Животът извън града

• 24 153
  • 381
  •   1
Отговори
# 300
Кафе с мед, от колко време живееш в Италия?

# 301
Аз пък все си мисля, че в едно извънградско училище ще има поне един наркопласьор по-малко, отколкото в градските училища.

Ами и аз на това се надявам. От друга страна не знам при нас как са училищата, май по-скоро някой ден ще карам децата до София. Виж, детските градини са две и са много хубави, наскоро ремонтирани. Два парка, един ще се строи пролетта, плувен басейн, конна езда, тенис, плажен волейбол, чува се и за аквапарк....дано ще кажа аз.

Ясно,липсва ми това да сме винаги близо до повечето си приятели, но за това пък има коли,таксита, градски транспорт. Не е като да сме в село,каквито бяха първоначалните ни планове. Добре,че все пак не ги осъществихме напълно.

Живот извън града - не бих си го причинила.   Stop
Вярно - птички, пчелички, поточета и брезички, но в същото време и лоши пътища, трудна проходимост през зимата, вълци, мечки, змии и гущери, а за разкош кравешка тор и каруци.
Прекалено сурови условия, не стъпвам никъде, където има вероятност да счупя някой нокът или токчето на обувката си.   Flutter
Ами децата - какво ще ги правя в тази пустош!?!

Ти говориш за някакво хипер отдалечено село явно. "Извън града" не е задължително на село.  Peace Аз ако видя мечка и вълк около къщата ми, хващам куфара и заминавам обратно в София. Змии и гущери има, но като живеех в Щатите например, и то в един от мегаполисите, имахме постоянно такива гадини.  Mr. Green  Но в описаната от теб обстановка, и аз не бих живяла.

# 302
аз разбирам отчасти носталгията и към големия град.
Когато си в чужбина ( че дори и в България), но не можеш да се реализираш в професията си и си принудена да стоиш в къщи в ролята на домакиня, естествено че ще тъгува за динамичния живот в града. Особено ако съпругът е напред в кариерата...
Но не мисля че проблемът е в града или селото

# 303
  • София
Да замениш живот в цивилизована Европа с такъв в София, определям като момент на носталгично заслепяване.

Така мисля и аз принципно, ама гледам да не приказвам много, че никой не знае какво й е на Кафе в ботушите.
Но се сетих, че и аз имах периоди, в които мразех живота си в София и исках да се върна в малкия си роден град, за да ми е хубаво и спокойно и ала-бала. Добре, че тогава майка ми ми удари два-три словесни шамара и ми разказа детайло за живота, който би ме чакал там и колко е различен от спомените ми и от ваканциите ми, които прекарвам там. Та не ме напуска през цялото време тази аналогия.
Беше след раздялата ми с бившия ми мъж, сама с детето, току-що станало ученик, ужасно време беше - и натам изби. Та не знам дали Кафе да не се огледа в живота си и да помисли дали няма нещо друго, което да я човърка.

# 304
хубавото на света е , че е цветен.

"...
...................
Прислужниците виждат света в черно.
Принцесите - в розово.
Кралиците - в розово, в черно и във всички останали цветове.
............."

от тук:

http://prit4ite.blogspot.com/2010/03/blog-post_5009.html

пс. кой, както иска да го тълкува Wink

# 305
  • София - Рим и обратно
Та не знам дали Кафе да не се огледа в живота си и да помисли дали няма нещо друго, което да я човърка.
Бърди, да чукна на дърво, нямам от какво друго да се оплача, нямаме и други проблеми с мъжа ми всъщност... Но този - къде ще живеем, сам по себе си е достатъчно фундаментален Rolling Eyes.
Знам, че в мен е грешката - не съм от типа хора, които могат да живеят само чрез и заради това, което имат с партньора си. Аз имам нужда от пространство, в което да "плувам" добре. Не знам как да се изразя, а няма и значение всъщност.

Бискара, от около 3 години сме за постоянно тук. Преди това, той пътуваше напред назад, а ние - в БГ.

# 306
  • София
Глупости, каква грешка е в теб, недей сега залита в другата крайност. Най-нормалното нещо на света е да искаш твое си басейнче (щях да напиша твой си гьол, ама не знаех как ще го приемеш  Laughing).

# 307
  • София - Рим и обратно
Гьолът си е гьол Mr. Green Hug

Просто изречението "сами на самотен остров /сами на края на света" винаги ме е изпълвало с хладен ужас вместо с трепет и романтика. Така е, откакто се помня и не означава по никакъв начин, че не държа на отношенията си или не обичам човека до мен.

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 13:33 от 'Кафе с мед'

# 308
  А, каква сладка тема. Преди време бях пускала такава, но с насоченост към отглеждането на дете в провинцията и предимства и недостатъци... Laughing

На въпроса мога само да кажа, че аз страхотно обичам София, не други градове, наши или чужди, и винаги съм я обичала, познавам и съм свикнала от десетилетия вече с всяко паве и безистен,  и ако съм далече за повече от месец ми става страшно носталгично...Но и трудно я понасям целогодишно, така че едва чакам да се запролети и да прекараме на прибежки лятото в едно прекрасно, много култивирано село с всички екстри - буболечки, каруци, кози по улиците и техните производни.

# 309

.... "сами на самотен остров /сами на края на света" .....
от това направо ме побиват тръпки на ужас.

колкото и да обичам даден човек, имам нужда и от периферия.

пс. ама и темата стана една Laughing -от живот в/извън града, през софия, рим, кастели каквото беше , кози, крави, вълци, мечки и кози, та до взаимоотношенията Simple Smile.

# 310
Да замениш живот в цивилизована Европа с такъв в София, определям като момент на носталгично заслепяване.

Възможно е, но хората са различни и докато не си изпитал на практика, мисля че и самият ти не знаеш точно какъв ще се окажеш...
  Аз например, не мога да живея в чужбина - уж всичко е горе-долу хубаво, само аз съм с постоянно чувство че не съм си на мястото Laughing
  Може би защото всичките ми близки са тук или пък по някаква друга причина, не знам...

Но разбирам Кафенцето, не е достатъчно самото място да е формално по-подредено и чисто за да се чувстваш добре.

# 311
София за авторката не е непозната дестинация. Все пак е родом от тук. Нито пък е нужно да опиташ нещо за да имаш представа за него, ако и тази представа в последствие да се окаже погрешна.
Лично аз бих опитала в София за няколко месеца, с опцията, ако не ми хареса да се върна, ако пък реша, че това е моето място да остана.

слънчева, живей си като кралица.

# 312
..........
слънчева, живей си като кралица.
Wink
благодаря, в ролята на принцеса се чувствам отлично, ако случайно някой дракон ме изяде, скорпионската ми венера ми помага да възкръсна от пепелта и като се поотупам, давам с пълна газ.

# 313
Прекрасно! Какво по-хубаво от това! Бъди внимателна обаче, розовото е коварен цвят, често близък до този на пресен екстремент /незадължително човешки, може и от едър рогат добитък/. Та короновай се за кралица и виж колко е прекрасен светът през нейните очи. Ако не ми вярваш, може да ти разкажа!  Hug

# 314
Кафе с мед, ти пак малко години си издържала, това още повече дава яснота че мястото на което си в момента не е твоето.

Преместете се в София, тогава, пробвайте..,ако стане, ако ли не, каквото такова.
Aз издържах 8 години в ДЕ, при това живях в голям град, и имам доста познанства и приятелства. Сега ангажиментите ми в БГ свършиха и само заради детето ще се рпибирам в ДЕ, ако мен ме пита някой си оставам тук в София. Но виждам че няма перспектиа за деца тука, и това е единствената причина поради която отново хващам дестинацията. Реших, че ще се примирявам със ситуацията, и с ежемесечни пътувания до София, мога да наваксвам.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт