Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 347
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 710
Не е задължително 24 ч. да е в реанимация родилката.
Мен ме оперираха в 14.30 ч. и на следващата сутрин ме качиха в отделението. Бебетата ми ги докараха към 15.30 ч.

Някой знае ли кой е новият ръководител на Неонатологичното отделение?

Д-р Красимира Иванова е новият ръководител на неонатологията. До преди месец тя беше ръководител на неонатологичото във Втора градска, но се махна от там.

Относно избора на екип и аз съм твърдо против. Никой не може да те задължи да си платиш, за да се чувстваш спокоен докато раждаш. В крайна сметка всички доктори са опитни и с толкова много раждания зад гърба си. Според мен повечето момичета, които си дават паричките за избор на екип е защото са свикнали с даден доктор и от психологическа гледна точка биха се чувствали по-сигурно с него, което в никакъв случай не е гаранция, че няма да настъпят усложнения.

Така че, аз лично ще раждам секцио по медицински показания, без избор на екип.  Peace

# 1 711
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
sunlight_eli  е написала за позната , която е родила по собствено желание със секцио и без избор на екип!Това коментирах аз Peace
Да, в такъв случай си права  Peace

# 1 712
sunlight_eli  е написала за позната , която е родила по собствено желание със секцио и без избор на екип!Това коментирах аз Peace

Със сигурност си е платила секциото по-желание, но не е избрала специален екип - оперираха я дежурните на смяна.

# 1 713
Не случайно казвам, че ако има възможност (като имам  в предвид парична) според мен е по-добре да си с екип, и не смятам, че тези без са прошляци Naughty. За мен беше нормално и е да родя при доктора, който ме познава от преди бременността, следил ми е бременността и е на ясно както със състоянието ми, така и с това кое е най-добре за мен. Аз родих в тази болница заради него Thinking. Всички си плащаме здравни, но като упре ножа до кокала те няма да ме сгреят Laughing. За мен е по-странно да те вълнува менюто, дали леглото е с прожина,дали нета е добър и не ми беше важно да съм във вип. Всеки има право на мнение и приоритети Grinning
Колкото до приятелката ми, обедена съм, че това нямаше да се случи ако беше родила при доктора , който я познава от преди, и който държи на пациентките си. И за съжаление не става въпрос за усложнение при раждане или след това(което найстина може да се случи), а за доказана некадърност, безхаберие и опит за замазване на грешките (в следствие на, което допълнително задълбочаване на проблема). Тук е момента да уточня, че това не е мое или нейно предположение, а документиран факт подкрепен с епикризи и мнение на не един и двама доктори (включително и от ТК).
За успокоение на всички ще кажа, че той отдавна вече не работи там.  Hug

# 1 714
Ако раждам в самостоятелна вип стая с татко, бебето си седи при нас докато е под наблюдение и не го отделят от мен и таткото нали? И после ако си избера двоен вип, ни местят там заедно с бебето без да го отделят нали така?

# 1 715
Ако раждам в самостоятелна вип стая с татко, бебето си седи при нас докато е под наблюдение и не го отделят от мен и таткото нали? И после ако си избера двоен вип, ни местят там заедно с бебето без да го отделят нали така?
Точно така. Поне така беше до септември, сега с новата управа, не знам  Laughing

# 1 716
Ами то зависи и от бебето, защото по някога ги задържат в неонатологиа за надблюдение. Аз като родих и исках веднага щом ме преместят да се пробвам да го кърмя  и казаха,че няма проблем. После обаче моя доктор и педиатърката прецениха,че е по-добре да остане под наднлюдение за през нощта защото бебето се роди незряло. Не са ми налагали де, но ми препоръчаха и аз се съгласих въпреки, че се чувствах отлично и буквално 2ч след раждането с доктора излезнахме от отделението за да се видя с таткото и роднините  Laughing.

# 1 717
Може ли някой да ми каже следното нещо - имам направление за планово секцио назначено от доктор по медицински причини. Споменаха ми, че в ТК се заплаща избор на екип за секциото. Дали наистина е така?
Може ли някой, който скоро е раждал там със секцио ( не пожелание) дали е плащал за избор на екип?

# 1 718
От двете ми киснения там - и двата пъти ми го взеха за малко (15ина минути) и тогава го връщаха във вип залата. Доносени бебета, без проблеми.
И не съм виждала майка, на която да са й го дали веднага в стаята. Винаги ги задържат за около 6 часа. И в проста и във вип стая. Все  за родили по нормален път говоря. Дано да има пробив в тая система, но това съм видяла до сега.

# 1 719
Ами то като се замислиш и няма как в тези условия да не го вземат за малко поне (ако не си във ВИП),защото като те оставят в реанимация за минимум 2ч., тва бебе няма къде да седи.

# 1 720
До колкото аз разбрах, kilimiotlista пита за самостоятелната родилна зала където ще присъства и бащата. Там си има къде да стои бебенцето, преглеждат го и ако всичко си му е ок, остава там. Бащата също остава при родилката. 

# 1 721
Шушката, отговорът на въпроса ти е на последните 1-2-3 страници. Върни се малко назад и прочети.

# 1 722
Цитат
Точно така. Поне така беше до септември, сега с новата управа, не знам
Значи не са го отделяли от теб изобщо нали?
За новата управа - аз звъннах на д-р. Григорова и имам пълното уверение и нейната дума, че НИКАКВИ други промени няма да има в болницата!
Цитат
Винаги ги задържат за около 6 часа
Мислиш ли  Thinking  Защото на теория се твърди обратното. Аз като раждах ми казаха 6 часа, но реално го задържаха 12 часа  #Cussing out
Цитат
Ами то като се замислиш и няма как в тези условия да не го вземат за малко поне (ако не си във ВИП),защото като те оставят в реанимация за минимум 2ч., тва бебе няма къде да седи.
Говорим ако си нормално/естествено родила. Тогава не седиш в реанимация.
Код:
До колкото аз разбрах, kilimiotlista пита за самостоятелната родилна зала където ще присъства и бащата. Там си има къде да стои бебенцето, преглеждат го и ако всичко си му е ок, остава там. Бащата също остава при родилката. 
Да и аз така разбрах. И после ни местят с бебока без да ми го взимат нали? Така и не можах това да разбера. Май на някой му се е случвало, на друг не.

# 1 723
Наистина ли толкова задържат бебето, хм странно на мен раждала мама там ми каза, че са го взели за малко да го претеглят и т.н иначе си е било само при нея. Тя е искала така. Говоря за нормално раждане в самостоятелна зала и после ВИП стая.
Имам нужда от съвет. Искам да наема акушерка, може ли запознатите с въпроса да ми кажат как може да стане това. Някой има ли телефон на акушерка от която е доволен?
Или се звъни в болницата, вижда се кога е на смяна и се издирва там на място?

# 1 724
И мен ме интересува този въпрос. Как става? Аз ще плащам за екип и акушерка. Знам само, че може да се избере. Но как става не знам.

Общи условия

Активация на акаунт