Животът извън града

• 24 128
  • 381
  •   1
Отговори
# 315
Хора, при Вас проблемът е съвсем друг, а не град село. Донякъде започвам да Ви разбирам. Живяла съм и съм работила  в БГ (София и много малък град), гледана съм на село, живяла съм и в католическа държава - отново в столицата и в много малко градче.
Разликата е: западна католическа държава и ... балканска държава, а не толкова град:село. От сегашната ми камбанария - в полза на балканската държава. И въпреки това предпочитам да посещавам София, Атина и Истанбул само от време на време и да си имам птички, пчелички, говежди а..та, окосена ливада и звукът на тишината.
Желая Ви успех в намиране на най-доброто за цялото Ви семейство решение.

# 316
  • София - Рим и обратно
muneca de porcelana, може и да си права. Аз трудно привикнах към различните привички, колкото и нашите да се смятат за примитивни/балкански, а пък другите - европейски и по презумпция - по-добри.
За мен твърдението на Касита за цивилизованата Европа и т.н. просто няма никаква тежест, макар и да е по-популярната. А щом е по-популярна, значи има вярно в нея, не отричам, просто аз изглежда съм си чешит. Поне малко се утешавам, че не съм уникалния чешит, четейки тази тема.

Възможно е, но хората са различни и докато не си изпитал на практика, мисля че и самият ти не знаеш точно какъв ще се окажеш...
  Аз например, не мога да живея в чужбина - уж всичко е горе-долу хубаво, само аз съм с постоянно чувство че не съм си на мястото Laughing

Ирис, това все едно аз съм го писала.

Бискара, желая ти от сърце и ти да намериш баланса Hug.

# 317
 'Кафе с мед', аз не държа нищо написано от мен да има тежест за теб или за когото и да било. Прости, явно не съм разбрала целта на темата и съм сметнала, че мога да изразя и своята позиция в нея, дори и тя да не импонира на твоята.

# 318
  • София - Рим и обратно
'Кафе с мед', аз не държа нищо написано от мен да има тежест за теб или за когото и да било. Прости, явно не съм разбрала целта на темата и съм сметнала, че мога да изразя и своята позиция в нея, дори и тя да не импонира на твоята.

Няма за какво да ми се извиняваш, КАсита. Аз ясно написах, че не отричам верността на думите ти, всеки говори за себе си и споделя неговата гледна точка. Изобщо не съм оставала с впечатление, че държиш да се съглася с теб.

# 319
От сърце ти желая да вземеш правилното за теб и семейството ти решение!
Ще си позволя само един съвет- помисли и за децата си и това, къде те биха се чувствали/развивали по-добре. Ясно е, че и ние, родителите сме важни.

# 320

Бискара, желая ти от сърце и ти да намериш баланса Hug.

Мерси, ще се постарая! решила съм го вече, имам и нагласа която е доста по- различна от предната която имах. Сега гледам от друг ъгъл на ситуацията, детето е по-голямо, работата е по-малко и така.

Ще си позволя само един съвет- помисли и за децата си и това, къде те биха се чувствали/развивали по-добре. Ясно е, че и ние, родителите сме важни.

Оказва се че това е едно от основните неща определящи за взимането на решение.

# 321
  • Boston, MA
Към настоящия момент на живота ми не бих живяла на село. Ще се питам пак след 10 години.

Но, доколкото разбирам, темата не е за това. Не бих живяла разделено от мъжа ми само за да не съм в едното село (Кастели, уау).. Ако толкова е важно да се живее в София на всяка цена, аз бих се постарала първо да си намеря работа там (което в момента явно е достатъчно трудно, но може и да е постижимо), и след това да се ориентирам към местене на себе си и децата далече от баща им. Иначе егати живота, колкото и да е прелестна тази София.

Ако за три години не си успяла да намериш работа, среда, приятели, и бързаш всяка ваканция да прекараш в България, няма да се промени това.

# 322
  • София - Рим и обратно
От сърце ти желая да вземеш правилното за теб и семейството ти решение!
Благодаря ти много! Да, естествено, че решенията трябва да са съобразени най-напред с децата.

# 323
Кафе с мед, пращам ти  много снежен поздрав от красива София!

# 324
  • София - Рим и обратно
Мерси Бискара! Малката ми дъщеря е луда по снега, не мога да я изкарам от преспите с часове, ако изобщо случим някой и друг снежен ден като сме в София. По принцип ненавижда да се снима, все не е на кеф, а сега последния път като се беше проснала в снега ми вика: "Мамо! Толкова съм щастлива, направи ми една снимка!!!" Crazy
Тук ако валеше сняг щеше да е хубаво, баири за пързалки - бол!

# 325
Този сняг който е навалял тази нощ е малко в повече за инфраструктурата, лошото е че не спира да вали, но за сметка на това градът изглежда прекрасен под снежната покривка.

# 326
Харесва ли ви животът извън града?
Ако никога не сте живели на изолирано място, на 20-30 км от града, бихте ли отишли да живеете на такова място?
Да, много ви харесва да прекарате 2-3 седмици в прекрасна къща сред природата, сутрин да ви буди чуруликане на птички и жужене на пчелички, но цял живот така?
Децата ви не могат да бъдат самостоятелни, докато не навършат пълнолетие и не се сдобият с кола, защото извън портата без кола не се излиза и пеша не се стига до никъде, дори до магазина?
Бихте ли се примирили да стоите и без работа, просто защото някой трябва да разкарва постоянно децата ви - на училище, на градина, на спорт, на рождени дни, на гости у приятелчета или просто на разходка?

Точно по този начин живеем вече 2 години и половина.И понеже съм живяла и в голям и в малък град и в гориста местност(вилна зона на малък град)Смея да твърдя,че последното ни допада най-добре на цялото семейство!

# 327
Мисля, че атмосферните условия поставят в нова светлина въпроса от темата Sunglasses (Разбира се, важи за България, не за Италия и конкретния случай на авторката).

# 328
Как атмосферните условия поставят в нова светлина въпроса от темата?

# 329
  • София

Ами така, че 30см сняг блокира столицата, а за малките градове и села не ми се мисли. В Бг е така, за чужбина не знам.

Общи условия

Активация на акаунт