug
Гинеколожката ми спомена за сума от около 80 лева, но реших да попитам и тук, за всеки случай, че в последно време съм много разсеяна.  Embarassed

# 968
общо струват 80 лева - така беше миналата година през ноември поне.
Много благодаря, че сподели!  Hug
Гинеколожката ми спомена за сума от около 80 лева, но реших да попитам и тук, за всеки случай, че в последно време съм много разсеяна.  Embarassed

Моят съвет е да не си правиш БХС там,особено ако е при д-р Савова. Можеш да отидеш в МЦ на д-р Марков.Там специалистите са много добри-така или иначе плащаш.Разликата е, че при Марков даваш 80лв/ако е преди 16г.с./ и след това с попълнената бланка отиваш в Майчин дом и там даваш кръв и плащаш около 20-30лв. Иначе в ТК за 80лв.ти правят ехограф и ти вземат кръв за БХС, която после изпращат в Майчин дом

# 969
Моят съвет е да не си правиш БХС там,особено ако е при д-р Савова.

Здравей!
Защо не е хубаво да си правя БХС в 1 АГ "Св.София"?
Ако имаш някакви впечатления, сподели, защото още не съм си запазила час за изследването и мога да си променя решението.
Аз ще си правя ранен БХС, а в МЦ Марковс - ще си правя втората ФМ.

# 970
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Кръвният серум за БХС от всички места се изпраща в Майчин дом, в Националната генетична лаборатория.
Дори можеш да си провериш резултатите директно тук
http://websvr2.lmpbg.org/cgi-bin/WebAccess/AssyChk,
три дни след като се вземе кръвта, трябва обаче да си вземеш паролата и кода.
Освен при Савова в 1АГ можеш да си направиш подробния ехографски преглед, който върви с БХС при Арабаджикова, а най-вероятно и при Стратиева (за нея не съм абсолютно сигурна, правих си по-късната ФМ при нея).  

# 971
Как мога да стигна с градския транспорт до 1 АГ "Св. София" ?
--- от центъра в посока "Красна поляна"!
Благодаря предварително!   Hug

П.С.
Мога да хвана:
- автобус - 9, 72, 75, 11, 404.... и всички автобуси, които спират на Орлов мост.
- трамвай - 20, 22.

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 10:48 от maminka23

# 972
С метрото до Константин Величков. От там е на една спирка с трамвая, слизаш на Двореца на децата. Можеш и пеша, но и след това между блоковете има едно 10 минути пеша, така че зависи колко те мързи. Иначе като слезеш на спирката на Двореца, трябва да тръгнеш надолу по Александър Стамболийски (обратно на Мола, че не знам ляво и дясно  Laughing) и малко по-надолу вече има табелки. Погледни го и в бгмапс
http://www.bgmaps.com/link/306B19A3864E1A71632685DBD6AF234C

# 973
  • София
Как мога да стигна с градския транспорт до 1 АГ "Св. София" ?
--- от центъра в посока "Красна поляна"!
Благодаря предварително!   Hug

П.С. Мога да хвана - 11, 404, 72.... и всички автобуси, които спират на Орлов мост.

Маршрутка устройва ли те? Заставаш от другата страна на Орлов мост в посока СУ (където е подлезът - срещу Борисовата градина, под билбордовете) и чакаш 29 - тя е най-удобна, защото спира точно там, в краен случай - 16 (слизаш на светофара), пресичаш наляво и тръгваш по улицата (има табелка).

# 974
С метрото до Константин Величков. От там е на една спирка с трамвая, слизаш на Двореца на децата.
Еовин, благодаря ти!
Много съм зле, метрото ми е на няколко крачки, а въобще не се сетих за него.  Joy
Кой трамвай трябва да хвана като сляза на Двореца на децата?

Маршрутка устройва ли те? Заставаш от другата страна на Орлов мост в посока СУ (където е подлезът - срещу Борисовата градина, под билбордовете) и чакаш 29 - тя е най-удобна, защото спира точно там, в краен случай - 16 (слизаш на светофара), пресичаш наляво и тръгваш по улицата (има табелка).
Деси, благодаря и на теб!
С маршрутката ще ми е екстра, защото до Орлов мост съм за 10мин., а и след като спира точно на болницата - супер. После и на връщане мога да си я хвана.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт