Животът извън града

• 24 153
  • 381
  •   1
Отговори
# 345
  • с/у ОколоМръсТното
След пенсия може и да отида... За сега - не, благодаря.
Не обичам да се грижа за двор, цветя и треволяци.

Biskara, жалко че пак ни напускаш...  Hug
Кафенце, ако мъжът ти е италианец и щом вече не пътува по работа го разбирам да не желае да живее в София. Пък и голямото ти дете е вече в пубертетството и трудно ще свикне на големи промени. Май ситуацията е 2:2 и като гледам, ти трябва да отстъпиш.

Да, наистина е красива София нощем, ако е бяла...

# 346
Шани, това се предлага засега....но не се оплаквам, започнах да гледам на тези неща по друг начин...ЕГН-то май си казва думата. Wink

# 347
  • София - Рим и обратно
и все пак обичам природата и тя ме вдъхновява
ima, и аз обичам природата. Но специално в моя случай, аз тук живея в една къща и гледам природата през прозореца, защото де факто никъде не може да се мръдне без кола. Така че, хич даже не ме грее, че ми е чист въздуха в градината или извън нея, щото просто няма какво да правя навън.

# 348
  • На остров
'Кафе с мед'  звучи почти като домашен затвор твоето. Пожелавам да успеете да намерите правилното решение за всички и да не се измъчваш правейки непосилни компромиси.   bouquet!

Ако се ориентирате на север се обади да пием кафе с мед  Simple Smile!

# 349
  • София - Рим и обратно
Лично за мен е затвор, да. Виж, ако питаш свекърва ми - е рай, за други хора сигурно също.
А за кафето - непременно Hug

# 350
Харесвам и града и селото.
Но казвайки това за селото уточнявам,че не  харесвам земеделска работа ,грижи за цветя, растения, зеленчуци и изобщо работа свързана с градини,чистене на сняг, палене на камини и т.н.
Това,което ми  харесва  са спокойствието ,чистотата на въздуха и мириса на същите тези треви,които не бих гледала аз.
Има много плюсове животът извън града.

# 351
С удоволствие бих живяла, дори и снега да ме е затрупал Mr. Green
Харесва ми.
В рамките, разбира се, на нормално близко разстояние до града.

# 352
Зависи. В Канада снегорините тръгват при прогноза за сняг или freezing rain, не при започнал снеговалеж! Дори в новогодишната нощ чистят. Това, обаче, е в градовете - не съм попадала в провинцията през зимата.

Айде пробвай пак, най- ми харесва като започнете така с обобщенията.
В Калгари ( не е провинцията) снегорините излизат като спре снеговалежа. И то само за централните артерии. По страничните улици не минават. Всеки си чисти сам
http://blog.devauld.ca/2008/04/10/calgary-can-be-crazy/

# 353
Преди бях писала в подобна тема, но ще кажа отново.
От години живеем на село.Преместихме се, защото искахме децата ни да изживеят детството си пълноценно /за мен лично в града е невъзможно!/. Селото се намира на около 18км. от големия град /Пловдив/. Пътищата са нови, има само 1 участък с дупки. Имаме аптека, детска градина, училище, фризьорски салони, магазини за авточасти и селскостопански пособия, хранителните магазини...дори не знам всички, но се сещам за поне 10. Сега всичко е толкова бяло и красиво Heart Eyes
Децата играят в двора на снега с кучетата.Парното гори и ми е толкова топло и уютно. Познаваме се с всички съседи и си ходим на гости редовно. Сутрин мъжа ми кара голямата на училище и той отива на работа, а следобед тя се прибира с автобус.Малката ходи в село на училище /начално, до 8ми клас/ .Въобще лично аз намирам повече плюсове отколкото минуси. Лятото редовно ходим на разходка до река Марица, но по безлюдните и плажове.Красота!
Вече не мога да си представя живота в мръсния и шумен град, затворена между 4 стени.

# 354
Ванилия, от село от до село има разлика в България.
Това,което описваш ми харесва ! Радвам се за вас.

# 355
Ванилия, от село от до село има разлика в България.
Това,което описваш ми харесва ! Радвам се за вас.
Права си.Минавали сме през села забравени от Бога, за щастие намерихме нашето.

# 356
Харесва ли ви животът извън града?
Ако никога не сте живели на изолирано място, на 20-30 км от града, бихте ли отишли да живеете на такова място?
Да, много ви харесва да прекарате 2-3 седмици в прекрасна къща сред природата, сутрин да ви буди чуруликане на птички и жужене на пчелички, но цял живот така?
Децата ви не могат да бъдат самостоятелни, докато не навършат пълнолетие и не се сдобият с кола, защото извън портата без кола не се излиза и пеша не се стига до никъде, дори до магазина?
Бихте ли се примирили да стоите и без работа, просто защото някой трябва да разкарва постоянно децата ви - на училище, на градина, на спорт, на рождени дни, на гости у приятелчета или просто на разходка?

Животът извън цивилизацията не е за мен. За почивка за няколко дни - да. За постоянно - не. И сега ме буди чуруликане на птички сутрин, макар че сме в града.  Wink Така че сме съчетали най-доброто и от двете - достатъчно природа покрай нас и достатъчно цивилизация и оживеност. Жужене на пчелички не държа да ме буди.  Laughing

# 357
Като кажете извън цивилизацията ми става много смешно Laughing . Ще кажеш, че на село хора не живеят - само патки и крави.

П.С. и здравна служба си имаме с двама лекаря и два заболекарски кабинета.Да не изброявам още, че едва ли ще ми хванете вяра.

# 358
Като кажете извън цивилизацията ми става много смешно Laughing . Ще кажеш, че на село хора не живеят - само патки и крави.

П.С. и здравна служба си имаме с двама лекаря и два заболекарски кабинета.Да не изброявам още, че едва ли ще ми хванете вяра.
Ма а де? Те си мислят 10 къщи с трафопоста и това е  Sunglasses

# 359
Хм, хубава темичка, поздравления! Simple Smile
  bouquet

...Попрочетох доста от мненията и съм съгласна, че всеки предпочита да живее на място, където се чувства най-добе. Нооо...
Според мен това е свързано преди всичко с паричките -
дамата, която се хвали със селото, в което живее (но пък си е писала местожителството в ПЛОВДИВ???) явно е случила на съпруг - който може да й осигури нормална къща на село, и то в хубаво село, където имотите не са евтини, както и да си позволи да поеме транспорта за работа и училище. Не на последно място сигурно  съпругът с удоволствие е заменил градския свят на момчетата със селската "идилия".

Същите неща важат и за града - колкото и да харесваме плюсовете му, в момента, в който не можем да си ги позволим, естествено почваме да мислим за нещо по-евтино, като например къщите за по 500 лв., които се продават в някога цветущи села из цяла България.
...

А на мен най-ми харесва животът на границата на града - близо до всичко! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт