Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 655
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Момичета,върнах се от болницата и доктора,който беше тогава на разположение в 103ти кабинет ме изслуша много внимателно и после ме попита дали имам уговорка за определен доктор или екип и като му казах,че нямам и той каза,че тогава няма да плащам нищо и че всичко е по клинична пътека,т.е. по здравна каса.Каза да не се притеснявам за това.Беше пак много внимателен и любезен.Определено засега съм си с добри впечатления от ТК.

# 766
Момичета,върнах се от болницата и доктора,който беше тогава на разположение в 103ти кабинет ме изслуша много внимателно и после ме попита дали имам уговорка за определен доктор или екип и като му казах,че нямам и той каза,че тогава няма да плащам нищо и че всичко е по клинична пътека,т.е. по здравна каса.Каза да не се притеснявам за това.Беше пак много внимателен и любезен.Определено засега съм си с добри впечатления от ТК.

Чудесно много обнадеждаващо а кой е 103 к-т?Приемен ли и да те питам и теб в направлението ти пишеше ли предлежанието на плода понеже на моето не пише ,вчера си ги получих от АГ с 45- дневния болничен /копие от лаборатория,за кр.група,за хоспитализация и за раждане /

# 767
  • София
Предлежанието го пише в обменната карта.Там пише седалищно предлежание.Иначе 103ти кабинет е приемен.Оттам мисля че минава всичко.На направлението пише само по клинична пътека 141.Даже сега мисля дали да не мина през моята докторка набързо с направлението да я питам дали трябва и още нещо да се попълни,но докторката от вчера каза,че дори да нямам направление няма да ме върнат  Mr. Green

# 768
Тайра, радвам се, че вече си спокойна. По-добре питане, отколкото притеснения и неведение  Simple Smile
На мен пък не ми дадоха обменна карта, а в направлението ми нищо не пише.
Никита, от входа в дясно една от първите врати е приемния кабинет. Пише си и няма начин да не го намериш.
The Flower чувала съм, че като си без избор на екип нямаш и упойка. Не знам дали наистина е така. Важното е, че раждането ти е минало и сте добре, пък другото се забравя.

Знаете ли дали в реанимация има таблети или само в другите стаи?

# 769

Никита, от входа в дясно една от първите врати е приемния кабинет. Пише си и няма начин да не го намериш.

Ама от тоя вход, който е с портиера, че от др. страна има още един. А аз не съм ходила в тоя кабинет, а само в 203 напр. тоя горе до родилната зала, май се води спешен- дали защото отидох през нощта?

# 770
Момичета аз имам въпрос, защото останах много объркана. Вече родих, беше много дълго и трудно раждане без избор на екип. Много съм доволна от отношението на лекарите в родилното, но така и не ми сложиха желаната от мен епидурална или спинална упойка с мотива, че щели да спрат процеса, който така или иначе вървеше изключително бавно. После обаче се замислих дали отказа за упойка не се дължи на това, че нямах избор на екип, макар че като разпитвах предварително разбрах, че няма значение дали си с или без екип упойката не се заплаща (аз бях готова да си платя, ако имаше регламентирана сума).
The flower сках да те питам колко дълго продължи раждането? Защото аз като раждах в ТК преди 2 години, процеса трая близо 12 часа с упойка и накрая стигнах до секцио,защото така и не се получи разкритие. Тогава забелязах, че на жените, които бяха там без екип не искаха да им слагат упойка, а на останалите им сложиха.но пък сега се замислям, дали не са прави за "спирането на процеса",защото дори и с упойка и солидна доза окситоцин,при мен разкритие така и не се получи-стигна до 5-6 см и секцио.

# 771
Аз и двата пъти раждах с избор на екип и упойка. Моята докторка ми каза, че има определени условия, при които се поставя такава (между другото, в ТК слагат спинална и това може да е от значение). Например, да има поне 6 см. разкритие, бебето да е слязло в таза и т.н. Та може лекарите да са отказали упойката по тези причини... или наистина да не са искали да сложат, защото не е избран екип.

# 772
  • София
Хм..нужно внимание...зависи кой как го разбира това...аз когато раждах/секцио по мед.причини/, бях с екип...но едно от момичетата в реанимация не беше и ..тя беше полежала в патологията за да мине секцио по мед.причини без избор на екип...след операцията за нея нямаше окситоцин в реанимация,нямаше и обезболяващи,никой не се поинтересува как е. Rolling Eyes

За какво и е окситоцин в реанимация ???? Това не се ли влива за предизвикване на раждането ?

След секцио да контрахира матката,да се чисти по-добре.

# 773
Най- добре е да се пита директно в болницата, няма какво да гадаем. Слагате ли упойка без избор на екип? Колко ще ми струва това и т .н.
Днес говорих с приятелка и тя ми каза , че дъщеря й  е родила само с платена акушерка и е останала много доволна от отношението. Когато се наложило повикали анастезиолог и доплатили 100 лв за   упойка. Лично аз смятам , че може да се разбере човек с работещите в тази болница.

Има ли мами с добри впечатления от акушерки?

Бихте ли споделили?
Интересува ме ако съм избрала доктор и раждам през ноща например, аз го викам нали така? Акушерките кои са в случая...тези които са на смяна ли?

# 774
никита,някоя мама беше споменала,че е доволна от акушер Ели Белишка (дано не обърках фамилията)...

Ако си избрала доктор му вземаш и телефона,за да му звъннеш като тръгнеш да раждаш не зависимо по кое време - той е длъжен.Но избереш ли доктор - съответно избираш екип.Т.е. той си избира екип. (акушер,анестезиолог и там още каквото му трябва  Mr. Green )

# 775
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз го викнах в 2 часа през нощта, уговорката беше за след 5 часа  Grinning, за планово секцио, но премина в спешно. По същото време дойде и жена с нормално раждане с уговорка при него, малко се припокриха нещата  Grinning
За Ели Белишка открай време и аз все хубави неща съм чувала.

# 776
...Днес говорих с приятелка и тя ми каза , че дъщеря й  е родила само с платена акушерка и е останала много доволна от отношението...

Има ли мами с добри впечатления от акушерки?

Бихте ли споделили?
Интересува ме ако съм избрала доктор и раждам през ноща например, аз го викам нали така? Акушерките кои са в случая...тези които са на смяна ли?
Аз съм много доволна от акушерката при първото ми раждане - възрастна, пълна, с червена коса...Лекарката после ми каза, че се казвала Роси...обаче така и не успях да я намеря. Първо ме стресна с вида си, но се оказа по-спокойна и по-пекана от всички други в залата.

Иначе избирането на екип си е само лекар, евентуално той си има анестезиолог. Акушерките са тези на смяна. Чувала съм, че уж някои лекари работели с избрани акушерки,но жив човек с такъв не съм срещала.

А приятелката ти, като е избрала акушерка само - в общата зала ли е раждала или може да е във ВИП зала и да дойде лекар от дежурните?

# 777
никита,някоя мама беше споменала,че е доволна от акушер Ели Белишка (дано не обърках фамилията)...

Ако си избрала доктор му вземаш и телефона,за да му звъннеш като тръгнеш да раждаш не зависимо по кое време - той е длъжен.Но избереш ли доктор - съответно избираш екип.Т.е. той си избира екип. (акушер,анестезиолог и там още каквото му трябва  Mr. Green )

Както разбирам, избрала съм доктора и той си вика екипа с него...така ли? И ако не са на смяна и тях ли ги буди нощем newsm78? Мисля да избера водно раждане , но явно това не е от значение Simple Smile

# 778
Както разбирам, избрала съм доктора и той си вика екипа с него...така ли? И ако не са на смяна и тях ли ги буди нощем newsm78? Мисля да избера водно раждане , но явно това не е от значение Simple Smile
Според мен си избираш и доктора и акушерка и си ги викаш и двамата ти (съответно още 300 лв. отгоре за акушер)...но само предполагам.

# 779
е нали 900 лв са уж за екипа...?

Общи условия

Активация на акаунт