Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 144 482
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 210
  • София
м.6.2011 си бях с моя си нощница по време на операцията.

# 211
  • София
Искам да попитам родилите преди време, на моята епикриза има назначени дати за два прегледа. Вие ходихте ли, има ли смисъл или те претупват само, заплащат ли се?

# 212
Аз ходих онзи ден. Има две дати, но то е написано така, че все едно и двете дати са за преглед на майката. Оказва се, че първата от двете е за майката, втората дата е за преглед за детето. Та аз отидох да прегледат мен на датата на прегледа за децата и нямаше проблем.
Минава се през регистратурата, отбелязват те по ЕГН и те пращат в кабинет, в моя случай 104.
Лекарят ме прегледа как е зараснала раната след операцията, УЗ на матката (не вагинален) и толкоз, работа за 5 минути със събличането и обличането, като изключим чакането пред кабинета.

Ако лекарят, който ме оперира беше на смяна, може би той щеше да си ме гледа.

Прегледът не се заплаща.

# 213
Мен ме заведе акушерката по стълбите, асансьорът не работеше  Rolling Eyes отново. /Докато бях там засядаха хора нон стоп и думкаха както в главния асансьор така и в страничния който е в отделението./ Минах си през разни хора, по нощница и без гащи отдолу, но кой знае че си без гащи. А и повярвайте ми това е последното което ме интересуваше в момента. Толкова бях развълнувана че раждам, че бях останала със сутиена си, та ме накараха после да го свалям.  Crazy А и след това същинското раждане като почне, не те интересува с каква нощница си или кой гледа.
А, и само да ви кажа, като ме преместиха в родилна, да се кача на магарето вече да напъвам, си носех телефона с мен, главната акушерка на смяна беше много мила, жалко че не и запомних името, та тя ми го остави на масата до мен. По едно време с виковете "напъвай" чух как получих смс, майка ми питаше до къде съм.  WinkРазбира се, видях смса след като родих.

# 214
Тъй като на мен ми предстои първо раждане и притесненията са огромни,имам няколко въпросчета към по опитните майчета: трябва ли предварително да се консултирам с лекар от ТК преди раждането ако не съм била на ЖКтам,ако не съм с избор на екип мога ли да се възползвам от епидурална упойка разбира се срещу заплащане и като цяло на какво ниво е обслужването ако си без избор на екип.Благодаря ви предварително и се извинявам ако задавам вече обсъждани теми.

# 215
Надявам се да не повтарям някой вече съществуващ коментар!
Аз живот и здраве ще раждам май месец и посетих Тина Киркова , където ни разведоха из новото родилно отделение, което още не са пуснали, и отговаряха на всичките ни въпроси! След това отидохме в това, което е в момента неремонтираното! Е както се досещате разликата беше от земята до небето! Казаха, че съвсем скоро ще го отворят! Наистина е направено много модерно.
Аз съм лежала в тази болница и преди, за коремна операция, и впечатлението ми е много позитивно! Отнасяха се с мен много внимателно!

# 216
Тъй като на мен ми предстои първо раждане и притесненията са огромни,имам няколко въпросчета към по опитните майчета: трябва ли предварително да се консултирам с лекар от ТК преди раждането ако не съм била на ЖКтам,ако не съм с избор на екип мога ли да се възползвам от епидурална упойка разбира се срещу заплащане и като цяло на какво ниво е обслужването ако си без избор на екип.Благодаря ви предварително и се извинявам ако задавам вече обсъждани теми.

Относно епидуралната, като попитах дали я прилагат, казаха, че да, няма значение дали си с избор на екип или не си! Ако много те боли и не издържаш, имаш право да си поискаш, или пък се разбираш с тях още в началото!

# 217
Искам да попитам родилите преди време, на моята епикриза има назначени дати за два прегледа. Вие ходихте ли, има ли смисъл или те претупват само, заплащат ли се?
Мен не са ме претупвали!

# 218
  • София
Момичета, обърнете внимание, че в ТК слагат не епидурална, а спинална упойка. Аз досега за епидурал поставен там не съм чувала. На мен самата са слагали при първото раждане спинална. Сега всички дето раждаха бяха пак със спинални. Отбелязвам го, защото разликата  между двете упойки е огромна. И като начин на поставяне, така и като параметри на поставяне  Sunglasses

# 219
Доколкото знам, епидуралната е за предпочитане или греша? Rolling EyesАко имаш силни болки, не поставят ли епидурална?

# 220
  • София
Café con leche, lunallena,  благодаря за бързите отговори bouquet

Да си кажа и аз, днес бях на прегледа, мина за 5 мин., прегледа ме мануално (аз съм с нормално раждане) и приключихме. Но все пак се успокоих, че всичко е ок.

# 221
Специално питах за епидурална и казаха, че слагат!

# 222
Днес бях в ТК и една жена от приемната на 1-вия етаж се качи по стълбите за родилната зала. Някой има ли информация кога ще е готова новата родилна зала и след това дали ще приемната ще е пак на 1-вия етаж?

# 223
  • София
Доколкото знам, епидуралната е за предпочитане или греша? Rolling EyesАко имаш силни болки, не поставят ли епидурална?
За мен лично за предпочитане е спиналната, защото не ми харесва да ми виси катетър от гръбначния стълб. А иначе двете упойки са си различни, поставят се при различни условия и изобщо лекарите решават.

lunallena, аз споделих само какво съм виждала. И преди близо 9 г. и сега юни месец аз не водях да поставят епидурална. На всички в предродилна сложиха спинални.

# 224
Много странно, защо ще ме лъжат, а и прочетох, някои коментари на раждали в ТК с епидурална!
Знам ли вече и аз!   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт