Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 822
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 515
И аз мисля, че са  четворки най-големите и може би в извънредни ситуации се слага 5то легло. Аз бях в обикнавена и бяхме през повечето време 3, а със съседната стая изобщо не се засекохме в банята Laughing .Условията не са лоши аз даже бях изненадана зещото не бях ходила преди това и очаквах мизерия. Бях се настройла да искам ВИП, но нямаше и ме настаниха в обикновена стая. После си заформихме една весела компания и реших да не си харча излишно парите Joy. Аз и още едно момиче бяхме с екип и като идваха докторите да ни видят пък и акушерките ни го казваха,че в тази стая винаги е най-весело Laughing Късмет Hug

# 1 516
Другата разлика, която за мен е най-важна, е това, че във ВИП-а на петия етаж бебето се връща при теб веднага след тоалета. На 2-рия - бебетата стоят по 1-2 часа при акушерките, докато оправят всички и се скъсват от рев. На мен ми дадоха Ния с пресипнал глас от рев и ужасно съжалявам, че нямаше места във ВИП-а два последователни дни, а успяхме да се преместим чак на третия. За тази "екстра" бих дала и повече пари.

Като раждах тази година смених три стаи. Първо в петица, после в тройка и накрая в двоен ВИП (по мое желание). Имат си някаква схема, по която си подреждат хората, може би целта е да има по-малко бебета в една стая, за да не си пречат нощем.

# 1 517
  • София
Един адвокат по ТВто каза, че това си е стратегия - родилките са уязвими пациенти и лесно се навиват да си плащат за добро отношение(което по право им се полага безплатно). Така плащаме не за екстра, а за да "ги омилостивим" да не ни тормозят.
 Е, слава Богу има човеци навсякъде и далеч не е задължително да те тормозят. Стратегията "перде" е доста добра, стига емоционалното състояние на родилката да позволява. Мен примерно само първия път ме посмачкаха. След това си влизах със стратегия - аз съм мила и любезна, както обичайно, но добре знам до къде се простират и техните права. Не се заяждам, просто не позволявам да се бъркат в личните решения (те пък не се и опитваха. Само в родилното пробваха, но без скандал им рекох, че няма да я бъде тая).

Ако до скоро можеха да те нахокат, че бебето е в твоето легло, то втория път го слагах в количката само когато ги давахме за тоалет, спяхме си заедно и персонала нищо негативно не каза. Даже една от лекарките(които взимат кръв) се изказа мило :"При мама е най-добре, а господине".

Ех, спомени! Абе хубаво си беше, като на почивка (втория път де), само да имаше и по-вкусни манджички. И хлебарките вече ги нямаше.
 Всъщност нещата, които ме разстройваха първия път бяха някакви подхвърлени остри реплики, които лекарите забравят още в мига, в който са ги казали, а нас ни жегват и ревем като магарета заради тях няколко дена. И ни тежи, и сякаш цялото ни виждане за ситуацията се преобръща... хормони.

Jillian, за първото разместване ти ли го искаше? Защото аз не съм съгласна да ме местят(освен ако нещо или някой е съвсем непоносим/о), защото където ми седне Д-то там е моето място и ми става едно уютно, сякаш гнездо съм си свила.

# 1 518
А какви са манджите горе-долу? И може ли да ми носят от вкъщи?

# 1 519
  • София
А какви са манджите горе-долу? И може ли да ми носят от вкъщи?

Предишната фирма за кетъринг доставяше само гнусотии (макар че имаха някои добри попадения). Не знам как е с новата. Ако мислиш да се храниш там, носи си сол  Mr. Green Иначе във всяка стая има хладилник, отвън има кафенце със супер вкусни сандвичи, отстрани на болницата има бърза закуска и хранителен магазин, така че от глад няма да умреш (стига да можеш да излезеш, де). Така че - да, могат да ти носят от вкъщи  Peace

# 1 520
Аз ям без сол Laughing По-скоро предполагам, че ще е нещо с месо, а не ям месо  Grinning Затова питам Simple Smile
Иначе лежах преди 6-7 години в Пловдив в болница, тогава още не бях вегетарианка, да ви кажа никак не беше лоша храната, само дето беше малко  Laughing

# 1 521
  • София
Хладилник във всички стаи ли? Бре, много промени са настъпили за по-малко от две години. Таблети, телевизори, хладилници. (само леглата не щат да сменят)
 Манджите изглежда като да трябваше да са вкусни, но не бяха вкусно сготвени. Месо имаше, не всеки ден, но на едри парчета, можеш да си го извадиш.
 На мен храна от вкъщи ми носеха готвена. Заведенията и двете бяха в мъгла от цигарен дим   и ги избягвах. То нямаше нещо кой знае какво де - сандвичи, пържени картофи, кебапчета/кюфтета.

# 1 522
за хладилниците и аз се учудих лятото(август)нямаше и ми носиха храна всеки ден, защото се разваляше.

# 1 523
Аз ям без сол Laughing По-скоро предполагам, че ще е нещо с месо, а не ям месо  Grinning Затова питам Simple Smile

Мда, и на мен ще ми носят отвън. Да изваждам месо от манджа не е вариант  Sick Сигурно пак са претенции  Mr. Green Така или иначе в никоя болница, частна или държавна, не биха се съобразили с такива желания

# 1 524
  • София
Аз лежах октомври - и в "Паталогична", и във ВИП имаше хладилници  Simple Smile

Има един съществен момент с храната, обаче. Родилките са на диета първия ден, момичетата със секцио - два дни (докато не се отиде по голяма нужда). Диетата за секцио включва безсолен бульон, картофено пюре със сиренце и кремчета от нишесте. Така че храната от вкъщи трябва да е подобна  Peace

# 1 525
Аз лежах октомври - и в "Паталогична", и във ВИП имаше хладилници  Simple Smile

Има един съществен момент с храната, обаче. Родилките са на диета първия ден, момичетата със секцио - два дни (докато не се отиде по голяма нужда). Диетата за секцио включва безсолен бульон, картофено пюре със сиренце и кремчета от нишесте. Така че храната от вкъщи трябва да е подобна  Peace

Трябва? Кой следи каква храна яде родилката, някой лекар до главата ми? И ако те "лекуват" запек с бульон, картофено пюре, сирене и нишесте, бих ги пратила обратно в училище да разберат как се оправят лениви черва  ooooh!

# 1 526
ааа да в паталогия да, ама 2 ет няма хладилници

# 1 527
  • София
Трябва? Кой следи каква храна яде родилката, някой лекар до главата ми? И ако те "лекуват" запек с бульон, картофено пюре, сирене и нишесте, бих ги пратила обратно в училище да разберат как се оправят лениви черва  ooooh!

Те ти казват какво трябва да ядеш, а какво ще правиш ти - това си е лично твое решение  Peace И защо "лекуват запек"? Тези кремообразни храни преминават много по-лесно през червата и не ги натоварват толкова, колкото по-твърдата храна. Да не говорим, че преди това си стояла повече от 24 часа само на течности и пържолката (примерно) няма да ти се отрази много добре  Peace А ако се докараш до запек, тогава директно те черпят с рициново масло  Mr. Green

# 1 528
Трябва? Кой следи каква храна яде родилката, някой лекар до главата ми? И ако те "лекуват" запек с бульон, картофено пюре, сирене и нишесте, бих ги пратила обратно в училище да разберат как се оправят лениви черва  ooooh!

Те ти казват какво трябва да ядеш, а какво ще правиш ти - това си е лично твое решение  Peace И защо "лекуват запек"? Тези кремообразни храни преминават много по-лесно през червата и не ги натоварват толкова, колкото по-твърдата храна. Да не говорим, че преди това си стояла повече от 24 часа само на течности и пържолката (примерно) няма да ти се отрази много добре  Peace А ако се докараш до запек, тогава директно те черпят с рициново масло  Mr. Green

мда, пържолки не ям. а кремообразните храни са ужасно трудни за храносмилане, защото са минали толкова много обработка, че в тях не са останали никакви ензими и организма се натоварва да произвежда храносмилатени такива сам. влакнини в сиренето и нишестето няма, а бульона само разрежда стомашните сокове. тва е най-безумната "храна", която можеш да поемеш, за да се изходиш по голяма нужда  Peace така де, всеки сам решава пак, хубаво е, че няма някакви безумни правила за внасяне на храна примерно.

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 14:07 от chugra

# 1 529
Eliq, да не си лежала в 232 стая Аз бях там и наистина казваха,че там е най-весело.Аз съм доволна от отношението на персонала в родилното отделение.Единствено ми направи лошо впечатление,че си искаха почерпка преди изписване.
Леглата във ВИП-овете са същите като на 2-рия етаж,всичко в стаите е едно към едно(без хладилниците,де).
Кликимостра, ако наистина раждането в ТК ти излиза над 2000 лв. само заради ВИП-а и доброто отношение, според мен, не си заслужава.Ако искаш добро отношение, хубава храна, стая с максимум 2 легла, помощ при кърмене и посещение от роднини, за 1980 лв. отиваш и раждаш в клиниката на д-р Щерев.А там стаите и отношението наистина са като към ВИП персони.
Но пак казвам, не си заслужава.Аз си следях бременността там и съм много доволна, но толкова пари за раждане не бих дала. Никой няма да роди вместо нас, колкото и да сме платили.
Аз също си бях доволна от всичко,с изключение на подобието на лекар, при който откарах цяла смяна.Дойде в 07:30 сутринта и си тръгна 12 часа по-късно, като през това време не спря да се заяжда(писала съм и преди за него, та няма да се повтарям).
По въпроса с даването да детето - ама наистина не разбирам това да не си вземеш детето след като родиш( тук не говоря за секциото и тежките случаи на раждане). Аз, въпреки че ме изродиха с пълна упойка и т.н, в 10:00 чаках да видя моето малко слънчице(друг е въпроса, че не ми го дадоха).А имаше една, която хич и не се сети за него до средата на втория ден - била изморена(хайде стига бе, ама иначе можеше да ходи до кафето отвън и да се шляе по коридорите). Друга пък се учуди как така ще седи детето по цял ден, пък даже и през нощта при нея?! Луди хора ,колкото искаш!!!! CrazyА като се приберат, какво?!И защо въобще ги раждат тия деца, след като очевидно хич не им се занимава?

Общи условия

Активация на акаунт