Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 768
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 530
 Joy да 232 стая беше.
Абе да ви кажа, незнам какво трябва да ядеш или не против запек първия ден, но то корема  ти така или иначе е празен Laughing . Първо ти правят клизма, после не ядеш и то...
Аз не знам сега какъв е кетеринга,но през юли изобщо не разбрах, че се яде в тая болница Joy
Два пъти разбрах,че се сервира закуска, и първия път като я видях изобщо и не отидох повече да търся каквато и да била храна.  #Crazy

# 1 531
Joy да 232 стая беше.
Абе да ви кажа, незнам какво трябва да ядеш или не против запек първия ден, но то корема  ти така или иначе е празен Laughing . Първо ти правят клизма, после не ядеш и то...
Аз не знам сега какъв е кетеринга,но през юли изобщо не разбрах, че се яде в тая болница Joy
Два пъти разбрах,че се сервира закуска, и първия път като я видях изобщо и не отидох повече да търся каквато и да била храна.  #Crazy

точно това си мислех и аз - ако са ти правили клизма преди раждането, а и в деня преди това със сигурност си ходила 3-4-5 пъти (естествен процес на очистване), и после по време на раждането не са ти дали да ядеш, надали има какво да изкараш още на другия ден  Wink  та така или иначе е малко безмислена тая "диета". ма както и да е де Simple Smile

# 1 532
Ааа, преди три години и половина, при една от закуските ми сервираха филия хляб с масло и халва. Такова лакомство не бях опитвала от години. Mr. Green

skrech, местенето от голямата в по-малката стая не беше по мое желание. Аз си исках ВИП от първия ден, защото имам опит, но не ме огря веднага.

# 1 533
  • София
И това сефте чувам, че родилката била на диета(още по-малко пък конкретната диета с пюре и сирене). Готви се безсолно, защото така е редно и който иска си досолява. Никога не съм и виждала повече от един вид храна (за секцио и вагинално или за първи ден и за следващи дни след раждане). Просто се готвят обичайни неща с по-малко сол ( и странна липса на вкус. Това ми е трудно да си обясня как се случва, като се вижда, че има подправки).

# 1 534
И това сефте чувам, че родилката била на диета(още по-малко пък конкретната диета с пюре и сирене). Готви се безсолно, защото така е редно и който иска си досолява. Никога не съм и виждала повече от един вид храна (за секцио и вагинално или за първи ден и за следващи дни след раждане). Просто се готвят обичайни неща с по-малко сол ( и странна липса на вкус. Това ми е трудно да си обясня как се случва, като се вижда, че има подправки).

значи във всички случаи е по-добре да си носим наша храна  Joy

# 1 535
Жената, с която бях, с цезарово - нейните манджи бяха различни, но също толкова зле. За дните не е различна манджата и винаги е ужасно нездравословна - добруджа-типов хляб с неизвестни консерванти, кренвирши тип "събери 10 - сглоби си куче", яко "полезен" маргарин, имитиращ продукт предшественик на "Българка" и подобни.   chef А колко ли се таксуват тия боклуци ми е любопитно. newsm78

# 1 536
  • София
 Първия път бях в стая с майка след секцио. Не се хранеше с нещо различно. Само спазваше препоръката за пиенето на вода от спортен накрайник.
 Втория път заедно ходехме в столовата с една от майките от съседната стая, със секцио. Нямаше отделно меню за нея.
 На мен важно ми беше от предишния ден да си подготвя закуска, защото нямам време преди визитация да ходя да пазарувам, а закуските не ми минаваха през гърлото -баничка или кифла (поне бозица да имаше или кисело млекце за прокарване) или филийка с 20гр. сиренце и чай.

# 1 537
Еми това, което казвам за различните манджи беше август 2012 г., ако са го променили...

# 1 538
Аз също бях в стая с майка със секцио - отделно й беше храненето. На мен пък закуските най ми харесваха - имаше кифли с мармалад, филийки със сирене и маргарин, с конфитюр и маргарин, със салам и маргарин. Чай имаше всяка сутрин. За обед и вечеря все безвкусици,но имаше и нормални манджи.
не бяха го измислили обче за майките с деца в кувьози или на системи.Аз рядко стигах за обяд,защото по това време бях при бебчо.

# 1 539
Привет на всички и честита нова година! Термина ми е за 4 април и за сега съм се ориентирала да раждам в Тина Киркова, така че се записвам да следя темата. Първото раждане беше във Втора градска, но не останах доволна и реших да сменя мястото.  Laughing
[/quo

препоръчвам болницата и доктор Дончева ако искате раждане с екип:-)

# 1 540
А какви са манджите горе-долу? И може ли да ми носят от вкъщи?

Най - добре да ви носят храна:-)

# 1 541
Ех като ви чета и мен ме обзема носталгия и пак ми се ражда... Добре, че съм бременна  Laughing
Цитат
Другата разлика, която за мен е най-важна, е това, че във ВИП-а на петия етаж бебето се връща при теб веднага след тоалета. На 2-рия - бебетата стоят по 1-2 часа при акушерките
Да, това е важно и за мен.  Peace
Цитат
Кликимостра, ако наистина раждането в ТК ти излиза над 2000 лв. само заради ВИП-а и доброто отношение, според мен, не си заслужава
Аз съм kilimiotlista, но кликимостра МНОГО ми харесва. Все едно аз съм го измислила  Grinning  Joy
За Щерев - аз за малко там да родя миналия път, там се и следих Simple Smile Всичко съм проучила и си я харесвам тая клиника. Но избрах ТК заради лекарите и естественото раждане. В щЕрев нямат много опит с естественото раждане...
ЗА помощ в кърменето си ползвам консултанти...
Ще ми излезе по- скъпо от 2000, защото искам да имам и дула. А искам и татко... Абе ужас. Та ако дам още 120 за вип стая не е проблем наистина. ОСобено на фона на всички пари, които ще дам. Обаче ако остана повече дни (с дъщеря ми стояхме 6 дена, защото я нагряваха с лампа), и за стая дам 300 лв. ми се вижда много.   Rolling Eyes
Много ме е яд как може да искат пари за присъствие на бащата.  Confused
Цитат
кренвирши тип "събери 10 - сглоби си куче", яко "полезен" маргарин
Joy hahaha

# 1 542

Много ме е яд как може да искат пари за присъствие на бащата.  Confused

И мен, защото всъщност само заради това ще плащам  Rolling Eyes

# 1 543
  • София
То съвсем навързано става - искаш баща, плащаш, но не може в обща предродилна, плащаш ВИП. Но не може ВИП с дежурен екип, плащаш екип. И при условие, че е абсурдно да присъства бащата без ВИП и ВИП без екип, могат просто да предложат една цена за услугата ВИП с екип. За бащата в случая е глупаво да има такса, защото по същата логика би трябвало да има и такса за посетители във ВИП стаите.
 А по сегашната им уредба могат да измислят и такса за пускане на музика или ползване на ароматни свещи (защото това не става да е в обикновена предродилна, значи плащаш за ВИП и съответно за екип). Ако ме разбрахте. Екстрата присъстиве на баща не е екстра а възможност към ВИПовете и е нелогино да се таксува отделно.

# 1 544
Разбрахме те, разбрахме те screch:) Точно както когато се зажениш и искаш да е в събота, ама не щеш да плащаш за хор, а безплатно Менделсон от касетофон. Обаче те ти казват, че не може и или ще слушаш касетофона през седмицата за без пари или ще ти пее хор в събота за 300 лева, ако щеш.
И всички тия практики трябва да ги изпозаведем на едни дела с Хелзинския комитет, за да станат както си трябва - без пари. Таткото и сега трябва да е безплатен по закон, така че се чудя как някой още не е завел дело....ама нали все искаме да не се конфронтираме...пък, ако речем да си тръсим правата все ще се намери някой да каже, че е важно да има "здраво бебе и здрава майка, другото са глезотии"...

Общи условия

Активация на акаунт